Πρόσωπα Φιλοξενία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δ. Τάκκας: «Το κτύπημα είναι βαρύ ίσως να μην έχουμε καθόλου τουρισμό…»

Για «άνευ προηγουμένου πλήγμα που δέχεται  η ξενοδοχειακή βιομηχανία την στις τουριστικές επιχειρήσεις και της ελεύθερης Αμμοχώστου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Taste and Hospitality.

Ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις από το πλήγμα που δέχθηκε η ξενοδοχειακή βιομηχανία;

Είναι μεγάλο, τεράστιο, άνευ προηγουμένου  το πλήγμα που δέχεται  η ξενοδοχειακή βιομηχανία και γενικά ο τουρισμός στην Κύπρο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κτύπημα είναι βαρύ σε σημείο που όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή την στιγμή τουλάχιστον, ίσως να μην έχουμε καθόλου τουρισμό το 2020.  Δυστυχώς αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για την τρέχουσα χρονιά και όλα δείχνουν πως και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι εξίσου δύσκολα. Θα πρέπει σύντομα, όλοι να προσαρμοστούμε στην νέα τάξη πράγματων γιατί όπως φαίνεται ένα νέο βιβλίο γράφεται για τον τουρισμό.

 Υπάρχουν πλάνα για την επόμενη μέρα;

Ασφαλώς και υπάρχουν πλάνα για την επόμενη μέρα γιατί εάν δεν έχουμε πλάνα σημαίνει ότι έχουμε παραδοθεί , κάτι που δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε , όλοι μαζί , γιατί εάν χάσουμε θα χάσουμε όλοι. Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία της  Κύπρου  είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε και  για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να σβήσουμε τα πράγματά στην τύχη τους.

 Προσπαθώ να κάνω εικόνα για την πόλη που δίνει οικονομική ανάσα σε όλο το νησί και πως θα είναι τα πράγματα εν όψει καλοκαιριού. Στο μυαλό μου επικρατεί θλίψη

Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη, ρευστή και χωρίς μεγάλες προοπτικές. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα από όλα το θέμα υγείας. Χωρίς υγεία δεν υπάρχει τίποτε και για να πέτυχουμε κάτι πρώτιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είμαστε ζωντανοί. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, συγκροτημένη σκέψη και διαχείριση της κατάστασης και προπαντός συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών.  Ο τουρισμός δεν θα χαθεί . Ίσως θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, ίσως να χρειασθεί να αρχίσουμε  από την αρχή αλλά θα περάσει και αυτό όπως πέρασαν τόσα άλλα. Καλύτερες μέρες θα έρθουν.

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

 

     

Related posts

Θάνος Μιχαηλίδης: Εξελικτικά έρχεται καλύτερος τουρίστας στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Μάριος Λουκαΐδης: Η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, καθοριστικό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Taste and Hospitality

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι το next big thing στη διακόσμηση κουζίνας για το 2022

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!