Νεα της Αγορας Νομοθεσία

Μεταφορά Τροφίμων Ζωϊκής Προέλευσης

Για τη μεταφορά τροφίμων ζωικής προέλευσης απαιτείται η εξασφάλιση άδειας οχήματος μεταφοράς κρέατος/γάλακτος/ προϊόντων ζωικής προέλευσης από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Κριτήρια Επιλεξιμότητας

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες παραχωρούν άδεια οχήματος μεταφοράς κρέατος/γάλακτος/ προϊόντων ζωικής προέλευσης μόνο σε περιπτώσεις όπου:

  • ικανοποιούνται οι προδιαγραφές και προϋποθέσεις του «Περί υγιεινής παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης και διάθεσης τους στην αγορά καθώς και για άλλα συναφή θέματα Νόμου», Ν. 150(Ι) / 2003˙
  • η μεταφορά γίνεται με οχήματα που διαθέτουν ψυγεία τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου IV, του Παραρτήματος ΙΙ του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 852/2004 και τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου VII του Τμήματος I του Παραρτήματος III του Κανονισμού (ΕΚ) 853/2004˙
  • τα προϊόντα που μεταφέρονται συνοδεύονται από τα σχετικά έγγραφα˙
  • κατά τη μεταφορά, δε διακόπτεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες η ψυκτική αλυσίδα των προϊόντων και η θερμοκρασία μεταφοράς είναι η ορθή.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης

Το έντυπο αίτησης για έκδοση άδειας οχήματος μεταφοράς κρέατος/γάλακτος/προϊόντων ζωικής προέλευσης μπορεί να υποβληθεί είτε μέσω του ΕΚΕ Κύπρου είτε απευθείας στην αρμόδια αρχή:

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
1417 Λευκωσία
Τηλ: +357 22805208/22805167
Φαξ:+ 357 22805139
Ηλ. Ταχ.: [email protected]
Ιστοσελίδα: http://www.moa.gov.cy/moa/vs/vs.nsf

Το τέλος εγγραφής είναι €50 και μπορεί να πληρωθεί είτε τοις μετρητοίς είτε με επιταγή.

Ο αιτητής ενημερώνεται ως προς την απόφαση για αδειοδότηση εντός τριών εβδομάδων από την ημερομηνία που η αίτηση και τα συνοδευτικά έγγραφα έχουν δεόντως υποβληθεί.

Επιπρόσθετα διεξάγεται επί τόπου επιθεώρηση από το Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο για να εξετασθεί η συμμόρφωση του οχήματος με τις απαιτήσεις του Κανονισμού. Ο Λειτουργός συνιστά την έκδοση άδειας για το όχημα και τη διάρκεια της.

Η άδεια δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Υποχρεώσεις και Εποπτεία

Οι αδειούχοι μεταφορείς υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις πρόνοιες του Περί Υγιεινής Παραγωγής τροφίμων προέλευσης και διάθεσης στην αγορά καθώς και για άλλα συναφή θέματα Νόμους, όπως εκάστοτε τροποποιούνται ή αντικαθίστανται .

Πηγή : ΕΚΕ Κύπρου

Related posts

Έρευνα: Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων η Κύπρος

Taste and Hospitality

Πάφος: Ζει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων 40 χρόνων στην ιστορία του τουρισμού

Taste and Hospitality

Συναντήσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!