Νέα Νεα της Αγορας

30.000 ακυρώσεις προς Κύπρο – Σε 114 χώρες τα κρούσματα του Covid-19

Επισήμως πανδημία θεωρείται από το απόγευμα της Τετάρτης  (11/3/20) ο κορονοϊός, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός Κίνας δεκατριαπλασιάστηκε και ο αριθμός των χωρών που επηρεάζονται τριπλασιάστηκε. «Πλέον υπάρχουν 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους» είπε σχετικά.

Η εξέλιξη αυτή όπως αναμενόταν και από το  Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο με δηλώσεις του ανησυχούσε για το «πάγωμα» εισροής τουριστών από άλλες χώρες.

Ήδη μειωμένη κατά 18% είναι η επιβατική κίνηση στην Κύπρο για τον Μήνα Μάρτιο, λόγω των φόβων που έχει προκαλέσει η γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19. Η διαχειρίστρια εταιρία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, Hermes Airports, ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή έχουν ακυρωθεί περίπου 30.000 θέσεις, κάτι που αντιστοιχεί περίπου στο 4% των συνολικών θέσεων.

Ο Τραμπ αναστέλει όλα τα ταξίδια από χώρες της Ευρώπης


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη (ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για 30 ημέρες, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το CNN.

Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισε να επιβληθούν δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου χθες βράδυ.

Related posts

Υποχρεωτική η μάσκα όπου συνυπάρχουν πέραν των δύο ατόμων – Οι αποφάσεις για την εστίαση

Επαναλειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης από τις 10 Ιουνίου

Taste and Hospitality

Στα ξενοδοχεία θα κάθονται οι ξένοι μέσα και οι Κύπριοι έξω!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!