Νέα Νεα της Αγορας

Η ψιθυρολογία γύρω από το ολικό lockdown τις μέρες του Πάσχα (Βίντεο)

Υπήρχαν σκέψεις για κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην Κύπρο αποκάλυψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και η διυπουργική επιτροπή αν και υπήρξε σκέψη για κήρυξη έκτακτης ανάγκης, απέκλεισαν το ενδεχόμενα, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, δεν είμαστε αστυνομικό κράτος και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να χαλάσουμε την εικόνα που έχουμε για τη δημοκρατία.

Πρόσθεσε δε ότι μετά το πέρας της κρίσης δεν θα παραμείνει κανένα από τα έκτακτα μέτρα σε ισχύ.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι εάν ευαισθητοποιηθούμε και εάν δεν πειθαρχήσουμε, το σύνολο του λαού θα πληρώσει την ανυπακοή.  Εξήγησε ότι είναι αρκετό μερικοί να προχωρήσουν την ασθένεια και να βρεθούμε σε καταστάσεις που κανείς δεν θέλει.

Πρόσθεσε ότι περνάμε μια κρίσιμη περίοδο, οι στιγμές είναι δύσκολες και πρέπει να εφαρμόσουμε τις οδηγίες. Έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα αλλά κρίθηκαν αναγκαία.

Τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση δεν ενεργεί μόνη της αλλά  με τη σύμφωνη γνώμη και προτροπή των ειδικών.

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των μέτρων εξήγησε ότι «θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα εάν είχαμε ευαισθησία ή αυτοπειθαρχία. Η εμπειρία έδειξε ότι η πλειοψηφία έδειξε πειθαρχία αλλά μέρος της κοινωνίας δεν σεβάστηκε τα μέτρα, υπήρχε κατάχρηση και υπήρχε παραβίαση των διαταγμάτων».

Όσον αφορά στις ημέρες του Πάσχα διέψευσε ότι είχε συζητηθεί θέμα ολικού lockdown, αφού κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα σε 15 ημέρες. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αξιολογούνται συνέχεια. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Ακάμα

Taste and Hospitality

Kopparberg :Κυκλοφορεί το νέο Cherry Spiced Rum.

Taste and Hospitality

Πωλούσε μηχανάκια της JCC στο διαδίκτυο – Καταγγελία από τον Διευθυντή

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!