Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

First Growth : H πρώτη σχολή στην Κύπρο που παρέχει αποκλειστικά οινική εκπαίδευση.

Το First Growth είναι πιστοποιημένος πάροχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSET, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού παγκοσμίως στον τομέα των κρασιών και των αποσταγμάτων.

Το FirstGrowth είναι πιστοποιημένος πάροχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSET, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού παγκοσμίως στον τομέα των κρασιών και των αποσταγμάτων. To WSET που εδρεύει στο Λονδίνο από το 1969, παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για κρασιά και αποστάγματα, σε επαγγελματίες και οινόφιλους σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Του First Growth Wine School, ηγείται ο Γιάννης Καρακάσης MW, ένας από τους, μόλις, 382 masters of wine στον κόσμο. Ως μία ανεξάρτητη και ειδικευμένη στο κρασί και στα αποστάγματα σχολή, στόχος του First Growth είναι να παρέχει ασυμβίβαστη και υψηλής ποιότητας οινική εκπαίδευση. Να εμπνεύσει και να στηρίξει τους επαγγελματίες του οίνου και να ενδυναμώσει τους τομείς της οινοπαραγωγής, του τουρισμού και της γαστρονομίας. 

Ως μία ανεξάρτητη και ειδικευμένη στο κρασί και στα αποστάγματα σχολή, στόχος του First Growth είναι να παρέχει ασυμβίβαστη και υψηλής ποιότητας οινική εκπαίδευση. Να εμπνεύσει και να στηρίξει τους επαγγελματίες του οίνου και να ενδυναμώσει τους τομείς της οινοπαραγωγής, του τουρισμού και της γαστρονομίας

Το Wine & Spirit Education Trust (WSET) είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πιστοποιήσεων κρασιού, αποσταγμάτων και σάκε παγκοσμίως. Με την εμπιστοσύνη των πιο αναγνωρισμένων εταιρειών για ποτά στον κόσμο, το WSET οδηγεί τον σχεδιασμό και την εκπόνηση της εκπαίδευσης στο κρασί και στα αποστάγματα εδώ και πέντε δεκαετίες. Με επίπεδα σπουδών τα οποία προσφέρονται μέσα από ένα δίκτυο παροχών μαθημάτων σε παραπάνω από 70 χώρες και μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, οι πιστοποιήσεις του WSET εμπνέουν και κινητοποιούν τους επαγγελματίες και τους λάτρεις των ποτών.

Επίπεδο 1

Εισαγωγή στα κρασιά σε επίπεδο αρχαρίου, κατάλληλη για όσους ξεκινούν την καριέρα τους στον κλάδο της οινοποιίας ή ενδιαφέρονται για το κρασί.

Αυτός ο τίτλος σπουδών απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία στη μελέτη των κρασιών και προσφέρει μια πρακτική εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού. Θα εξερευνήσετε τους βασικούς τύπους και τα στυλ κρασιού με τη βοήθεια της όρασης, της όσφρησης και της γεύσης και θα αποκτήσετε τις βασικές δεξιότητες για την ακριβή περιγραφή των κρασιών και το συνδυασμό τους με διάφορα φαγητά. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό WSET και μια κονκάρδα.

Τι θα μάθετε
  • Οι βασικοί τύποι και τα στυλ κρασιού
  • Οι συνηθέστερες οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και τα χαρακτηριστικά τους
  • Πώς αποθηκεύεται και σερβίρεται το κρασί
  • Οι αρχές του συνδυασμού φαγητού και κρασιού

Πώς περιγράφονται τα κρασιά σύμφωνα με τη μέθοδο WSET Επίπεδο 1 Συστηματική Προσέγγιση στη Γευσιγνωσία Κρασιού® (SAT)

Επίπεδο 2

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί είναι ένα πρόγραμμα αρχάριας έως μέτριας γνώσης, κατά το οποίο διερευνάται το κρασί, και είναι κατάλληλο για επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για τους λάτρεις του κρασιού.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να μελετήσουν ένα ευρύ φάσμα κρασιών ή σε εκείνους που επιζητούν να διευρύνουν τις βασικές γνώσεις που απέκτησαν κατά την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στο Κρασί. Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις για τις κύριες και τοπικά σημαντικές ποικιλίες σταφυλιού ανά τον κόσμο, για τις περιοχές στις οποίες καλλιεργούνται και για τα στυλ των κρασιών τα οποία παράγουν. Μέσω ενός συνδυασμού γευσιγνωσίας και θεωρίας, θα ανακαλύψουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα και θα μάθουν να περιγράφουν τα συγκεκριμένα κρασιά με αυτοπεποίθηση.

Τι θα μάθετε
Πώς να γευθείτε και να περιγράψετε το κρασί χρησιμοποιώντας το WSET Επίπεδο 2 Συστηματική Προσέγγιση στη Γευσιγνωσία Κρασιού
  • Πώς οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η αμπελοκαλλιέργεια, η οινοποιεία και οι επιλογές ωρίμασης επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από οχτώ κύριες ποικιλίες σταφυλιού:
    • Chardonnay
    • Pinot Grigio/Pinot Gris
    • Sauvignon Blanc
    • Riesling
    • Cabernet Sauvignon
    • Merlot
    • Pinot Noir
    • Syrah/Shiraz
  • Το στυλ και την ποιότητα κρασιών:
    • που παράγονται από 22 τοπικά σημαντικές ποικιλίες κρασιού
    • που παράγονται σε πάνω από 70 γεωγραφικές ενδείξεις (ΓΕ) ανά τον κόσμο
  • Πώς η διαδικασία παραγωγής επηρεάζει τα βασικά στυλ:
    • Αφρωδών κρασιών
    • Ενισχυμένων κρασιών
  • Κύριοι όροι ετικέτας που χρησιμοποιούνται για να υποδείξουν την προέλευση, το στυλ και την ποιότητα
  • Αρχές και διαδικασίες της αποθήκευσης και του σερβιρίσματος του κρασιού
  • Αρχές συνδυασμού φαγητού και κρασιού

Επίπεδο 3

Τίτλος σπουδών προχωρημένου επιπέδου, κατάλληλος για επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον κλάδο του κρασιού ή ενθουσιώδεις ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται για το κρασί.

Απευθυνόμενος σε άτομα τα οποία επιθυμούν να εντρυφήσουν στον κόσμο του κρασιού, αυτός ο τίτλος σπουδών παρέχει σε βάθος κατανόηση της καλλιέργειας σταφυλιών και της οινοποίησης. Μετά την ολοκλήρωση, θα είστε σε θέση να αξιολογείτε τα κρασιά με ακρίβεια και να χρησιμοποιείτε τις γνώσεις σας για να αναλύετε με σιγουριά το στυλ και την ποιότητα του κρασιού. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό WSET και μια κονκάρδα και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σχετικό λογότυπο πιστοποίησης WSET.

Related posts

Η εξήγηση για τη «βλέννα» στην Τουρκία, το ψάρεμα και πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Taste and Hospitality

Οι τουριστικοί πράκτορες θέλουν η ευρωπαϊκή νομοθεσία να ταιριάζει με την πραγματικότητα

Taste and Hospitality

Σε χαρτί υγείας από κατακάθι καφέ στρέφεται γερμανική εταιρεία

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!