Γεύσεις Ποτά

Τα Best-Selling Classic Cocktails του κόσμου το 2020

50. Blood and Sand

49. Irish Coffee

48. Brandy Alexander

47. Old Cuban

46. Bamboo

45. Sidecar

44. Vodka Martini

43. Ramos Gin Fizz

42. Caipirinha

41. Gin Gin Mule

40. Vesper

39. Cosmopolitan

38. White Lady

37. Rum Old Fashioned

36. Paloma

35. Tom Collins

34. Vieux Carré

33. Pornstar Martini

32. The Southside

31. Piña Colada

30. Gin Fizz

29. Last Word

28. Pisco Sour

27. Bee’s Knees

26. Bramble

25. Americano

24. Corpse Reviver

23. Mai Tai

22. Amaretto Sour

21. Sazerac

20. Aviation

19. Dark ‘N’ Stormy

18. Penicillin

17. French 75

16. Clover Club

15. Boulevardier

14. Bloody Mary

13. Tommy’s Margarita

12. Gimlet

11. Moscow Mule

10. Aperol Spritz


Το Aperol Spritz παραμένει στο top 10, αν και είναι κάτω μια θέση από πέρυσι. Λίγο κάτω από το 30% των μπάρ το ονόμασαν στα κορυφαία 10. Δημιουργήθηκε από τους Barbieri Brothers στη δεκαετία του 1900, το Aperol Spritz ήταν η απάντησή τους σε ένα ελαφρύτερο pre-dinner tipple. Aperol, prosseco και ένα splash σόδα – ένα από τα ευκολότερα mixed drinks στον κατάλογο αυτό.

9. Mojito


Αυτό το Cuban classic μπορεί να φαίνεται έξω από την τρέχουσα μόδα κοκτέιλ – ένα απομεινάρι των noughties όχι των teens – αλλά παραμένει ένα πραγματικό κλασικό, πολύ αγαπημένο από τον καταναλωτή. Είναι ένα top-10 classic σε περίπου 30% των κορυφαίων bar. Το La Bodeguita της Αβάνας είναι το μέρος για μια αίσθηση του ποτού με μέντα και, αν και ποτέ δεν ήταν στα κορυφαία 50 bar, έλαβε μερικές ψήφους όλα αυτά τα χρόνια. Κάνει το Mojito με ρούμι, lime, σόδα, καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, φρέσκια μέντα και πάγο.

8. Manhattan


Το οκτώ φαίνεται λίγο χαμηλά για αυτό το σεβάσμιο κλασσικό, αλλά το 37% το καθιστά ένα από τα κορυφαία 10. Το bitter και το γλυκό vermouth συνεργάζονται συχνότερα με Bulleit, Woodford Reserve ή το Rittenhouse. Ο Jim Meehan της PDT έχει τη συνταγή: ουίσκι σίκαλης, γλυκό βερμούτ και δύο dash Angostura, ανακατεύονται με πάγο, σερβίρονται με strainer σε δροσερό coupe και γαρνίρονται με brandied κεράσια.

7. Margarita


Το Margarita είναι το κορυφαίο κλασικό κοκτέιλ τεκίλας στο δείγμα μας από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Πολύ λίγοι το έκαναν το κορυφαίο κλασικό τους, αλλά είναι στα τρία πρώτα στο σχεδόν 10% των ερωτηθέντων. Φέτος διαχωρίσαμε τις ψήφους για το Tommy’s Margarita από το mother mix, το οποίο δεν φαίνεται να επηρεάζει την κατάταξη της Margarita – μετακινήθηκε από το οκτώ στο επτά. Για μια πλήρη παραλλαγή στη συνταγή, δοκιμάστε να φτιάξετε την Margherita Margarita από το Ben Hardy στο Lucky Liquor του Εδιμβούργου που χρησιμοποιεί mozzarella-infused τεκίλα, cherry ντοματίνια, βασιλικό, σέλινο, lime, νέκταρ αγαύης και bitter πορτοκάλι.

6. Espresso Martini


Κάτω μια θέση στο νούμερο έξι, μπορείτε να παρακολουθήσετε την μετεωρική άνοδο αυτού του κοκτέιλ καφέ και βότκας από το πέρασμα του εφευρέτη του Dick Bradsell. Το 2017 ήταν νο27 και τώρα συναγωνίζεται με τα μεγάλα old classics. Φτιαγμένο για έναν πελάτη που ήθελε ένα ποτό που «θα ξυπνήσει και θα fuck her up», αυτό το modern-age κλασικό, βρέθηκε να είναι το νούμερο ένα κοκτέιλ στο 6% των μπαρ και το top-10 σε 40%. Γνωστό επίσης ως Vodka Espresso και το Φαρμακευτικό Διεγερτικό (Pharmaceutical Stimulant), απέκτησε το όνομα Espresso Martini τελικά, ίσως λόγω του σχήματος V του ποτηριού.

5. Whisky Sour


Ουίσκι, Boston ή New York, το όνομα και η συνταγή μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, αλλά το κοκτέιλ παραμένει συνεπές στη λίστα, στη πέμπτη θέση Λέγεται ότι η συνταγή Whisky Sour δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο Jerry Thomas The Companion του Bon Vivant το 1862. Είναι μια επιλογή που συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία 10 σε λιγότερο από το μισό των ερωτηθέντων. Η συνταγή είναι bourbon, χυμός λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Το ασπράδι αυγού είναι προαιρετικό, αν και αυτό είναι ένα ποτό που ωφελείται από την υφή.

4. Dry Martini


Η προέλευση του Dry Martini μπορεί να είναι σκοτεινή, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι, στην 4η θέση, αυτό το κλασικό με βάση το τζιν είναι ακόμα δημοφιλές. Το Dry Martini, αγαπημένο των fan gin, κερδίζει δύο θέσεις φέτος. Αυτό το φανταχτερό αλλά και εκλεπτυσμένο φαβορί ήταν ανάμεσα στα πέντε κορυφαία κλασικά σε λιγότερο από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων μπαρ, ενώ μόλις λιγότερο από το μισό είπε ότι ήταν στα κορυφαία 10. Υπάρχουν πολλά μπαρ που μπορεί να ισχυριστούν ότι κάνουν το πρωτότυπο, αλλά το Dry Martini του Barcelona’s (πολλές φορές μέλος των 50 Best Bars του κόσμου) είναι ένα. Χρησιμοποιεί μισό τζιν και μισό γαλλικό βερμούτ, ένα dash orange bitters, ένα squeeze λεμονιού και μια πράσινη ελιά.

3. Daiquiri


Το Daiquiri είναι το πιο γνωστό κοκτέιλ με ρούμι στη λίστα. Συγκεκριμένα, μόνο το 6% δήλωσε ότι αυτό ήταν το κορυφαίο κλασσικό τους, αλλά το 27% το ονόμασε στα τρία κορυφαία και σχεδόν οι μισοί στα 10 κορυφαία τους. Στο σπίτι του ποτού, στο La Floridita της Αβάνας, προτιμούν την frozen έκδοση, αλλά κυρίως αυτό είναι χυμός lime, λευκό ρούμι και σιρόπι ζάχαρης, ανακινείται και σερβίρεται.

2. Νεγκρόνι


Όλα ξεκίνησαν με τον Κόμη Camillio Negroni και το αίτημά του για ένα ισχυρότερο Americano και τον μπάρμαν Fosco Scarselli ο οποίος αντικατέστησε την σόδα με τζιν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Για έξι χρόνια το Negroni είναι στο νο2, ένας άξιος δρομέας. Όπως και το Old Fashioned, η δύναμη του Negroni είναι η μετάβαση από αγαπημένο των μπάρμαν σε αγαπημένο των καταναλωτών – το 13% των μπαρ είπε ότι ήταν το νούμερο ένα κλασσικό και ήταν μεταξύ των πρώτων τριών σε 42% των μπάρ.

1.Old Fashioned


Σερβίρετε μου ένα ποτό με τον old fashioned τρόπο. Για έκτο έτος το The Old Fashioned έχει διατηρήσει την πρώτη θέση στη λίστα και στις καρδιές των μπάρμαν. Δεν υπάρχει σίγουρα τίποτα εκτός μόδας για αυτό το αμερικανικό whiskey classic. Όπως και πέρυσι, σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων μπαρ δήλωσε ότι ήταν το νούμερο ένα κλασικό κοκτέιλ που πωλούσε . Με οποιοδήποτε τρόπο και να έχει αναφερθεί σε όλη την ιστορία, ένα Bittered Sling, κοκτέιλ ή Old Fashioned ένα πράγμα παραμένει το ίδιο, η δημοτικότητά του.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μικροί σεφ από την Λευκωσία φτιάχνουν για μας την πιο γλυκιά τυρόπιτα – Αποκλειστικό

Πίτα με κολοκυθάκια χωρίς φύλλο

Taste and Hospitality

Έχει το αλκοόλ θέση στη διατροφή; – Θερμική αξία ανά ποτό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!