Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Λεμεσός: Ο COVID-19 “κλείνει” τα ξενοδοχεία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και στην ξενοδοχειακή βιομηχανία μετά την επίσημη ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Άντανομ Γεμπρεγεσούς κηρύσσοντας την κρίση του κορονοϊού σε πανδημία, αφού τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες του πλανήτη.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΤΕΚ σε συνεδρίαση του στις 12/03/2020, πριν ακόμη το διάγγελμα του ΠτΔ, ανασκόπησε την κατάσταση και συζήτησε τις επιπτώσεις στην Ξενοδοχειακή και ευρύτερη Τουριστική Βιομηχανία λόγω κορωνοϊού.

 Σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων το Δ.Σ. κρίνει σοφότερο να εισηγηθεί στα Μέλη του να μελετήσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν συντεταγμένα τις ξενοδοχειακές μονάδες τους μέχρι τις 30/04/2020 πριν αναγκαστούν να κλείσουν άτακτα.

 Η αντίδραση των Οργανωτών Ταξιδίων μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνει πολλές επιλογές στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία. Παράλληλα ο ΣΤΕΚ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα Μέλη του για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Επιπρόσθετα εισηγείται στο Κράτος όπως άμεσα συσταθεί αρμόδιο συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των φορέων και θα συντονίζει όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων στην Λεμεσό, αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργία τους.  

Το St Raphael resort σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ανακοινώνει στους πελάτες του ότι το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 23 Απριλίου.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι άλλης ξενοδοχειακής μονάδας ενημερώθηκαν πριν από λίγο για το προσωρινό κλείσιμο. Από σεβασμό προς τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα στη δημοσιότητα, περιμένοντας από ώρα σε ώρα την σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί δε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας μας παραμένουν ήδη κλειστά και αναμενόταν να ανοίξουν την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Η εβδομάδα που μπαίνει αναμένεται καθοριστικής σημασίας καθώς οι συσκέψεις θα ακολουθούν η μια την άλλη με τις συντεχνίες και οργανισμούς να λαμβάνουν αποφάσεις μετά το «χτύπημα» του ιού και στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι στις 2/3  ανακοινώθηκε ότι ο  ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας έχασε «δύο εκατομμύρια διανυκτερεύσεις» σε ξενοδοχεία από τον Ιανουάριο, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, εκτιμώντας ότι οι απώλειες για τη βιομηχανία αυτή ανέρχονταν «τουλάχιστον στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ ανά μήνα».

Η Κύπρος βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα στα νησιά της Μεσογείου σε ό,τι αφορά τον αριθμό παραλιακών ξενοδοχείων, πίσω από τη Σικελία και την Κρήτη, με 309 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία.

Related posts

Μπλοκάρουν το 1420 και ρωτούν αν ο ιός μπαίνει στα κουπέπια (Video)

«Δώσε (τους) κρασί να βγει η αλήθεια»…«Οι ψεκασμένες ιδέες» και το νέο κύμα που έρχεται

Pio Boffa: Πέθανε ο Πατριάρχης του κρασιού του Piedmont

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!