Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ευρώπη: Eτοιμάζονται να ανοίξουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ – Συντονιστείτε «φωνάζει» η Ε.Ε

Χιλιάδες καταστήματα επαναλειτούργησαν σήμερα στην Αυστρία καθώς η Κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε σταδιακές χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εικόνες δεν έχουν σχέση με εκείνες προ της πανδημίας, με τους εργαζόμενους αλλά και το κοινό να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί για ενδεχόμενη “θανατηφόρα αναζωπύρωση”.

Φυτώρια, καταστήματα DIY και καταστήματα κάτω των 400 τετραγωνικών μέτρων άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους τηρώντας την ίδια στιγμή αυστηρούς κανόνες αναφορικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Στην Ιταλία όπου ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού ξεπέρασε τις 20,000 μικρός αριθμός καταστημάτων και επιχειρήσεων επιτρέπεται πλέον να λειτουργούν. Σε κάποιες από τις περιοχές που έχουν πληγεί κατά μεγαλύτερο βαθμό από τον ιό, όπως για παράδειγμα τη Λομβαρδία, τα περιοριστικά μέτρα στην ολότητα τους εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ. Πέντε βδομάδες μετά το ολοκληρωτικό lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ρούχων για παιδιά άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε έκκληση προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συντονιστούν μεταξύ τους ως προς τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Φόβοι για νέο κύμα κρουσμάτων

Εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν που στάληκε προς όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναφέρει πως ακόμα η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων «αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ανάλογη αύξηση των νέων περιστατικών. Η άποψη των Βρυξελλών είναι πως θα έπρεπε να περάσει μια εύλογη περίοδος με συνεχιζόμενη μείωση των κρουσμάτων, που θα επέτρεπε στα νοσηλευτήρια να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα κρουσμάτων και αυξημένες εργαστηριακές επισκέψεις, προτού υπάρξει η όποια χαλάρωση.

Επιχειρήσεις, καταστήματα, σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν σε πρώτο χρόνο, για να ακολουθήσουν σε ελεγχόμενο και περιορισμένο βαθμό τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες.

Στην Ισπανία κάποιες επιχειρήσεις έπιασαν ξανά δουλειά ενώ στη Δανία άνοιξαν τα νηπιαγωγεία. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει από βδομάδας και η Πολωνία αρχίζοντας όπως όλα δείχνουν από τα καταστήματα.

Στη Γαλλία ο Μακρόν ανανέωσε τα περιοριστικά μέτρα για άλλες τέσσερις βδομάδες μέχρι τις 11 Μάϊου και τόνισε πως οι υφιστάμενοι περιορισμοί έχουν επιβραδύνει μεν την εξάπλωση του ιού, όμως δεν τον έχουν σκοτώσει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του καλωσόρισε την επιβράδυνση του βαθμού εξάπλωσης του ιού σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όμως προειδοποίησε ενάντια στην γρήγορη άρση των περιοριστικών μέτρων, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη «θανατηφόρα αναζωπύρωση».

Τι κάνει η Αυστρία

Η Αυστρία είναι μια από τις χώρες που πολύ γρήγορα εφάρμοσε αυστηρά περιοριστικά μέτρα περίπου πριν από ένα μήνα. Η Κυβέρνηση λέει ότι κατάφερε να επιπεδοποιήσει την επιδημιολογική καμπύλη και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τις 14,000 ενώ 368 άνθρωποι έχασαν τη μάχη. Πλέον προχωρεί από την 1η Μάϊου σε άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, των κομμωτηρίων ενώ τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ακολουθήσουν περί τα μέσα Μάϊου εάν και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

alphanews

 [mc4wp_form id=”4426″]      

 

     

Related posts

Η στρατηγική Lost & Found των ξενοδοχείων που απουσιάζει από την Κύπρο

Taste and Hospitality

Ιαπωνία: Ετοιμάζουν διαστημοδρόμιο για τα ταξίδια αναψυχής τους στο διάστημα (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Έξω φρενών ο Νίκος Αναστασιάδης: «Ο Γενικός Εκλεκτής δεν θα γίνει κυβερνήτης» (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!