Διατροφη Νεα της Αγορας

The Yellow Gold…Αντιφλεγμονώδες

Συνταγή

  • 1 λίτρο νερό
  • 2 λεμόνια, κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο (ή περισσότερο σε γεύση), συμπεριλαμβανομένης της κρούστας
  • 1 ρίζα τζίντζερ, ακατέργαστη ψιλοκομμένη (ή περισσότερο για γεύση)
  • 2 κουταλάκι μεγάλο κουρκούμης
  • 2 μεγάλη κανέλα Κεϋλάνης
  • 4 κουταλιές Μέλι (περισσότερο ή λιγότερο στη γεύση)
  1. Γεμίστε ένα δοχείο 2 τεμαχίων περίπου ¾ γεμάτο με νερό. Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά και σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί το μέλι για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το ποτό να κρυώσει.
  2. Φύλαξη σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο μέχρι και 4-5 μέρες .

Η κουρκούμη (Turmeric) άλλως YELLOW GOLD  θεωρείται ένα σούπερ αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό από Ινδία, ένα βοηθητικό συμπλήρωμα για το ανοσοποιητικό σύστημα και σύμφωνα με μελέτες είναι ένα καταπληκτικό φαγητό για όσους πάσχουν από αυτοάνοσες διαταραχές όπως IBS, IBD, Crohns και UC, αρθρίτιδα και πολλά άλλα, και επιπλέον λέγεται ότι είναι ένας μαχητής του καρκίνου.

Πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο αντιοξειδωτικό, αντιμυκητιακό

Δεν είναι περίεργο το κουρκούμη είναι τόσο συνηθισμένο στις συνταγές για τη φλεγμονή και ότι υπάρχουν τόσες πολλές κουρκούμη συνταγές για την ανακούφιση του πόνου.

Λεμόνια: Θεωρούνται ικανά να μειώνουν τη φλεγμονή και το φλέγμα, να δρουν ως τοξίνη που ξεπλένουν το διουρητικό, να δράσουν ως αντιβακτηριακά, να βοηθήσουν στην πέψη, να μειώσουν τα αναπνευστικά συμπτώματα (άσθμα), να βοηθήσουν με πονοκεφάλους, να μειώσουν το οίδημα και το φούσκωμα, να μειώσουν τη ναυτία, με την αρτηριακή πίεση και ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα. Έτσι πραγματικά, ακόμη και αν δεν κάνετε αυτό το τσάι, το πόσιμο νερό λεμονιού είναι πάντα καλό να συμπεριληφθεί στην ημέρα. Το λεμόνι είναι συχνά ένα συνηθισμένο συστατικό στα αντιφλεγμονώδη ποτά.

Το τζίντζερ: εκτός από το ότι θεωρείται ως ένας εκπληκτικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας, λέγεται ότι βοηθάει στην πέψη, μειώνει τη ναυτία, μειώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών, διαυγάζει τις φλεγμονές του κόλπου, βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενεργά ως ανοσοποιητικό, και άλλα …

Κανέλα:

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μπαχαρικά στον κόσμο. Γραπτές μαρτυρίες του 1ο αιώνα μ.Χ. αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια κανέλας άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι ενώ πριν λίγους αιώνες ακόμη και πόλεμοι έγιναν για χάρη της!

λέγεται ότι είναι ένα εκπληκτικό πεπτικό βοήθημα, μια τροφή που, βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου του αίματος, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων., είναι ενισχυτής του ανοσοποιητικού , αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή, πολλά άλλα. Προσοχή στο είδος της κανέλας. Πάντα να αγοράζετε κανέλα Κεϋλάνης (Ceylon )

Η κανέλα κάσια που συνήθως πουλάνε στις υπεραγορές είναι τοξική για το συκώτι σε μεγάλες ποσότητες

Το μέλι έχει υψηλά επίπεδα μονοσακχαριτών, φρουκτόζης και γλυκόζης και περιέχει περίπου 70 έως 80 τοις εκατό ζάχαρη, που παρέχει τη γλυκύτητά του. Το μέλι έχει επίσης αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη κατάφερε να βρει χρήσεις για το μέλι στην αντιμετώπιση χρόνιων πληγών και την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Συστήνετε κατανάλωση δύο φορές την μέρα.

Related posts

Ξέφυγε ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Στο στόχαστρο τα σούπερ-μάρκετ!

Taste and Hospitality

Δεν υπάρχουν μάσκες στην Κυπριακή αγορά

Τίτλοι τέλους για το περιοδικό The Believer

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!