Διοίκηση Τάσεις

Κυπριακή κουζίνα χωρίς τα δικά μας ποτά, δεν γίνεται! (ΦΩΤΟΣ)

Κρασιά αρχαίας προέλευσης, ισχυρά οινοπνευματώδη ποτά, δυνατός καφές και δροσιστικά σκευάσματα! Υπάρχει σίγουρα ένα παραδοσιακό κυπριακό ποτό για κάθε περίσταση! Η εύγευστη κουζίνα του νησιού δε θα ήταν πλήρης χωρίς τα ποτά αυτά, το κάθε ένα από τα οποία έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και σημασία και είναι άρρηκτα δεμένο με τον πολιτισμό της Κύπρου.

Η μακρά οινοποιητική παράδοση του νησιού χρονολογείται πέραν των 4.000 χρόνων και μπορεί να διεκδικήσει την παραγωγή του αρχαιότερου κρασιού στον κόσμο, το οποίο εξακολουθεί να παράγεται. Πρόκειται για το γλυκό κρασί της Κουμανταρίας. Ταυτόχρονα, το πλεόνασμα των σταφυλιών αξιοποιείται για την παραγωγή του πολύ δυνατού οινοπνεύματος της ζιβανίας.

Στα παραδοσιακά καφενεία σε όλο το νησί ο κυπριακός καφές ψήνεται με επιδεξιότητα και σερβίρεται σε μικρά φλιτζανάκια, εφόσον πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δυνατό καφέ. Το πιο σύγχρονο παγωμένο φραπέ (παγωμένος καφές) είναι πολύ δημοφιλές στα σύγχρονα στέκια.

Υπάρχουν επίσης και εποχιακά ποτά. Για παράδειγμα μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από ένα παραδοσιακό αϊράνι (είδος πόσιμου γιαουρτιού), ενώ τους κρύους μήνες του χειμώνα ανεβάστε τη θερμοκρασία σας με μια ζεστή σουμάδα αμυγδάλου, η οποία σίγουρα θα σας τονώσει. 

Είτε λοιπόν χαλαρώνετε, είτε βρίσκεστε σε μια εξόρμηση ή γευματίζετε, τα παραδοσιακά ποτά του νησιού θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας σας. Και για να παρατείνετε την εμπειρία της επίσκεψης σας στο νησί, πάρτε μαζί σας ένα πακέτο κυπριακού καφέ, ένα μπουκάλι κρασιού ή ζιβανίας ή τα υλικά για να φτιάξετε ένα Κυπριακό BrandySour και απολαύστε τα παραδοσιακά ποτά του νησιού στην άνεση του σπιτιού σας!

Visitcyprus.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

Related posts

Τα λάθη στη μαγειρική που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας σεφ

Ά. Γκερέκου: To yachting αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο εθνικού πλούτου

Taste and Hospitality

Το γλωσσάρι του Chef – Μιρεπουά, Ζουλιέν και άλλα περίεργα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!