Παρουσίαση Φιλοξενία

HUGO Wine – Cocktail & Tapas Bar: Όταν η γαστρονομία αποκτά προσωπικότητα

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 ένα νέο εστιατόριο στην περιοχή Έγκωμης στη Λευκωσία κάνει τα εγκαίνια του με το όνομα Hugo wine Bar. Ενημερωμένη κάβα κρασιών, με επιλογές στο ποτήρι από πολλά κρασιά και ποικιλία από cocktail, ήταν οι κύριοι λόγοι που οι επισκέπτες γίνονταν σιγά – σιγά, θαμώνες. Καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς θα βρεθώ με την παρέα μου όπου θα απολαύσουμε Mεσογειακά tapas.

Δύο χρόνια μετά το Hugo wine Bar, αλλάζει «ταυτότητα» με μια καινοτόμο φιλοσοφία πλέον και μετονομάζεται σε HUGO Wine – Cocktail & Tapas Bar. Η έξυπνη επιχειρηματική κίνηση  απογειώνει το χώρο και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της καλής κουζίνας, υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής. Παράλληλα μεγαλώνει και η ήδη μεγάλη ποικιλία από κρασιά, κοκτέιλ και αλκοολούχα ποτά. Ο χώρος σε κερδίζει αμέσως. Η διακόσμηση είναι τόσο χαλαρωτική που σαν μαγεία σου «μαζεύει» όλη την πίεση της καθημερινότητας μ’ ένα γευστικό πιάτο και ένα ποτήρι κρασί.

Ακόμη και τις καθημερινές θα πρότεινα να κάνετε κράτηση. Βρέθηκα εκεί Τρίτη βράδυ και ο χώρος ήταν ήδη κατάμεστος. Η σωστή κατανομή των τραπεζιών και η διακόσμηση δίνει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο εστιατόριο. Μας υποδέχονται με ευγένεια και μας οδήγησαν στο τραπέζι μας. Αρχίζουμε να διαβάζουμε το μενού λες και ήταν «βίβλος». Χωρίς ίχνος υπερβολής το μελετούσα και χάθηκα μέσα από τους υπέροχους συνδυασμούς των υλικών. Μας πλησιάζει η σερβιτόρα με το όνομα Αγάπη, η ηπιότητα και η φιλικότητα της οποίας ήταν σύμφωνα με τους κοινωνικούς τύπους της ιδιότητας που αντιπροσωπεύει: Ήτανε σωστά ενημερωμένη για τα προσφερόμενα πιάτα που υπάρχουν στον κατάλογο και γνώριζε με κάθε  λεπτομέρεια τα  συστατικά τους.

Στο «κυρίως» μενού…

Και κάπως έτσι καταλήγουμε σε δύο πιάτα τα οποία προτείνω ανεπιφύλακτα: Chicken crocket with aromatics balls και Prwns risotto, συνοδευόμενο με ντόπιο άσπρο κρασί.

Θεμέλιος λίθος της επιχείρησης και της σωστής επιλογής της ομάδας των συνεργατών του ο 33χρονος Αντρέας Κωνσταντίνου. Ένα φιλικό πρόσωπο, καλοπροαίρετος και πάνω από όλα με γαστρονομική εμπειρία.

Έχει σπουδάσει Marketing Manager στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται στο χώρο της εστίασης. «Το εστιατόριο μας έχει μια ιδιαιτερότητα στο στυλ της κουζίνας που προσφέρει στους πελάτες μας», μου λέει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Όπως έχεις προσέξει τα πιάτα μας είναι μικρά σε στυλ tapas που συνδυάζουν την Μεσογειακή και Asian κουζίνα σε μικρές μερίδες για shaving».

Τον ρωτάω αν ισχύει ότι υπάρχει μεγάλη γκάμα από κρασιά και το επιβεβαιώνει λέγοντας: «Ισχύει. Στο εστιατόριο μας υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών που μπορείς να τις συνοδεύσεις με κάποια από τα πολλά μας πιάτα που υπάρχουν στο μενού. Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις ένα γαλλικό κρασί με ένα ωραίο steak British που συνοδεύεται από πατάτες και γλυκοπατάτες στο φούρνο».

«Γνωστή» για την περιέργεια που με διακατέχει μπαίνοντας σ’ ένα χώρο «αναζητώντας» να συλλέξω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ δεν αντιστάθηκα (γέλια) και αυθόρμητα ρώτησα τον κ. Κωνσταντίνου να μου αποκαλύψει το αγαπημένο πιάτο του σεφ: «Ριζότο μανιταριών που περιέχει ρύζι, μανιτάρια, βούτυρο, θυμάρι και παρμεζάνα», μου απαντάει χαμογελώντας. Γνωρίζει πόσο λατρεύω τα μανιτάρια και ειδικά τα βότανα οπότε ήταν για μένα η ιδανική πρόταση για το επόμενο πιάτο στην επόμενη έξοδο μου στο HUGO Wine – Cocktail & Tapas Bar.

Ο χώρος μπορεί να εξυπηρετήσει σε seating averment  μέχρι 120 άτομα, ενώ σε standing  averment μέχρι 200. Ιδανικός χώρος για events, εταιρικά, private party’s, γενεθλίων, ακόμα και events προωθητικού υλικού ή brands από διάφορες εταιρίες.  

Περισσότερες πληροφορίες

Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου, Έγκωμη Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 250035

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η διαδρομή προς Αμαργέτη μας επιφύλασσε μια έκπληξη

Οι διαδρομές του Κυπριακού κρασιού (Χάρτης)

Taste and Hospitality

Νέα Frou Frou Morning Coffee Junior

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!