Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Hermes Airports: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση μετά το διάγγελμα

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της Hermes Airports, μετά τα μέτρα που εξήγγειλε ψες ο Νίκος Αναστασιάδης: «Tα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είναι ανοικτά και λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως. Από τα μεσάνυχτα της 14/03/2020 εφαρμόζονται νέα μέτρα σε σχέση με το COVID-19.», ενώ όσο αφορά τις αλλαγές αεροπορικών εταιρειών στο πρόγραμμα πτήσεων τους, παρακαλούν όπως συμβουλευτείτε την αεροπορική σας εταιρεία.

Στην ιστοσελίδα δημοσιοποιούνται επίσης και τα νέα μέτρα του κράτους:

Σε συνέχεια του διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορούν να εισέρχονται στην Κύπρο από τις 15 Μαρτίου 2020 και για περίοδο 15 ημερών:

(α) Κύπριοι πολίτες

(β) Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία

(γ) Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία

(δ) Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία / αποστολή δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων

(ε) Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων από τρίτες χώρες για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο,

(στ) Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Στην περίπτωση που πολίτες που εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες ταξιδεύουν στην Κύπρο από την Επαρχία Hubei της Κίνας, την Ιταλία, το Ιράν και την Δημοκρατία της Κορέας, θα παραμένουν σε περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση για περίοδο 14 ημερών.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα παραμένουν απαραίτητα σε αυτό-περιορισμό και αυτό- παρακολούθηση για περίοδο 14 ημερών και να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας εάν εκδηλώσουν συμπτωματολογία. Πολίτες των πιο πάνω κατηγοριών που επιθυμούν να αναχωρήσουν από την Κύπρο πριν την πάροδο των 14 ημερών, θα μπορούν να το πράξουν, νοουμένου ότι δεν θα παρουσιάζουν συμπτωματολογία.

Πολίτες που έχουν έρθει πριν την έναρξη ισχύος του Διατάγματος (15 Μαρτίου 2020), και δεν έχουν συμπληρώσει 14 μέρες από την άφιξή τους, προτρέπονται να παραμένουν σε αυτό-περιορισμό και αυτό-παρακολούθηση μέχρι να παρέλθει η περίοδος των 14 ημερών.

Related posts

Ξεπέρασε το 100% η πληρότητα σε κέντρα αναψυχής το τριήμερο

Taste and Hospitality

Που θέλουν να βάλουν «πόδι» οι Τούρκοι στην Αμμόχωστο

Taste and Hospitality

Εκδόθηκε το διάταγμα: Tι αλλάζει από τη Δευτέρα – Διαβάστε αναλυτικά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!