Πρόσωπα Φιλοξενία

Πόλυς Καλλής: «Οι επιχειρηματίες πλέον μπαίνουν σε βαθιά και αχαρτογράφητα νερά…»

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο να δηλώνει από τις αρχές Μαρτίου πριν ακόμα η κυβέρνηση εξαγγείλει οποιαδήποτε μέτρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού πως θα: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ άσχημη τουριστική σεζόν», για να προσθέσει πριν από μερικές μέρες ότι ίσως πάρει και δύο χρόνια για ανάκαμψη του τουρισμού στην χώρα μας, όλα μοιάζουν να είναι στον “αέρα”.

Το ισχυρότατο χτύπημα της εξάπλωσης του κορονοϊου δέχεται ο μεγαλύτερος τομέας της κυπριακής  οικονομίας, η εστίαση και ο τουρισμός. Τα ξενοδοχεία δοκιμάζονται σκληρά. Και κανείς δεν μπορεί αυτή την ώρα να μιλήσει για στρατηγικά πλάνα.

Ο πρόεδρος του Φορέα Κύπρια Φιλοξενία Πόλυς Καλλής, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Taste and Hospitality, ζητώντας του να σχολιάσει το τι μέλλει γενέσθαι απάντησε πώς: «Αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον με την έννοια πως:

1. Η τουριστική στρατηγική διαβρώθηκε με μια μονοκοντυλιά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν προβλέψιμο.

2. Οι επιχειρηματίες πλέον μπαίνουν σε βαθιά και αχαρτογράφητα νερά, η ζήτηση κλινών εξαρτάται από άγνωστους και απρόβλεπτους παράγοντες, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει.

3. Οι επαγγελματίες μπαίνουν ξανθά στο προσκήνιο και πρέπει να αλλάξουν κάποιες νοοτροπίες.

4.Και τέλος οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες βρίσκονται υπό πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η γενική εντύπωση είναι πως πλέον δεν εξαρτάται από μας. Δική μας πεποίθηση είναι όμως ότι το αύριο εξαρτάται από μας. Δεν είναι η φουρτούνα που ήρθε το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που θα βάλουμε τα πανιά. Το ζητούμενο είναι να βάλουμε εμείς τα πανιά μας καλύτερα από ότι ο ανταγωνισμός, και βεβαίως να γίνουμε εμείς συνειδητά και αειφόρα καλύτεροι καραβοκύρηδες, επεσήμανε ο κ.Καλλής.

Φωτο:Αρχείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

 

     

Related posts

Παραλία Τρυπητή: H παραλία στην Επισκοπή που θα σε κάνει να νοιώσεις σαν Ροβινσώνας

Τop hotelier influencer της Ευρώπης ο Κ. Ποζρικίδης!

Η συτζιά του μαύρου…Ήταν το πρώτο café της Κύπρου – Ο Αφρικανός που κληρονόμησε 30 σκάλες γης

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!