Νέα Νεα της Αγορας

Πάσχα: Ξεχνάμε φέτος το σούβλισμα στην εξοχή – Τι μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο

Με ευλαβική προσοχή (όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση) θα γίνουν φέτος τα ψησίματα ενόψει Πάσχα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές, η καθιερωμένη σούβλα δεν θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Κυριακής του Πάσχα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις πολλών ατόμων στο ίδιο σημείο.

Έτσι, όσοι βρίσκονται στα σπίτια τους στα αστικά κέντρα θα αναζητήσουν άλλους τρόπους να γιορτάσουν την επομένη της Ανάστασης, εντός του σπιτιού.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι χρειάζεται να αφήσουν στην άκρη το παραδοσιακό αρνί, το κατσίκι ή το κοκορέτσι, που έχουν την τιμητική τους το Πάσχα.

“Αν γνωρίζει αυτός που μαγειρεύει, το αρνί και το κατσίκι στον φούρνο γίνεται πεντανόστιμο” λέει στο News 24/7 ο Κλεάνθης Τσιρώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς στην Αθήνα.

“Σίγουρα η παράδοση είναι η σούβλα, αλλά βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Χάνεται χιλιάδες κόσμος κι εμείς γκρινιάζουμε για τέτοια πράγματα; Μόλις με το καλό βγούμε από τα σπίτια μας, ας βάλει όποιος θέλει και μια σούβλα”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, οι τιμές φέτος είναι περίπου 1.5 ευρώ χαμηλότερες στη Βαρβάκειο. “Το αρνί ξεκινάει από τα 5 ευρώ, την ώρα που πέρυσι είχε 6μιση ευρώ” εξηγεί.

Από εκεί και πέρα, και το κοκορέτσι “Ακόμα κι αν δεν είναι το ίδιο με τη σούβλα, γίνεται ωραίο και στον φούρνο” λέει ο Κλεάνθης Τσιρώνης, επαναλαμβάνοντας πως την ποιότητα και τις τιμές της Βαρβακείου “δεν μπορεί να τις ανταγωνιστεί κανείς”.

Πέρα από αρνί και κοκορέτσι, για όσους προτιμήσουν να ανάψουν ψησταριά στο μπαλκόνι ή την αυλή τους, παραμένοντας σπίτι, υπάρχουν οι μπριζόλες, το κοτόπουλο, τα λουκάνικα ή οι πανσέτες, που μπορούν να δώσουν μια πασχαλινή αίσθηση, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της διάδοσης του ιού.

Αρνί ή κατσίκι στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος

Σύμφωνα με το Ladylike.gr, το μυστικό για ποικιλία στη γεύση, είναι να πάρεις διάφορα μέρη από το ζώο (σπάλα, παϊδάκια και μπούτι), για μια πιο ισορροπημένη αναλογία ψαχνού – λίπους – οστών.

Καλύτερα να μην ζητήσεις από τον χασάπη να το ξεκοκαλίσει γιατί η νοστιμιά κρύβεται στα κόκαλα. Δεντρολίβανο ή θυμάρι μπόλικο για να πάρει ωραία μυρωδιά.

Το αλάτι και το πιπέρι μην το λυπηθείς. Μία φορά το τρως, να το ευχαριστηθείς. Ένα καλό μασάζ κι όχι μαρινάρισμα. Ρίξε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά της αρεσκείας σου και λίγο λάδι και τρίψε καλά το κρέας ώστε να απορροφήσει τη νοστιμιά. Άφησέ το να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον για μισή ώρα (ή και παραπάνω) στο ψυγείο. Τοποθετείς σε ταψί ή ακόμα καλύτερα γάστρα και σκεπάζεις με λαδόκολλα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

Related posts

Λ. Κωστρίκης: Να μας εξηγήσουν οι Τ/κ τη λογική των πτήσεων από την Τουρκία (BINTEO)

Taste and Hospitality

Κερνάει ο Αργεντίνος για το ρεκόρ του και έστειλε μπύρες στους τερματοφύλακες…

Taste and Hospitality

Αγία Νάπα: Ελβετίδες τουρίστριες οι νέες Πρέσβειρες του Τουρισμού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!