Νέα Νεα της Αγορας

«Δεν έχω που να πάω… πλέον όλος ο κόσμος είσαι εσύ…»

Το Παρασκευοσαββατοκυρίακο που διανύουμε, είναι το πρώτο που ο κυπριακός πληθυσμός θα βιώσει τις πρωτόγνωρες συνθήκες που του επέβαλε ο αόρατος εχθρός με το… μεγαλοπρεπές όνομα, κορωνοϊός, που παραπέμπει σε βασιλιάδες. Έξοδοι σε καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, ταβέρνες, προσέλευση σε συγκεντρώσεις, γενέθλια, πάρτι, οικογενειακές και φιλικές συνάξεις, εκδρομές, εντός και εκτός Κύπρου, άλλες ομαδικές εκδηλώσεις, παίρνουν αναστολή.

Απαγορεύονται δια ροπάλου. Για το δικό μας καλό, αλλά και για το καλό της κοινωνίας μας, λένε οι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη της ασφάλειάς μας. Μας απαγορεύουν κάθε έξοδο από το σπίτι που δεν είναι απαραίτητη. Και πώς να αντέξει ο τράχηλος του Κύπριου μια τέτοια απαγόρευση; Ο Κύπριος που αψηφά κάθε νόμο και κανονισμό, που παίζει τη ζωή του κορώνα-γράμματα κάθε μέρα στους δρόμους, ο Κύπριος που σε κάθε παρατήρηση που του γίνεται απαντά με το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», ο Κύπριος που έμαθε να κάνει πάντα του κεφαλιού του, ο Κύπριος που βάζει πάντα το εγώ πάνω από το εμείς. Ναι, αυτός ο Κύπριος ζει σήμερα σ’ ένα απειλητικό περιβάλλον. Απειλεί τον ίδιο, αλλά και ο ίδιος με την άμυαλη συμπεριφορά του μετατρέπεται σε κίνδυνο για τους γονείς, τα παιδιά, τα αδέλφια, τους φίλους, τους γείτονές του. Από τη δική του συμπεριφορά μπορεί να κριθεί η ζωή όλων των πιο πάνω.

Γι’ αυτό αγαπητέ Κύπριε, νέε ή μεγαλύτερε στην ηλικία, σκέψου καλά πριν θυμηθείς ότι σήμερα είναι Παρασκευόβραδο, αύριο Σαββατόβραδο και μεθαύριο Κυριακή και πρέπει να ακολουθήσεις την πεπατημένη. Με εξόδους και τρέλες. Με ομαδικές διασκεδάσεις και μαζικές συνάξεις. Αφαίρεσέ τα από το μυαλό σου και φρόντισε να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Συνειδητοποίησε ότι κινδυνεύεις εσύ και οι γύρω σου. Από τις δικές σου αποφάσεις εξαρτάται η ζωή πολλών άλλων και η δική σου. Άκουσε τη φωνή της λογικής. Προσάρμοσε τα θέλω σου στις απαιτήσεις των καιρών. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις και όσο πιο πολλοί συστρατευτούν, τόσο πιο γρήγορα θα ξεφύγουμε από αυτό που ο κορωνοϊός μας επέβαλε και τη χαρακτηρίσαμε σαν έκτακτη ανάγκη. Παρασκευοσαββατοκυρίακα υπάρχουν πολλά μπροστά σου. Φτάνει να το θέλεις εσύ, εγώ και όλοι μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπαστρέψουμε την αυτού μεγαλειότητα το γρήγορότερο. Και τότε θα έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για χορό και διασκέδαση. Όλο τον χρόνο για να πάμε στην ταβέρνα, στην καφετέρια, να περάσουμε διήμερα και τριήμερα στο αγαπημένο μας ξενοδοχείο ή να ταξιδεύσουμε στο εξωτερικό.

Να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Να ξαναμπούμε σε κανονικούς ρυθμούς και να ξαναχαρούμε τη ζωή που τόσο όλοι μας αγαπούμε και που ασφαλώς κανένας δεν θέλει να χάσει. Στο χέρι μας είναι.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Easyjet: Κάνει την σούμα και δείχνει την επόμενη μέρα

Taste and Hospitality

Ποτοαπαγόρευση στην Τουρκία όσο διαρκεί το lockdown

Taste and Hospitality

Λειτουργία Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Παραγωγής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!