Back of the House (BOH) Διοίκηση

Μεγάλη διάκριση του Intercollege και στούς Ολυμπιακούς αγώνες μαγειρικής

Ολοκληρώθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες – διαγωνισμοί μαγειρικής, όπου η μικρή μας Κύπρος φάνηκε ΜΕΓΑΛΗ των περιστάσεων και επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιτυχίες με τις  Εθνικές μας Ομάδες Μαγειρικής σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός.

Οι ολυμπιακοί αγώνες μαγειρικής διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και έχουν ως στόχο να ενώσουν όλους τους μάγειρες του κόσμου, να προωθήσουν τη μαγειρική κουλτούρα της κάθε χώρας και να ενώσουν τους λαούς όλων των εθνών ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας. Το ΙΚΑ 2020 φιλοξένησε η πόλη της Στουτγάρδης στη Γερμάνια, από τις 14-19 Φεβρουαρίου 2020. Στο διαγωνισμό μαγειρικής συμμετείχαν 67 χώρες από όλο τον πλανήτη, με πάνω από 1800 μάγειρες να δείχνουν το ταλέντο τους επί σκηνής, και σχεδόν 100 χιλιάδες επισκέπτες να τους παρακολουθούν.

Η Κυπριακή αποστολή με τη στήριξη και την βοήθεια του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, των χορηγών και του υφυπουργείου τουρισμού, κατέκτησε συνολικά 24 ολυμπιακά μετάλλια στις 6 κατηγορίες που διαγωνίστηκε. Αξιοζήλευτη είναι η επιτυχία της Έλενας Διογένους, μέλος της εθνικής ομάδας, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη φορά βραβεύτηκε με την 3η θέση παγκόσμια για το έκθεμα ζαχαροπλαστικής που παρουσίασε. 

Η εθνική ομάδα και η εθνική ομάδα νέων διαγωνίστηκαν, για το «Εστιατόριο των Εθνών» όπου έπρεπε να παρουσιάσουν μενού 3 πιάτων για 110 και 60 άτομα αντίστοιχα. Και οι δυο ομάδες μας βραβεύτηκαν με αργυρό μετάλλιο (11 συνολικά) σε αυτή την κατηγορία. Στη συνέχεια έπρεπε να παρουσιάσουν σε μια εντελώς καινούργια κατηγορία «Chef’s table», η εθνική ομάδα 72 καναπεδάκια (ζεστά και κρύα), 3 τερίνες με 3 γαρνιτούρες, 24 πιάτα μαγειρικής, 12 ζαχαροπλαστικής και 1 έκθεμα ζαχαροπλαστικής, και η εθνική ομάδα νέων 48 καναπεδάκια (ζεστά και κρύα), 3 τερίνες με 3 γαρνιτούρες, 12 πιάτα μαγειρικής και 12 ζαχαροπλαστικής. Οι ομάδες μας βραβεύτηκαν με το χάλκινο μετάλλιο (11 συνολικά χάλκινα μετάλλια). Η περιφερειακή ομάδα την οποία αντιπροσώπευσε ο φοιτητής του Πτυχίου των Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege Αλέξης Καλλάς παρουσίασε 24 καναπεδάκια (ζεστά και κρύα) και μενού 5 πιάτων (4 μαγειρικής, 1 ζαχαροπλαστικής) και βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο.

Στη συνολική κατάταξη όπως ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ 2020 με το πέρας του διαγωνισμού, οι ομάδες μας βρίσκονται:

  • Εθνική ομάδα: 19η στον κόσμο
  • Εθνική ομάδα νέων: 11η στον κόσμο
  • Περιφερειακή ομάδα: 17η στον κόσμο
  • Έκθεμα ζαχαροπλαστικής: 3ο στον κόσμο   

Στην αποστολή των ολυμπιακών μας ομάδων συμμετείχαν οι ακόλουθοι Εκπαιδευτές, φοιτητές και απόφοιτοι των Προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege:

  1. Νικόλας Κωνσταντίνου – Ανώτερος Διευθυντής Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου – Γενικός Αρχηγός Αποστολής (Απόφοιτος & Εκπαιδευτής Intercollege)
  2. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου – Εθνική Ομάδα- απόφοιτος Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  3. Νόελ Χρηστός Μπασσίλ – Εθνική Ομάδα- απόφοιτος Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  4. Λία Μαγκή – Εθνική Ομάδα- απόφοιτη Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  5. Κυριάκος Μαλεκκίδης – Εθνική Ομάδα Νέων- φοιτητής Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  6. Δανιήλ Σπανός – Εθνική Ομάδα Νέων- φοιτητής Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  7. Νάταλη Φουσάνη – Εθνική Ομάδα Νέων- φοιτήτρια Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  8. Ανδρέας Παναγιώτου – Εθνική Ομάδα Νέων – φοιτητής Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege
  9. Αλέξης Καλλάς – Περιφερειακή Ομάδα- φοιτητής Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege

Δίκαια η Σχολή Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege αναδείχθηκε για 2η συνεχή χρονιά ως η καλύτερη Σχολή Μαγειρικής της Νοτίου Ευρώπης

Συγχαίρουμε το Intercollege για το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που επιδεικνύει και μέσα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των φοιτητών και των εκπαιδευτών του. 

Related posts

Η M.M. Makronisos Marina είχε το όραμα και αυτά τα παιδιά το πάθος (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Σπίτια από «χρυσό» – Πόσο κοστίζουν αυτά που βλέπουμε στις σειρές

Taste and Hospitality

Πώς να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το τμήμα Housekeeping του ξενοδοχείου σας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!