Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η 3D Εκτύπωση Ξενοδοχείων της αλυσίδας Habitas

Το Μέλλον του Πράσινου Τουρισμού?

Τα φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία Habitas έχουν καταλήξει σε μια ιδέα για την   κατασκευή 3D flat-pack ξενοδοχείων. Η ομάδα μόλις ανακοίνωσε μια παγκόσμια επέκταση, από το 2020, η Habitas θα οικοδομήσει μεταξύ δέκα ή και περισσοτέρων ξενοδοχεία στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Στους  επενδυτές περιλαμβάνονται ο ιδρυτής της Uber Travis Kalanick και ο Γενικός Διευθυντής της Ocado, Tim Steiner. Η ελαφριά flat-pack κατασκευή θα μειώσει το κόστος  και προτίθεται να συμβάλει στα Πράσινα διαπιστευτήρια του ομίλου του ξενοδοχείου, καθώς θα χρησιμοποιηθούν τοπικοί ξυλουργοί και βιώσιμα υλικά.

Ο συν-ιδρυτής Oliver Ripley επισκέφθηκε το Μπουτάν και τη Σαουδική Αραβία για να διερευνήσει τοποθεσίες για τα νέα θέρετρα , καθώς όπως έχει αναφέρει «Επικεντρωνόμαστε περισσότερο στους ανθρώπους, την Κοινότητα, και στις εμπειρίες»

Το πρώτο ξενοδοχείο στη πόλη Τουλούμ στο Μεξικό, είναι ήδη σε λειτουργία και περιγράφεται ως «βιώσιμο καταφύγιο».

Οι κριτικοί λένε ότι μπορεί να μην είναι τόσο βιώσιμη όσο εμφανίζεται στην επιφάνεια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ 3D;

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και εξοπλισμό προσθετικής κατασκευής, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι συνήθως ταχύτεροι, φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση. Για τον λόγο αυτό πολλοί πιστεύουν ότι στα επόμενα χρόνια η παγκόσμια παραγωγή αγαθών θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, αντικαθιστώντας σταδιακά τις παραδοσιακές τεχνικές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θα αποτελέσει μία «νέα βιομηχανική επανάσταση», καθώς θα φέρει αποκέντρωση των παραγωγικών διαδικασιών, ανοίγοντας τον δρόμο για παραγωγή τοπική και μικρής κλίμακας, προσαρμοσμένη στις τρέχουσες ανάγκες.

Related posts

«Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα»: «Ένα βήμα πριν το ολικό Lockdown η Κύπρος»

Taste and Hospitality

Finnair: Θα φέρει 4,500 Φινλανδούς στην Κύπρο -Tον Αύγουστο η χώρα θα δέχεται 758 πτήσεις την εβδομάδα

Taste and Hospitality

Ακούραστοι Αστυνομικοί με τον Υπ. Δικαιοσύνης να πρωτοστατεί στις προσπάθειες

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!