Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Κορονοϊός: «Μουδιάζει» ο τουρισμός στην Κύπρο;

Το ύψος των 22 δις. παγκοσμίως, σύμφωνα με την πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού Γκλόρια Γκεβάρα Μάνσο, είναι οι μέχρι τώρα επιπτώσεις από τον κορονοϊό που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και τον τουρισμό.

Για το πλήγμα στον τουρισμό έκανε λόγο και ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος θα υιοθετήσει μία συνολική προσέγγιση του θέματος και αναμένεται να εισηγηθούν τη λήψη μέτρων αρωγής για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο και θα προετοιμάσουν τις προϋποθέσεις για μία γρήγορη ανάκαμψη.

Η Σαντορίνη το πρώτο «θύμα» στον ελληνικό χάρτη

Στο 60% – 70% φτάνει σήμερα στη Σαντορίνη η πτώση στην άφιξη τουριστών από την Κίνα, μία αγορά που χαρακτηρίζεται ως αρκετά σημαντική για το νησί. Περίπου 200.000 τουρίστες από την Κίνα, κατέκλυζαν την πανέμορφη Σαντορίνη με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, Ανδρέα Ηλιόπουλο, να δηλώνει στο ethnos.gr ότι: «Κάθε χρόνο τελούνται περισσότεροι από 1.000 γάμοι στο νησί. Η τεράστια ανησυχία από την εξάπλωση του ιού, αλλά και η δυσκολία στη χορήγηση βίζας από την ελληνική πλευρά προς αυτούς, είχαν ως αποτέλεσμα, κατά τον κ. Ηλιόπουλο, να ακυρωθούν όλοι οι προγραμματισμένοι γάμοι. «Δεν πρόκειται να γίνει κανένας προγραμματισμένος γάμος Ασιατών στο νησί μας, αφού όλοι έχουν ακυρωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Περίοδο μουδιάσματος διανύει ο κυπριακός τουρισμός υπό το βάρος των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, εντούτοις θετικό είναι το μήνυμα που αποκόμισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος από τις επαφές που έχει αυτές τις μέρες στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς καμία αεροπορική εταιρεία ή οργανωτής ταξιδίων προχωρά σε ακυρώσεις προγραμμάτων ή διακοπή πτητικού προγράμματος με βάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ από το Βερολίνο ο κ. Περδίος, στόχος του Υφυπουργείου Τουρισμού παραμένει ο ίδιος, να κυμανθούν οι αφίξεις του 2020 στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά και προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, “θα εργαστούμε σκληρά”. Παράλληλα, σε αυτή την “ευαίσθητη περίοδο” – όπως τη χαρακτήρισε- είναι σημαντικό “να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας”, όλοι “να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά”, να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία, σε όλον τον τουριστικό τομέα, τόσο για το προσωπικό όσο και για τους επισκέπτες.

Related posts

Στα ξενοδοχεία θα κάθονται οι ξένοι μέσα και οι Κύπριοι έξω!

Taste and Hospitality

Νέα διαδρομή από το κέντρο της Λάρνακας στο αεροδρόμιο

Taste and Hospitality

Αποκλειστικό περιεχόμενο σε ταξιδιωτικούς πράκτορες από Emirates

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!