Παρουσίαση Φιλοξενία

Malibu 1987: Το ντελίριο που προκάλεσε η Σαμάνθα Φοξ (ΦΩΤΟΣ)

Η ποπ σταρ των 80s Σαμάνθα Φοξ, που ξεκίνησε με γυμνές φωτογραφίσεις και έγινε το “απόλυτο” sex symbol, της εποχής. Το 1986 έκανε το ντεμπούτο της με το τραγούδι «Touch me» που έγινε αμέσως νούμερο 1 σε 17 χώρες. «Δεν ήταν παρά ένα συνηθισμένο ποπ άκουσμα, αλλά το τολμηρό βίντεο κλιπ και το μεγάλο της μπούστο, αρκούσαν για να ξεπεραστούν αυτές οι λεπτομέρειες, αναφέρει χαρακτηριστικά η «Μηχανή του Χρόνου».

Η σύγκριση με τη Μαντόνα ήταν αναπόφευκτη, αλλά μάλλον είχε να κάνει με τη θεματολογία των περιοδικών που έψαχναν για κόντρες και ιντριγκαδόρικα άρθρα. Ακολούθησαν δίσκοι, συναυλίες, βίντεο κλιπ που σάρωναν στο MTV και μια υποψηφιότητα για τα Brit Awards.

Το 1987 βρέθηκε στο νησί και η υποδοχή που της ετοίμασαν οι Κύπριοι ήταν κάτι που ξεπερνούσε τα όρια κάθε φαντασίας. Τραγούδησε στην πρώτη δισκοθήκη της χώρας την «Malibu» η οποία βραβεύτηκε ως η καλύτερη της Ευρώπης.

Έγινε το αδιαχώρητο και φανατικοί οπαδοί της έχουν ακόμα να περηφανεύονται ότι είδαν ή άκουσαν την Σαμάνθα Φοξ από κοντά.

Δυστυχώς η ίδια δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω εκείνες τις εποχές, αλλά «Η Κύπρος του χθες» με ταξίδεψε και μου εξίταρε την περιέργεια να «γνωρίσω» την τραγουδίστρια έστω και σήμερα μέσα από το διαδίκτυο.

MALIBU DISCO – ΛΕΜΕΣΟΣTHE INTERNATIONAL OSCAR 1985THE BEST DISCOTHEQUE IN EUROPEΙδού η απόδειξη.φωτ.πηγη. Christos Chiras

Posted by Η Κύπρος του χθες on Sunday, November 16, 2014

Φώτο: Γιώργος Ονί – christos Hiras

Της Νικολέτας Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φαρμακάς: To χωριό με το «μαγικό» νερό

Κανένας ιός, δεν μπορεί να γκριζάρει το ολοφώτεινό σκηνικό της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι απόλυτοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της Ουνέσκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!