Νέα Νεα της Αγορας

«Πρόεδρε, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά: Δώστε οφτόν στον λαό» (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Επιτακτικά θέμα ελεύθερης κατανάλωσης οφτού κλέφτικου θέτουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη 338 μερακλήδων του οφτού όπως υπογράφουν. Μιλούν για διακρίσεις σε βάρος τους και ζητούν «άμεσο άνοιγμα των πρατηρίων οφτού κλέφτικου, με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η επιστολή τους είναι εμπνευσμένη από την επιστολή των 152 γιατρών που ζήτησαν να επιτρέπεται η θεία κοινωνία. Ωστόσο πουθενά δεν το λένε αποφεύγοντας το… τρολάρισμα.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής ακολουθεί:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Απευθυνόμαστε σε εσάς από τα καταφύγιά μας. Από την πρώτη μέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, ακολουθήσαμε κάθε διάταγμα εξέδωσε ο αξιότιμος υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Και πιο πριν από τα πρώτα μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού, μείναμε σπίτι, αγοράσαμε μάσκες, κρατήσαμε αποστάσεις, νιώθουμε ότι συμβάλαμε τα μέγιστα στην προστασία των ευπαθών ομάδων απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Συγκρατηθήκαμε. Ακόμα και το Πάσχα. Αγνοήσαμε τα έθιμα και υπομείναμε, καταναλώνοντας τη σεμνή, πλην τίμια, σούβλα μας. Φάγαμε δειλά δειλά, χωρίς μεζεκλίκια ή άλλα χαρακτηριστικά του παραδείσου, σαν να επρόκειτο για μια καθημερινή μέρα. Πειθαρχήσαμε, κύριε Πρόεδρε.

Φτάνει πια, όμως. Αρκετά! Τα όσα ακούγονται για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μας προκαλούν ρίγος. Και αυτό, γιατί οι πρώτες μέρες του Μάη, ήταν οι μέρες που –αδιάλειπτα– κάθε χρόνο, καταναλώναμε το πρώτο μας οφτό κλέφτικο. Ωστόσο, στα όσα δημοσιεύουν το ΜΜΕ, δεν φαίνεται να υπάρχει αυτό στο περιβόητο πλάνο επανεκκίνησης. Και είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι οι ειδικοί, η επιστημονική σας ομάδα, αγνοεί την ανάγκη των πιστών του οφτού κλέφτικου αλλά και τις ζημιές των κτηνοτρόφων, εφαρμόζοντας μάλιστα δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τις υπεραγορές, τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία.

Εξοχότατε, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Εφιστούμε την προσοχή σας: Η δημιουργία πολιτών δύο κατηγοριών θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Επί παραδείγματι, με ποιο σκεπτικό οι Κύπριοι βίγκαν απολαμβάνουν το τόφου, το κινόα και τη σόγια τους χωρίς περιορισμούς κι εμείς χάσαμε τον ύπνο μας για το αν θα μπορούμε να απολαύσουμε το παραδοσιακό οφτόν κλέφτικον; Και διερωτόμαστε: Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση που να αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω του αθώου οφτού κλέφτικου;

Σε αντίθεση με τις υπεραγορές, υπήρξε περιστατικό μετάδοσης μέσω του αρνιού; Εκατοντάδες χρόνια τώρα, δεν υπήρξε περιστατικό μετάδοσης οποιουδήποτε ιού ή λοίμωξης από το οφτόν κλέφτικο και αυτό πρέπει να το συνυπολογίσετε. Θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για την πνευματική, ψυχική και φυσική τροφή και υγεία των πολιτών, στο πλάνο επανεκκίνησης. Επιβάλλεται, εξοχότατε. Δώστε οφτόν στον λαό».

Στο υστερόγραφο της επιστολής αναφέρεται ότι τα ονόματα των 338 δεν θα δημοσιευθούν, αλλά θα τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, με σκοπό να λάβει σοβαρά υπόψιν το αίτημα. Η επιστολή δημοσιεύεται και στο διαδίκτυο.

Της Αλεξίας Καφετζή

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ουκρανία: Διαγωνισμός για την ανακατασκευή του αεροδρομίου της Πολτάβα

Taste and Hospitality

Toυρισμός: “Τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουν διδάξει τα πολιτικά κόμματα”

Taste and Hospitality

Η Τουρκία «πουλάει» τουρισμό στο Αιγαίο με ελληνικές αρχαιότητες και…μπουζούκι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!