Νέα Νεα της Αγορας

O “Kύβος ερρίφθη”: Η πρώτη φάση χαλάρωσης – Θα “πάρουμε τα βουνά”!

O “Kύβος ερρίφθη” για εφαρμογή της πρώτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου. Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μέλος της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα γίνουν επεξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Όπως είπε κάποιες μετακινήσεις θα διαφοροποιηθούν και κάποιες εργασίες που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους θα εκτελούνται, ενώ τόνισε ότι είναι ένς “ευρύς ο κατάλογος που θα περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες.” Σε ότι αφορά στο κολύμπι, ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι είναι ένα από τα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν, όχι όμως το άνοιγμα των παραλιών. Το πιο σημαντικό, τόνισε, είναι η επόπτευση των μέτρων.

Ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους, πχ σε υπεραγορές ενώ την ίδια ώρα θα υπάρχουν ισχυρές συστάσεις για άλλους χώρους, πχ έξω από φαρμακεία. Την ίδια ώρα, ο Καθηγητής είπε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και η επιτήρηση με την εμπλοκή Αστυνομίας, επιθεωρητών Υπουργείων και της Πολιτικής Άμυνας.

Σε ότι αφορά το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών, ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση ή επικοινωνία με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για θέματα που τον απασχολούν.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα πάρει αύριο αποφάσεις σε σχέση με το θέμα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που έγινε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.  Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε, κατά τη σύσκεψη, τις θέσεις και τις απόψεις των μελών της επιστημονικής ομάδας επί του πλάνου που ετοίμασε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σημειώνω ότι οι προτάσεις των επιστημόνων έχουν ληφθεί υπόψη και κατά τη διαδικασία καταρτισμού του όλου πλάνου από τη Διυπουργική Επιτροπή η οποία συνεκτίμησε όλα τα επιστημονικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Αποφάσεις επί του θέματος θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την αυριανή του συνεδρία και αμέσως μετά θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις αποφάσεις αυτές».

Από alphanews.live

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κύπρος: Ένα-ένα τα κέντρα διασκέδασης αναβάλλουν το αποψινό ρεβεγιόν (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Efood: Ποια είναι η βαθμολογία του στο Google Play μετά τον σάλο με τις συμβάσεις;

Taste and Hospitality

Έρχονται οι Γερμανοί!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!