Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Καμία αναφορά για άνοιγμα των ξενοδοχείων – Σκέψεις για Ιούνιο ή Ιούλιο (Δηλώσεις)

Αργεί ακόμη η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων στην Κύπρο, που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού με υπουργική απόφαση- τόσο για τα εποχικής όσο και τα συνεχούς λειτουργίας.

Τη δική τους εικόνα της κατάστασης δίνουν στον «Φ» οι διάφορες τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Πολλές οι ανησυχίες, πολλές οι σκέψεις και πολλές οι εισηγήσεις, που ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, δεν προσφέρουν κάτι κι αποτελούν μια τρύπα στο νερό. Διότι είναι τόσοι πολλοί οι άγνωστοι παράγοντες και τα άγνωστα δεδομένα που οι όποιες εκτιμήσεις θα πέσουν έξω. Οι ξενοδόχοι συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη υπομονή και πειθαρχία ώστε η επόμενη μέρα να έρθει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, χωρίς όμως να ξέρουμε το πότε. «Ακούμε σκέψεις για άνοιγμα τον Ιούνιο και Ιούλιο, ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο καθότι δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα ασφάλειας, αλλά ούτε και οι αερογραμμές έχουν ανακοινώσει πτητικό πρόγραμμα στην Κύπρο. Κανένας δεν ξέρει πότε θα ανοίξουμε», σχολίασε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, με χαμηλές πληρότητες. Η έλλειψη πληροφοριών μας δυσκολεύει στο να κάνουμε εκτιμήσεις για τον αριθμό των τουριστών. Εξαρτάται από ποιες αεροπορικές εταιρείες θα πετάξουν στην Κύπρο, ενώ πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και οι δύο κύριες μας αγορές (Βρετανία – Ρωσία) και να έρθουν, δεν θα το κάνουν σύντομα», επεσήμανε ο κ. Μιχαηλίδης.

Να σημειωθεί ότι στο αποψινό διάγγελμα δεν έχει γίνει καμία αναφορά για το άνοιγμα των ξενοδοχείων και το παράδοξο είναι ότι τα τουριστικά γραφεία ανοίγουν χωρίς ωστόστο να έχει ανακοινωθεί επίσημα πότα ανοίγουν τα αεροδρόμια για τους τουρίστες.

*Kεντρική φωτογραφία: Almyra Hotel, Πάφος

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η 3D Εκτύπωση Ξενοδοχείων της αλυσίδας Habitas

Taste and Hospitality

Προς χρεοκοπία 1 στα 4 αεροδρόμια της Ευρώπης

Taste and Hospitality

Το ιδανικό ρόφημα για αποτοξίνωση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!