Νέα Νεα της Αγορας

Αύριο σύσκεψη στο Προεδρικό: Αυτές είναι οι ημερομηνίες άρσης των μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον “Alpha Κύπρου” ανέφερε ότι με βάση την άποψη των ειδικών θα προχωρήσουμε στα επόμενα μέτρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ως παραδείγματα κάποια από τα μέτρα που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν

  1. Η κατ’ εξαίρεση διακίνηση πολιτών με την αποστολή περισσότερων από ένα SMS στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 8998
  2. Η σωματική άσκηση πολιτών σε ανοιχτούς χώρους και πάρκα

Σε ότι αφορά στα μέτρα για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι θα μπορούσε να επιτραπεί η επαναλειτουργία των εργοταξίων, αφού είναι κάτι που ευνοεί και η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης τόνισε ότι αύριο, Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό σύσκεψη της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και των αρμόδιων Υπουργών, υπό τον Πρόεδρο, και ότι σε λίγες μέρες θα υπάρχει η τελική εικόνα για τα αποτελέσματα των 20.000 δειγματοληπτικών ελέγχων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δειγματοληψίες και αν όλα πάνε καλά, θα μπορούν να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και οι πρώτες ημερομηνίες για χαλαρώσεις, τόσο στη διακίνηση του πληθυσμού που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όσο και των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στον δημοσιογράφο Σωτήρη Παπαδόυπουλο
υποστήριξαν ότι η εισήγησή τους θα είναι καθοριστική καθώς η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση των όσων μας αναφέρουν. Το βέβαιο είναι ότι η κρυστάλλινη εικόνα που θα έχει θα η κυβέρνηση με το τέλος του Πάσχα θα επιτρέψει τον αρχικό σχεδιασμό που έχει γίνει να μετουσιωθεί σε οριστικό πλάνο πορείας

Βασικό κριτήριο για την απόφαση ενεργοποίησης της σταδιακής άρσης των περιορισμών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθμού κρουσμάτων της νόσου ή και η εξάλειψή τους µέσα σε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων.

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου σε κανονικότητα

«Οποιαδήποτε ημερομηνία να δώσουμε επίσημα στο παρόν στάδιο είναι πολύ παρακινδυνευμένο», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η επάνοδος στην κανονικότητα στο παρόν στάδιο είναι μια μακρινή προοπτική.
Προς το παρόν τα σενάρια που έρχονται στο τραπέζι είναι από το πιο ελπιδοφόρο μέχρι το πιο ακραίο το οποίο περιλαμβάνει και δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα στο Φθινόπωρο. Τα χρονοδιαγράμματα ποικίλουν ωστόσο υπάρχει ένας μέσος όρος δράσεων και αποφάσεων.
Ο οδικός χάρτης της επαναφοράς δείχνει να διέπεται από τη φιλοσοφία του αντίστοιχου της αντιµετώπισης του COVID-19 και ως προς το σωστή χρονική στιγμή.

Οι εισηγήσεις των ειδικών στις 23 Απριλίου

Το διάστημα 5 – 15 Μαΐου: Πρώτη ανάσα, με μικρή μείωση των περιοριστικών μέτρων,
Το διάστημα 15 Μαΐου – 12 Ιουνίου: Ο μεγάλος δρόμος της κυβέρνησης. Ποιες από τις εργασίες που σήμερα έχει βάλει λουκέτο θα επιτρέψει να ξανανοίξουν και φυσικά με ποια σειρά. Αυτό θα καθοριστεί από τους ειδικούς ανάλογα με τις εισηγήσεις τους περί κινδύνων για τους πολίτες.
Το διάστημα 13 Ιουνίου – 30 Ιουνίου: Σταδιακά θα ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους και με συγκεκριμένες αποστάσεις.
Το διάστημα 30 Ιουνίου με 15 Ιουλίου: Μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα άτομα της τρίτης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο πάνω ημερομηνίες ενέχεται να έχουν απόκλιση μέχρι 3 -5 μέρες ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα της δειγματοληψίας των 20.000 τεστ που πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Αllitogether.

Kύρια φωτο: offsite

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ελλάδα: «Βέτο» στο deal της Delivery Hero με τον όμιλο Μούχαλη

Taste and Hospitality

Nawaf Abdulla: Δηλώνει χαρούμενος που εξασφάλισε άδεια εγκεκριμένου οικονομικού φορέα η DP World Limassol

Taste and Hospitality

Αρχές Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!