Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού : #TRAVELTOMORROW

«Μένοντας σήμερα στο σπίτι, μπορούμε να ταξιδέψουμε αύριο». Το hashtag #TravelTomorrow ενσωματώνει αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας, μέσω του οποίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ζητά κοινή ευθύνη μεταξύ των ταξιδιωτών και του τουριστικού τομέα σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του COVID -19.

Ανακαλύπτοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, ασκώντας αλληλεγγύη και σεβασμό, φροντίζοντας το περιβάλλον, συνεχίζοντας να μαθαίνουμε, προωθώντας αξιοπρεπή εργασία, ανάπτυξη και βιωσιμότητα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για όλους. Αυτές είναι οι βασικές αξίες του τουρισμού που υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και που αποτελούν τους κύριους πυλώνες της εκστρατείας #TravelTomorrow.

Το #TravelTomorrow έχει γίνει το κοινό νήμα που διατρέχει την απάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην τρέχουσα κρίση, επισημαίνοντας τις διαρκείς αξίες του τουρισμού.

Αυτή η διαδικτυακή εκστρατεία είχε τεράστιο αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα και αγκαλιάζεται από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών, προορισμών και εταιρειών που συνδέονται με τον τουρισμό, πόλεις, μέσα ενημέρωσης και άτομα από όλο τον κόσμο. Χώρες όπως η Γερμανία, το Μαρόκο, η Μογγολία, το Ομάν και η Ουρουγουάη, καθώς και πόλεις όπως η Μπογκοτά ή η Βιέννη, έχουν ήδη εγκρίνει το hashtag #TravelTomorrow, ενισχύοντας έτσι τη φωνή του τουρισμού, η οποία είναι ενωμένη απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή παγκόσμια πρόκληση.

«Ιστορικά, ο τουρισμός έχει αποδειχθεί ως βασικός μοχλός της διεθνούς ανάκαμψης, και ήδη από τώρα, πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε για να οικοδομήσουμε τα θεμέλια της μελλοντικής ανθεκτικότητας του τουρισμού», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili.

Επιτροπή κρίσεων

Η επιτροπή παγκόσμιας τουριστικής κρίσης, υπό την προεδρία του UNWTO, υποστήριξε επίσης αυτήν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των συστάσεων που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. “Η απάντησή μας πρέπει να είναι γρήγορη, συνεκτική και ενωμένη ώστε να μπορούμε όλοι να ταξιδέψουμε ξανά σύντομα και να το κάνουμε με τρόπο ασφαλέστερο, πιο βιώσιμο και πιο σεβάσμιο, μαθαίνοντας από τα διδάγματα της τρέχουσας κρίσης”, κατέληξε ο Pololikashivili.

Μεταξύ των συστάσεων που προωθεί η Επιτροπή είναι η ανάγκη οικονομικής και πολιτικής στήριξης για μέτρα ανάκαμψης που αποσκοπούν στον τουριστικό τομέα, σε συντονισμό με διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος του COVID-19 στην απασχόληση, να προστατευθούν τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας και επιτάχυνση της ανάκαμψης.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Πειρατές της Καραϊβικής»: O Παφίτης που μίλησε Κυπριακά στην ταινία! (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αναστέλλει και φέτος τις κρουαζιέρες το Salamis Filoxenia

Taste and Hospitality

Αρχίζει από σήμερα το καθεστώς αυτοπεριορισμού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!