Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η μοίρα έχει παίξει περίεργο παιχνίδι για: Jack Daniel’s, Tennessee Williams, και Adolf Frederick

Ορισμένες φορές, φράσεις όπως «πέθανε από τα γέλια» ή «πέθανε από το πολύ φαγητό» που χρησιμοποιούνται μεταφορικά, μπορούν να συμβούν και στην κυριολεξία. Ο θάνατος κάποιου δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται πάντα σε φυσικά αίτια ή σε φόνους.  Από φαγητό, νεύρα, και φελλό έφυγαν από την ζωή άνθρωποι που έγραψαν ιστορία.

  • Ο Τζακ Ντάνιελ, (γεννήθηκε στις 5η Σεπτεμβρίου 1846) της γνωστής φίρμας ουίσκι, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στα δάχτυλα του ποδιού του, αφού τα χτύπησε προσπαθώντας να…κλωτσήσει το χρηματοκιβώτιο του. Μια μέρα ανήμπορος να θυμηθεί τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, νευρίασε τόσο που κλώτσησε το σκουριασμένο, μεταλλικό κουτί με τόση δύναμη που τραυμάτισε το δάχτυλο του ποδιού του και για μέρες κούτσαινε. Δεν πήγε ποτέ σε γιατρό με αποτέλεσμα να πάθει γάγγραινα και λίγο καιρό αργότερα να ακρωτηριάσει το πόδι του. Η υγεία του δεν επανήλθε ποτέ και ο Τζακ Ντάνιελ, ο κυρίαρχος του αμερικανικού ουίσκι πέθανε πέντε χρόνια μετά, (σε ηλικία 65 ετών) αφήνοντας πίσω του έναν κολοσσό και έναν μύθο, που πάντα θα σαγηνεύει το ίδιο έντονα με το ουίσκι του… Για την ιστορία το 1904 ο τελειομανής Τζακ Ντάνιελς αποφάσισε ότι το ουίσκι του ήταν πια μοναδικό από κάθε άποψη ώστε να θελήσει να το κατεβάσει στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας ουίσκι στη Διεθνή Έκθεση του ΣενΛιούις, δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο έκπληξη ότι έφυγε από κει με το πρώτο βραβείο ανά χείρας! Την επόμενη χρονιά, το 1905, το Jack Daniels διαγωνίστηκε με τα καλύτερα ευρωπαϊκά ουίσκι σε αντίστοιχο διαγωνισμό στη Λιέγη του Βελγίου και έφυγε πάλι με το Χρυσό Μετάλλιο, κάτι που εκτόξευσε το ουίσκι στη διεθνή του δόξα…

  • Ο θεατρικός συγγραφέας Τενεσί Γουίλιαμς, βρέθηκε το 1983 νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου, έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του έναν φελλό. Βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα της σουίτας του στο ξενοδοχείο Elysée στο Μανχάταν στις 25 Φεβρουαρίου σε ηλικία 71 ετών. Η γραμματέας του που είχε ακούσει ένα θόρυβο το προηγούμενο βράδυ από το δωμάτιο του Ουίλιαμς, δεν θεώρησε ότι μπορεί να συνέβη κάτι σοβαρό και δεν πήγε να δει, μέχρι το επόμενο πρωί. Αυτή ήταν η πρώτη που βρήκε το άψυχο σώμα του Ουίλιαμς να κείτεται δίπλα στο κρεβάτι του. Τα πρώτα ευρήματα από τον επικεφαλής ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης έδειξαν ότι ο Ουίλιαμς είχε καταπιεί ένα πλαστικό καπάκι από το μπουκάλι με τις σταγόνες ματιών που χρησιμοποιούσε. Δεν ήταν σαφές πώς ή γιατί το πώμα της φιάλης είχε καταλήξει στο λαιμό του συγγραφέα. Ένα άδειο μπουκάλι κρασί και διάφορα φάρμακα με συνταγή γιατρού βρέθηκαν επίσης στο δωμάτιο.
  • Ο Adolf Frederick, βασιλιάς της Σουηδίας πέθανε το 1771 κυριολεκτικά από το φαγητό! Το στομάχι του, δεν μπόρεσε να χωνέψει όλα όσα περιλαμβάνονταν στο τελευταίο του γεύμα. Είχε φάει αστακό, χαβιάρι, λάχανο, ρέγγα και άλλα. Αυτά τα είχε συνδύασει με σαμπάνια και για επιδόρπιο καταβρόχθισε 14 κομμάτια του αγαπημένου του γλυκού, hetvagg, σερβιρισμένα σε ένα μπολ με ζεστό γάλα!

Με πληροφορίες:lifo.gr/Φωτο Μηχανή του Χρόνου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πόσο αλκοόλ αντέχει το ήπαρ και άλλα πολύτιμα μυστικά για τη διατροφή των γιορτών

Taste and Hospitality

Στήριξαν 280 χιλ. εργαζομένους και 60 χιλ. επιχειρήσεις – Ξέχασαν…όμως κάτι

Taste and Hospitality

Eπιχορηγήσεις διακοπών μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!