Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Οι πωλήσεις της μπύρας Carlsberg επλήγησαν με πτώση 7%

Η Carlsberg σημείωσε μείωση 6,8% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου λόγω του παγκόσμιου κλεισίματος μπαρ και εστιατορίων κατά τη διάρκεια του κλειδώματος.

Κατά τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου, η Carlsberg σημείωσε πτώση 7,4% στα βιολογικά έσοδα με πτώση 7,6% στο συνολικό όγκο.

Η δανική ζυθοποιία παρουσίασε καθαρά έσοδα 12,9 δισεκατομμυρίων DKK (1,88 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με 13,9 δισεκατομμύρια DKK (2 δισεκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου για την επιχείρηση της Ασίας – η οποία ήταν υπεύθυνη για τις πρόσφατες ισχυρές επιδόσεις της Carlsberg – μειώθηκαν κατά 12% λόγω της μείωσης του οργανικού όγκου κατά 15,5%.

Η κινεζική αγορά – η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας – επηρεάστηκε περισσότερο με πτώση του οργανικού όγκου κατά περίπου 20%, καθώς ξεκίνησε το κλείδωμα από τον Ιανουάριο.

Στην υπόλοιπη Ασία και στη Δυτική Ευρώπη, η Carlsberg γνώρισε αντίκτυπο σε ορισμένες αγορές στα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο στο τέλος του τριμήνου όλες οι αγορές μπήκαν σε κάποιο επίπεδο κλειδώματος.

Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκαν κατά 6,9% με πτώση 6% στον όγκο. Οι μεγαλύτερες αγορές της Carlsberg, όπως η Ελβετία, η Γαλλία και η Δανία σημείωσαν μείωση του μέσου έως υψηλού μονοψήφιου όγκου μπύρας λόγω της μεγάλης έκθεσης στο εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση της Ανατολικής Ευρώπης παρουσίασε πολύ μικρό αντίκτυπο από τον ιό το πρώτο τρίμηνο με αύξηση εσόδων 5,5%

Η Carlsberg αυξήθηκε έντονα στη Ρωσία, ενώ οι συνολικοί όγκοι μειώθηκαν κατά 10%, κυρίως λόγω της ασθενέστερης κινεζικής αγοράς και της πτώσης στην Ινδία και τη Δανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carlsberg, Cees ’t Hart, δήλωσε:« Οι επιχειρήσεις μας σε όλες τις αγορές επηρεάζονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Ενώ αρχίζουμε να βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης στη μεγαλύτερη αγορά μας, την Κίνα, και τα αρχικά σημάδια των κυβερνήσεων να άρουν προσεκτικά τους περιορισμούς σε ορισμένες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, άλλες αγορές παραμένουν κλειδωμένες. Ωστόσο, οι απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Κατά συνέπεια, οι όγκοι θα μειωθούν περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο.

«Η Carlsberg παραμένει σε ισχυρή οικονομική κατάσταση. Για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο των ασθενέστερων όγκων, ενισχύουμε την εστίαση στο κόστος και διατηρούμε αυστηρή εστίαση στα μετρητά και τη ρευστότητα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη υγεία των εμπορικών σημάτων και του οργανισμού μας. “

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Fig Tree Bay και Nissi Beach στις 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Taste and Hospitality

EasyJet: Δεν τα κατάφερε ο «sir Stelios» Οδηγείται η εταιρία σε χρεοκοπία;

Taste and Hospitality

«Πουλάει» το κυπριακό μέλι εκτος ΕΕ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!