Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ελέω κορωνοϊού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα – Ποιοι χώροι κλείνουν

H εστίαση και η φιλοξενία μετρούν ήδη τις πληγές του από τους από την «είσοδο» του COVID-19 στην χώρα μας. Οι «φωνές» του κόσμου αλλά και των επιχειρηματιών για κλείσιμο των επιχειρήσεων τους εισακούστηκαν από τον ΠτΔ, όπου με διάγγελμα του (15/3/20) αναστέλλει την λειτουργία τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 ή μέχρι τερματιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της χώρας που ανακήρυξε στις 3.40 το απόγευμα ο Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα κλείνουν εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφοι, θέατρα, Μουσεία, πρακτορεία και καζίνο, πολιτιστικοί όμιλοι, κουρεία, κομμωτήρια, ινστουτά αισθητικής. 

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως θα μπορούν να λειτουργούν μόνο επιχειρήσεις εστίασης που προσφέρουν κατ’ οίκον διανομή (delivery).

Τα ξενοδοχεία αναστέλλουν τη λειτουργία μέχρι 30 Απριλίου. Στους τουρίστες δίδεται περίοδος 6 ημερών για να αναχωρήσουν από την Κύπρο.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι υπεραγορές, τα φαρμακεία, οι φούρνοι, τα περίπτερα και τα πρατήρια βενζίνης. 

Σε σχέση με τον εκκλησιασμό και τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος θα καλέσει τους πιστούς να απέχουν από τους εκκλησιασμούς.

Ανοικτά θα μείνουν υπεραγορές, εφόσον θα τίθεται μέτρο παρουσίας που δεν θα υπερβαίνει το 1 άτομο ανα 8 τετραγωνικά μέτρα. Φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, περίπτερα, φαρμακεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία των προσώπων που ανέφερα στο διάγγελμα μου θα επιτρέπεται, μόνο σε όσους κατά την άφιξη τους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορονοϊού από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα από την χώρα προέλευσης τους”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Όσον αφορά τους φοιτητές που θα επιλέξουν να παραμείνουν στις χώρες διαμονής τους, θα τους παραχωρηθεί επίδομα ύψους 750 ευρώ.

Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 6η μετά μεσημβρινή της 16ης Μαρτίου, 2020 και θα ισχύει μέχρι την 30η Απριλίου του 2020.

Αξιολογώντας την κατάσταση και με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, η Κυβέρνηση αποφάσισε συνολικό έκτακτο Πρόγραμμα Στήριξης δημοσιονομικού περιεχομένου για τους εργαζόμενους, τις μικρό-μεσαίες και τις Κυπριακές επιχειρήσεις. Αποτιμάται στα €700 εκ. και 3% του ΑΕΠ».

Related posts

26 μέρες από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και οι Ε/Κ ξόδεψαν €1,208,444

Taste and Hospitality

Στην Κύπρο η Emirates με 4 πτήσεις την εβδομάδα – Δείτε τι παρέχει εντός των αεροσκαφών

Atlantica Mare Village Paphos: Στην αναμονή για έναρξη λειτουργίας (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!