Παρουσίαση Φιλοξενία

Ψαροταβέρνα Ουζερί Πεντάσχοινος: «Θα πιαστείτε στα δίχτυα της…»

Πόσο μου λείπει η μυρωδιά της θάλασσας…Η καραντίνα με πήγε πίσω στις αρχές Μαρτίου όπου σε μια από τις απρόβλεπτες, όπως συνήθως εξορμήσεις μου, ο δρόμος με οδήγησε στην παραλία Αγίου Θεοδώρου, 5 λεπτά Ανατολικά του Ζυγίου στην Ψαροταβέρνα Ουζερί Πεντάσχοινος.

Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα εκεί και είχα ανάγκη να δοκιμάσω φρέσκο ψάρι. Όπως έχω γράψει αρκετές φορές προσπαθώ να ακολουθώ ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, είμαι αρκετά επιλεκτική και «έχω» περίεργες γευστικές προτιμήσεις!

Με υποδέχεται ο σερβιτόρος και τον ακολουθώ στην ξύλινη εξέδρα που βρίσκεται πάνω στο κύμα. Κοιτάω το μενού: Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος με ποικιλία από σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, συναγρίδες, ορφός, φαγκρί, μπαρμπούνια, κουρκούνες και σκάρους, φρέσκα καλαμάρια, χταπόδι, όστρακα και ωμοφαγικά πιάτα. Επιλέγω μπαρμπούνι Ταρτάρ με χυμό λεμονιού, άνηθο και κουτρούβι συνοδευόμενο με κρασί «Muscat» από το Κτήμα Γερολέμος.

Η ιστορία 37 ετών…

Γύρω στο 1983 ο κ. Κώστας μαζί με την σύζυγο του Ελένη, δημιούργησαν μια μικρή ταβέρνα προσφέροντας καλοψημένο φρέσκο ψάρι. Από το 2014, η ταβέρνα πέρασε στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, στον Κωνσταντίνο.

Ο νεαρός Κωνσταντίνος με μεράκι και ζήλο για την οικογενειακή επιχείρηση, την εκσυγχρόνισε και την αναβάθμισε σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Το μενού επιμελήθηκε προσωπικά ο chef, και ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Κωνσταντίνος Θεοδώρου.

Έβαλε πλώρη για νέους γαστρονομικούς πειρασμούς συνδυάζοντας το φρέσκο ψάρι με την παράδοση της Μεσογείου αλλά και με την σύγχρονη κουζίνα.

Καινοτομία…στα δίχτυα

Τα πιάτα είναι πάντα από φρέσκες πρώτες ύλες από δικές μας ψαρόβαρκες μαγειρεμένα με μεράκι παραδοσιακά αλλά και με νέες γαστρονομικές τεχνικές.

Μετά το υπέροχο φαγητό, ευχαρίστησα προσωπικά τον σεφ για το πιάτο του αφού το γευστικότατο και ωμό-φρέσκο κρέας του μπαρμπουνιού ήταν άψογα μαριναρισμένο και τον ρώτησα τι επιλέγουν συνήθως οι Κύπριοι και τι οι ξένοι; «Οι Κύπριοι μας αγκάλιασαν για τον πλούσιο ψαρομεζέ μας, ενώ τουρίστες επιλέγουν γαρίδες σαγανάκι, γεμιστό φρέσκο καλαμάρι, ριζότο με μελάνι σουπιάς».

Οι τιμές είναι αναμφισβήτητα είναι αντάξιες της Α’ ποιότητας των εδεσμάτων που σερβίρονται και ο σεφ μου είπε ανάμεσα σε άλλα ότι το μενού αναβαθμίζεται συνεχώς με νέες προτάσεις…

Αυτό ήταν αρκετό για να δώσω της υπόσχεση μου ότι σύντομα θα ξαναβρεθώ στην Ψαροταβέρνα Ουζερί Πεντάσχοινος που με έχει εντυπωσιάσει!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το τέρας της Χάρυβδης συναντάται στη θάλασσα του Μπογαζιού, βόρεια της Αμμοχώστου

Taste and Hospitality

Ό,τι και να έχει σηκώσει στις πλάτες της, η Καστοριά θα μοιραστεί τα πάντα μαζί σου! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ο αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαχρίστου μας δείχνει το νέο ξενοδοχείο…«The Landmark»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!