Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

Έλεγχος αποθέματος και καλύτερες λύσεις διαχείρισης

Ο έλεγχος αποθεμάτων είναι ένας από τους πιο χρονοβόρους στόχους που αντιμετωπίζουν πολλοί οργανισμοί σήμερα. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά απαραίτητη για τις λειτουργίες. Ένα λάθος μπορεί να καταστρέψει την αλυσίδα εφοδιασμού. Το κλειδί, φυσικά, είναι ο αποτελεσματικός και ακριβής έλεγχος του αποθέματός σας.

Η διαχείριση αποθέματος είναι πολύ απλούστερη αυτές τις μέρες χάρη στην ικανότητα αυτοματοποίησης των διαδικασιών ελέγχου αποθέματος. Οι πρώτοι έμποροι λιανικής διαχειρίστηκαν τον έλεγχο αποθέματος με μη αυτόματο τρόπο, με τακτικές μετρήσεις για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια και τις μεθόδους παρακολούθησης μέσω χαρτιού και μολυβιών. Δεν είναι δύσκολο να δούμε το τεράστιο περιθώριο σφάλματος – και αν έχετε μετρήσει ποτέ με μη αυτόματο τρόπο το απόθεμα για ένα κατάστημα λιανικής ή παρόμοια ρύθμιση, είστε πολύ εξοικειωμένοι με το επίπεδο απογοήτευσης που εμπλέκεται σε μια τέτοια εργασία. Οι ετικέτες στοιχείων, οι ετικέτες ελέγχου αποθέματος και οι ετικέτες γραμμωτού κώδικα επαναφέρουν τη “διαχείριση” στη διαχείριση αποθέματος.

Υπάρχουν δεκάδες οφέλη από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης στοιχείων για καλύτερο έλεγχο αποθέματος:

  • Σημαντική εξοικονόμηση χρόνου με την εξάλειψη των μη αυτόματων διαδικασιών ελέγχου αποθέματος.
  • Μειώστε τα ανθρώπινα λάθη αυτοματοποιώντας τη διαχείριση αποθεμάτων.
  • Διατήρηση της κανονιστικής συμμόρφωσης με τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
  • Ενισχύστε την κατώτατη γραμμή κάνοντας πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων σας.
  • Αποφύγετε τις καθυστερήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού και των έργων.
  • Διατηρήστε τους πελάτες πιο ευτυχισμένους παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες.
  • Ενεργοποιήστε τη σύνθετη ανάλυση δεδομένων για ακριβείς προβολές.
  • Διατηρήστε μια πληθώρα δεδομένων στα χέρια σας για να οδηγήσετε στη λήψη αποφάσεων.
  • Εξοικονομήστε χρόνο με αυτόματο έλεγχο αποθέματος

Ο μη αυτόματος έλεγχος αποθέματος είναι απίστευτα κουραστικός και χρονοβόρος. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες ανακουφίζουν από τη δέσμευση του χρόνου, ελευθερώνοντας την ομάδα σας για να επικεντρωθεί σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες. Υπάρχει επίσης σημαντική πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος όσον αφορά την καταμέτρηση και την παρακολούθηση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων, μερικές φορές απαιτούν επανάληψη ολόκληρης της διαδικασίας. Η διαχείριση αποθέματος μπορεί να γίνει απορροφητικότητα της παραγωγικότητας, εάν βασίζεστε σε πρωτόγονες μεθοδολογίες ελέγχου αποθέματος.

Ακόμη και στοιχεία που δεν μεταφέρονται μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού πρέπει να παρακολουθούνται και να συντηρούνται. Ενδέχεται να έχετε κανονιστικές οδηγίες σχετικά με τη συντήρηση του εξοπλισμού – και θα πρέπει να προσκομίσετε αρχεία για να αποδείξετε ότι πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου. Τα περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας ενδέχεται να μοιράζονται μεταξύ τμημάτων ή ομάδων, επομένως πρέπει να είναι εύκολο να εντοπιστούν. Και τα δύο αυτά σενάρια μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες στην παραγωγικότητα – αλλά ο ακριβής έλεγχος αποθέματος, χρησιμοποιώντας ετικέτες στοιχείων και ετικέτες γραμμωτού κώδικα ως βάση για αυτοματοποίηση, ανακουφίζει μεγάλο μέρος αυτού του κινδύνου.

Η καλύτερη διαχείριση αποθέματος σημαίνει μεγαλύτερη ακρίβεια

Πόσες φορές καθυστέρησε μια παραγγελία λόγω ανακριβούς ελέγχου αποθέματος; Δεν είναι μόνο οι λιανοπωλητές που πρέπει να διατηρούν ακριβή αριθμό αποθέματος, αλλά και επιχειρήσεις που βασίζονται σε πολλές ομάδες για να παρέχουν υπηρεσίες σε πολλές τοποθεσίες.

Σκεφτείτε το: Έχετε προγραμματίσει κατά λάθος ένα καθορισμένο ποσό προμηθειών για δύο ομάδες ταυτόχρονα. Τι συμβαίνει; Το έργο κάποιου καθυστερεί – μερικές φορές η εργασία πρέπει να σταματήσει επειδή η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν κάθε στάδιο της διαδικασίας εξαρτάται από την ολοκλήρωση του προηγούμενου βήματος

Αυτά τα σενάρια είναι κοινά και δημιουργούν απογοητεύσεις για όλα τα μέρη. Η ομάδα σας διατηρείται σε ένα έργο, καθυστερεί την ολοκλήρωση ή την παράδοση στον πελάτη. Αφού μπορείτε να παραγγείλετε ξανά τα απαραίτητα αναλώσιμα, η ομάδα σας σπεύδει να καλύψει τη διαφορά. Αυτή η βιασύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιττά λάθη ή σε εργασία χαμηλότερης ποιότητας. Και αν η ομάδα σας ολοκληρώσει ένα έργο αργά, αυτό σημαίνει ότι ξεκινάτε και το επόμενο έργο αργά. Η ομάδα σας είναι απογοητευμένη και αγχωμένη και ούτε ο πελάτης σας δεν είναι ευχαριστημένος. Είναι ένα φαινόμενο ντόμινο, αλλά μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με σωστή διαχείριση αποθέματος.

Εύκολη ανάλυση δεδομένων για καλύτερες προβολές

Όταν χρησιμοποιείτε ετικέτες στοιχείων σε συνδυασμό με λογισμικό διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για το σύστημα διαχείρισης αποθέματος, έχετε έναν κόσμο δεδομένων στα χέρια σας. Μια απλή σάρωση γραμμωτού κώδικα φέρνει το πλήρες ιστορικό ενός στοιχείου, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και των επισκευών, του αρχικού προμηθευτή, της τρέχουσας τοποθεσίας του, όπου έχει προγραμματιστεί να είναι εάν είναι κοινόχρηστο στοιχείο και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσατε ενδεχομένως να γνωρίζετε.

Με όλα τα δεδομένα του αποθέματός σας αποθηκευμένα εύκολα σε μια κεντρική βάση δεδομένων, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Για παράδειγμα, η εξαγωγή δεδομένων για εξελιγμένη ανάλυση σε άλλο πρόγραμμα γίνεται εύκολα. Αυτό σημαίνει ταξινόμηση στοιχείων ανά κατηγορία, ανάλυση της αναμενόμενης σε σχέση με την πραγματική διάρκεια ζωής για να προσδιοριστεί ποιος εξοπλισμός του προμηθευτή είναι ανώτερος, πραγματοποίηση οικονομικών προβλέψεων βάσει των οποίων τα στοιχεία θα απαιτήσουν αντικατάσταση ή σημαντική συντήρηση σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή οποιαδήποτε άλλη ανάλυση δεδομένων για βαθύτερες πληροφορίες για την εταιρεία σας εκτέλεση.

Ο ακριβής έλεγχος αποθέματος επηρεάζει ολόκληρη την επιχείρηση

Στην επιφάνεια, δεν φαίνεται ότι η διαχείριση αποθέματος έχει μεγάλο αντίκτυπο στις άλλες περιοχές μιας εταιρείας. Όχι μόνο ο έλεγχος αποθέματος επηρεάζει κάθε πτυχή της επιχείρησής σας, αλλά μπορεί να έχει συνέπειες και για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ένα σφάλμα μπορεί να έχει επιπτώσεις για κάθε άτομο σε μια ομάδα, κάθε τμήμα της εταιρείας σας. Σκεφτείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ανακρίβεια ενός αποθέματος στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών σας. Εάν η παραγγελία ενός πελάτη καθυστερήσει, οι εκπρόσωποι της εξυπηρέτησης πελατών σας ενδέχεται να διεκπεραιώσουν ένα παράπονο. Πάρα πολύ απόθεμα συνδέει τον αποθηκευτικό χώρο σας – και το κεφάλαιό σας. Εάν είστε γεμάτοι με απόθεμα που δεν κινείται γρήγορα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο χώρο για πιο κερδοφόρο απόθεμα. Και όταν οι καθυστερήσεις αρχίζουν να περιορίζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού, επηρεάζουν τους εμπόρους λιανικής, τους παρόχους υπηρεσιών, τους τελικούς καταναλωτές και τελικά τους ενδιαφερόμενους. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για μήνες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τσαμαρέλλα και Απόχτι(ν):Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Χοιρομέρι, Ποσυρτή και Λούντζα Πιτσιλιάς : Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Τι είναι η ξηρή ωρίμανση – Dry aging?

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!