Νέα Νεα της Αγορας

«Φρένο» στο delivery – Ανοιχτά τα κρεοπωλεία στα κατεχόμενα!

 Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την χθεσινή έκτακτη και πάλι συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού με τον «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι να δηλώνει ότι τα μέτρα θα προσαρμόζονται και θα αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες και εάν χρειαστεί θα απαγορεύσουν την είσοδο όλων στο ψευδοκράτος.

 Ως πρώτο μέτρο ο κ. Οζερσάι διάβασε τον κατάλογο όλων των χωρών από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος στο ψευδοκράτος, μεταξύ των οποίων είναι αρκετές αφρικανικές από σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακιστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν κ.α. Από αυτές τις χώρες δεν θα δέχονται άτομα ούτε με άδεια σπουδαστή ούτε με άδεια εργασίας, μέχρι και τις 27 Μαρτίου.

 Ο κ. Οζερσάι ανακοίνωσε ότι για όσους πρέπει να ταξιδέψουν για λόγους υγείας ή για τον ίδιο λόγο να περάσουν στο «νότο», εφόσον έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για αυτούς, θα τύχουν βοήθειας, όπως και αφού αυτοί επιστρέψουν και θα πρέπει να συνεχίσουν την θεραπεία τους στα κατεχόμενα υπό περιορισμό για 14 μέρες, μέτρο που ήδη ισχύει.

 Ανέφερε επίσης ότι γίνονται διευθετήσεις και έχουν μιλήσει με τον τ/κ κοινοτάρχη της Πύλας για να συνεχίσει η ζωή των Τ/κ εκεί απρόσκοπτα και να έχουν κάθε βοήθεια που θα χρειαστούν μέσω του οδοφράγματος στο Πέργαμος.

 Συζητούν, είπε, με την βρετανική διοίκηση των Βάσεων για το καθεστώς των Τ/κ που εργάζονται στις Βάσεις και θα συνεχίσουν τις επαφές για το θέμα.

 Ο κ. Οζερσάι είπε ότι λαμβάνονται μέτρα για να μην υπάρχει καθυστέρηση στις διελεύσεις μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διπλωματικών αποστολών. Γίνονται, συνέχισε, κάποιες ειδικές ρυθμίσεις  για την τροφοδοσία των ανοικτών υπεραγορών με προϊόντα που έρχονται από το εξωτερικό, είτε με φορτηγά, είτε με αεροπλάνα.

 Θα υπάρξουν επίσης κάποιες διευθετήσεις, είπε ο κ. Οζερσάι, για την μεταφορά με ταξί ή μικρά λεωφορεία, τουριστών που βρίσκονται στα κατεχόμενα και θα γυρίσουν πίσω στις χώρες τους και μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας.

 Ανακοίνωσε ότι για λόγους δημόσιας υγείας θα μείνουν επίσης ανοικτά ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, ιδιωτικά χημεία, κτηνιατρικές κλινικές και παρόμοιες υπηρεσίες υγείας. Όσοι από αυτούς θέλουν να κλείσουν από μόνοι τους, μπορούν να το κάνουν, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι.

 Ανοικτά θα παραμείνουν, όπως αποφασίστηκε, και τα κρεοπωλεία ενώ εν μέρει ανοικτά θα παραμείνουν χώροι παραγωγής και τροφοδοσίας των φούρνων, όπως η παραγωγή γάλακτος, η πώληση κριθαριού κτλ που θεωρούνται βασικά προϊόντα.

 Θα λειτουργούν επίσης τεχνικές μονάδες για διόρθωση βλαβών διαδικτύου, βασικές υπηρεσίες «δήμων» με το ελάχιστο προσωπικό, ενώ σταματούν όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες πλην των ταξί. Θα συνεχίσουν επίσης να εργάζονται οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οι παραγωγοί γάλακτος, η συλλογή και πακετάρισμα εσπεριδοειδών. Κλείνουν και τα εστιατόρια που πουλάνε με κατ’ οίκον διανομή.

 Το «τμήμα εργασίας» θα εργάζεται με βάρδιες και μίνιμουμ προσωπικό, ενώ γηροκομεία και ορφανοτροφεία θα παραμείνουν ανοικτά.

 Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι το «υπουργικό συμβούλιο» στην παρουσία και της ένωσης τραπεζών αλλά και του «προέδρου» της «κεντρικής τράπεζας» συζήτησαν οικονομικά μέτρα και την διαφοροποιημένη εργασία των εμπορικών τραπεζών από αύριο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Related posts

Δεν αποκλείονται πιο σκληρά μέτρα σε Αραδίππου και Πάφο

Taste and Hospitality

Πείτε «Σ’αγαπώ» με νόστιμο φαγητό – (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

SKY gift: e-δωροκάρτα για όλο το χρόνο από τη SKY express

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!