Back of the House (BOH) Διοίκηση

COVID -19: Τι μας στερεί και τι θα «αφήσει» στο πέρασμα του

Ο διαισθητικός σύμβουλος επιχειρήσεων Ερρίκος Αλτενμπούρκερ  προέβη σε εκτιμήσεις για μετά το πέρας της πανδημίας και για τα όσα θα ακολουθήσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Τι θα συμβεί όταν η χώρα βγει από την πανδημία του Covid-19; Ποιος θα είναι ο τομέας που θα επηρεαστεί άμεσα από την εισβολή του κορονοϊού; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα «βάλαμε» τον κ. Αλτενμπούρκερ να μας μεταφέρει τα όσα «είδε».  

Πιστεύετε ότι σύντομα οι επιπτώσεις που δέχθηκε η χώρα μας από την εισβολή του COVID-19, θα ξεπεραστούν εύκολα;

Παγκοσμίως η πανδαιμία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει μεγάλες οικονομικές ζημιές σε όλες τις χώρες έτσι και στην δική μας χώρα έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα και έχει σταματήσει να κινείται η οικονομία. Αυτά που νιώθω και  «βλέπω» δεν έχουν αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα που περιμένει ο περισσότερος κόσμος ότι θα έχουμε, νιώθω αισιόδοξες εξελίξεις μετά τα μέσα Ιουλίου να ανεβαίνει η οικονομία να κινείται το παζάρι μας και να αρχίζουν οι συναλλαγές μας με το εξωτερικό. Το κράτος θα βρει τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να πάρουμε την άνοδο. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι μας απέδειξαν ότι πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη με τους πολύ σωστούς χειρισμούς που έχουν γίνει και  τις σωστές αποφάσεις άρα το ίδιο θα γίνει με την οικονομία. Το ότι είμαστε μια χώρα με λίγα κρούσματα και σοβαρότητα θα είναι ένα πλεονέκτημα για το αύριο. Νιώθω πολύ αισιόδοξος για το αύριο.

Το  μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί η τουριστική βιομηχανία η οποία αν και ήδη άρχισε να μελετά το πλάνο της επόμενης μέρας πολλοί όμως δεν το βλέπουν με τόση αισιοδοξία.

Έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό η καλοκαιρινή σεζόν αλλά είμαστε μια χώρα που ο χειμώνας μας συνήθως αρχίζει τον Νοέμβριο άρα με σωστή  σκληρή δουλειά και έξυπνες λύσεις μπορούμε να γλυτώσουμε την καταστροφή του καλοκαιρινού τουρισμού με το να κάνουμε: «τον χειμώνα – καλοκαίρι». Έχουμε αρκετά να προσφέρουμε στον τουρισμό και τον χειμώνα. Φτάνει να βρούμε έξυπνες λύσεις και σωστές στρατηγικές και να πουλήσουμε σωστά αυτά που προσφέρουμε και να μην μας τρομάζουν όσα γίνονται με την πανδημία και να μην υποτιμούμε το τουριστικό μας προϊόν απλώς έχουμε συνδυάσει τον τουρισμό με το καλοκαίρι, για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να παλέψουμε για τον τουρισμό τον χειμώνα. «Βλέπω» να έρχονται τουρίστες τον Ιούλιο και μετά και μια ικανοποιητική κίνηση τουριστών τον χειμώνα ήδη άρχισαν να φαίνονται χώρες  που μπορεί να στοχεύσουμε π.χ Ελλάδα, Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες. Μια πόλη που βλέπω με σωστές κινήσεις να έχει καλό χειμερινό τουρισμό είναι η Λεμεσός. Οι αρμόδιοι για τον τουρισμό είμαι σίγουρος ότι θα βρουν τις κατάλληλες λύσεις και για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να μην περιμένουμε ότι οι καταστάσεις θα είναι οι ίδιες όπως πριν την εισβολή του θανατηφόρου ιού γιατί θα λειτουργούμε με διαφορετικά μοντέλα.

Θα καταφέρει η χώρα μας να βγει από όλη αυτή την οικονομική δίνη;

Όπως προανάφερα αυτά που νιώθω και βλέπω είναι θετικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα και θα δυσκολευτούμε οικονομικά αλλά θεωρώ ότι είμαστε ένα συγυρισμένο κράτος με “καλούς καπετάνιους που ξέρουν να οδηγούν πολύ καλά το καράβι”. Το απέδειξαν πολλές φορές και με την κρίση του 2013 και με την πανδημία τώρα που πήραν σωστές και γρήγορες από φάσεις. Οι δυσκολίες θα είναι μέχρι τις αρχές του 2021 και δεν θα είναι τόσο οδυνηρές όσο  υπολογίζει ο περισσότερος κόσμος.

Προβλέπεται ο χώρος της εστίασης – κέντρα αναψυχής να “παίρνουν ζωή ” σύντομα;

Πολύ δύσκολα να ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις σύντομα από όσα λένε και οι επιστήμονες, βλέπω τις καφετέριες, καλοκαιρινά bar και εστιατόρια να ανοίγουν κοντά στον Ιούλιο και τα κέντρα αναψυχής μουσικές σκηνές Σεπτέμβριο και μετά αλλά δεν θα είναι τα ίδια όπως πριν. Θα ζούμε με άλλα νέα “συστήματα” όπου θα διαρκέσουν για αρκετό καιρό τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, φτάνει να είμαστε θετικοί και θα βρούμε σύντομα όλοι τον δρόμο μας .

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η κορυφαία αγορά για online πωλήσεις κρασιού στον κόσμο

Taste and Hospitality

Βιομηχανία BAR 2021: Τι αλλάζει στα ποτά των μπαρ;

Taste and Hospitality

Γιατί τα brands θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα της μάρκας που νοιάζεται

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!