Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Δεν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία πριν από τα μέσα Ιουνίου (Δηλώσεις)

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας το 2020 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χρονιά να είναι απόλυτα χαμένη, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τις διαστάσεις που παίρνει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία.

Ο κ. μίλησε για δυσοίωνες προοπτικές όσον αφορά την πορεία του τουρισμού μας, λέγοντας πως υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν καθόλου το 2020. «Η παρούσα κατάσταση είναι μια κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας, που μας κρατά σε αναμονή», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και πρόσθεσε: «Ακόμα κι αν κάποια ξενοδοχεία ανοίξουν, αυτό δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα πάντοτε με τα πιο αισιόδοξα σενάρια. Δεν μπορεί, ωστόσο, ν’ αποκλειστεί και το σενάριο ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες να μην καταφέρουν να ανοίξουν καθόλου φέτος, καθότι η λειτουργία τους θα είναι ασύμφορη εφόσον οι πληρότητες δεν θα είναι ικανοποιητικές. Το να είναι ένα ξενοδοχείο κλειστό, αυτό έχει κόστος. Το να είναι ανοικτό, αλλά χωρίς κόσμο, αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος».

Ο κ. Τάκκας είπε ότι υπάρχουν ξενοδόχοι, οι οποίοι εμφανίζονται πολύ διστακτικοί στο άνοιγμα των μονάδων τους πριν να καταλαγιάσει εντελώς η πανδημία και τούτο διότι ακόμα κι ένα κρούσμα να προκύψει, ολόκληρη η μονάδα θα μπει σε καραντίνα και οι υπόλοιποι τουρίστες θα πρέπει αναγκαστικά να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο.

ΦΩΤΟ:Αρχείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Nestlé: Ποιo προϊόν εκτόξευσε τις πωλήσεις εν μέσω πανδημίας

Taste and Hospitality

Τα Λεύκαρα βραβεύθηκαν ως best tourism village – Ξεπέρασε εκατοντάδες συμμετοχές από μεγάλες χώρες

Taste and Hospitality

Δυσανασχέτηση οργανωτών ταξιδιών του εξωτερικού για τις συνεχείς αλλαγές της κυβέρνησης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!