Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Ζαχαροπλαστείο Νέα Αθήνα: Παραδεισένιες λιχουδιές φτιαγμένες από την παράδοση

H πρώτη μας συνάντηση «μοιραία»…Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν σε παιδικό πάρτι είδα μπροστά μου την πιο όμορφη τούρτα. Ανυπομονούσα (μάλλον περισσότερο από τα παιδάκια) το «Να ζήσεις…» για να δοκιμάσω τη γεύση της. Και δεν με απογοήτευσε…με ξετρέλανε. Το επόμενο βήμα ήταν να ρωτήσω την μαμά από που την παρήγγειλε και όλες τις σχετικές πληροφορίες που χρειαζόμουν για να επισκεφτώ το ζαχαροπλαστείο «Νέα Αθήνα» στην οδό Εθνικής Φρουράς 3, στη Λευκωσία.

Θα συναντήσω τις επόμενες μέρες τον ιδιοκτήτη και ζαχαροπλάστη Ανδρέα Θεοδώρου και γεννημένο στην Έγκωμη και με ρίζες από την Κάτω Ζώδια και το Μιτσερό.  Μεγαλωμένος από πατέρα και μητέρα  ζαχαροπλάστες, έμαθε όλα τα μυστικά της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής και μέσα από σεμινάρια γνώρισε και την πιο σύγχρονη ζαχαροπλαστική καθώς και το διάσημο ιταλικό παγωτό Gelato. Μετά από το θάνατο του πατέρα του το 2010, ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη διαχείριση του Ζαχαροπλαστείου.

Από τότε οι λιχουδιές των παιδιών του και οι τούρτες των γενεθλίων τους είναι αποκλειστική δουλειά στα μαγικά χέρια του Ανδρέα.

Το Ζαχαροπλαστείο Νέα Αθήνα, κλείνει κοντά στα 40 χρόνια ζωής και φημίζεται για την παραδοσιακή σύγχρονη ζαχαροπλαστική του και την εξαιρετική ποιότητα των γλυκών του.

Είναι επίσης γνωστό και για τις παραδοσιακές και μοναδικές του φλαούνες. «Η μυστική συνταγή της φλαούνας μας, προέρχεται από την προγιαγιά μου. Όλοι έχουν να λένε για την εξαιρετική, τραγανή ζύμη και την πεντανόστιμη γέμιση, που σε κάνει να μην θες να σταματήσεις να τρως. Όμοια της, δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά», λέει χαρακτηριστικά και δεν έχω παρά να συμφωνήσω.

Τα μυστικά…δεν είναι πλέον μυστικά

Τα τυριά για τις φλαούνες τους, είναι από δικό τους προμηθευτή από την Αθηαίνου, η οποία φημίζεται για τα τυριά της, που συνεργάζεται μαζί με το Ζαχαροπλαστείο Νέα Αθήνα, πάνω από 20 χρόνια, όπως και τα αυγά  όπου προέρχονται και αυτά από δικό τους προμηθευτή.

Προτάσεις εν όψει του Πάσχα

«Οι φλαούνες μας ετοιμάζονται στο χώρο του ζαχαροπλαστείου και υπάρχουν με και χωρίς σταφίδες.  Φτιάχνουμε επίσης φλαούνες με αναρή κατά παραγγελία. Τα πασχαλινά κουλουράκια μας, θα σας ταξιδέψουν στα παιδικά σας χρόνια, καθώς είναι και αυτή μια πολύ παλιά αλλά διαχρονική παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου.

Τα Πασχαλινά μας εδέσματα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον χώρο του ζαχαροπλαστείου μας, καθώς και μέσω τηλεφώνου (22-377117) για διανομή στο χώρο σας (κοντά στα 10χμ. από το Ζαχαροπλαστείου – εκτός αν είναι μεγάλες παραγγελίες).

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κινήσεις ματ για θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος – Λύσεις από τον Δημήτρη Ρούσο

Πισσούρι: Tα πιο ωραία κρασιά είναι (και) αυτά που προσφέρουν σε ποτήρι…

Οινική Διαδρομή: Λαόνα – Ακάμας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!