Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

‘Εμοιαζε σαν black Friday η πρώτη μέρα μετά το lockdown (ΦΩΤΟΣ)

Με αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ουρές έξω από καταστήματα, αλλά και εκπτώσεις στα προϊόντα αρκετών καταστημάτων η επίσημη πρώτη του λιανικού εμπορίου μετά το lockdown. Την ίδια ώρα ουρές παρατηρήθηκαν και στις τράπεζες σε εμπορικούς δρόμους.  Ενάμιση  μήνα μετά το κλείσιμο, το λιανικό εμπόριο παίρνει μπρος ξανά με όλα τα μέτρα ασφαλείας, γάντια, μάσκες καθώς επίσης και σήμανση στο δάπεδο για την τήρηση των αποστάσεων.

 Παράλληλα στις προθήκες των καταστημάτων έχει τοποθετηθεί ενημερωτικό υλικό σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας και τη χωρητικότητα του καταστήματος ανά πελάτη βάσει του τελευταίου διατάγματος του Υπουργείου Υγείας.

Το philenews, βρέθηκε στην εμπορική οδό 28ης Οκτωβρίου στη Μακεδονίτισσα και συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους οι οποίοι σκιαγράφησαν την κατάσταση τόσο κατά τη διάρκεια του κλεισίματος όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως μας πληροφόρησαν, όλοι οι καταστηματάρχες έχουν ήδη προχωρήσει σε σχολαστικό καθάρισμα των χώρων τους αλλά και σε απολυμάνσεις.

Κάποιοι εξ αυτών, ιδιαίτερα στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών ανέβασαν ρολά με τον κόσμο να τους περιμένει έξω από το κατάστημά τους, παρομοιάζοντας την κατάσταση με Black Friday. 

Σε άλλες περιπτώσεις, καταστηματάρχες άνοιξαν «μουδιασμένα» τα καταστήματά τους προκειμένου να τακτοποιήσουν το εμπόρευμα το οποίο είχαν παραλάβει πριν από το lockdown και να κάνουν την αλλαγή με το εμπόρευμα της προηγούμενης σεζόν αφού το κλείσιμο τους βρήκε με το χειμερινό στοκ στις βιτρίνες. Η κίνηση λιγοστή και στα αναμενόμενα επίπεδα στα καταστήματα τους ωστόσο, όπως σημειώνουν οι περισσότεροι είναι πολύ νωρίς για να παρατηρηθεί η κατάσταση σε ότι αφορά την κίνηση στο λιανικό εμπόριο.

 Αυτό που σημειώνουν οι περισσότεροι ότι είναι ότι η επιστροφή μετά το κλείσιμο ήρθε με μεγάλες εκπτώσεις σε μεγάλο μέρος του νέου στοκ των καταστημάτων, μέχρι και 50% προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες. Υπό άλλες συνθήκες η περίοδος των εκπτώσεων σίγουρα δεν θα ήταν αυτή.

Δουλειά και online Δεν ήταν λίγοι οι καταστηματάρχες που μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους επέλεξαν την οδό του διαδικτύου προκειμένου να μην ναυαγήσουν εντελώς οικονομικά, οι επιχειρήσεις τους καθώς το λουκέτο μπορεί να μπήκε, το φρένο στα τρέχοντα έξοδα όμως δεν μπήκε. Σαφώς όμως λόγω και της οικονομικής στενότητας του καταναλωτικού κοινού υπήρξαν προσφορές και τις online αγορές ή ακόμη και παράδοση προϊόντων χωρίς χρέωση μεταφορικών. Μάλιστα συνομιλώντας με υπεύθυνο καταστήματος, μας ανέφερε χαρακτηριστικά πως στις online αγορές το κατάστημα κινήθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα γεγονός που διαφάνηκε και στο άνοιγμα του καταστήματος το πρωί της Δευτέρας αφού μεγάλο μέρος του στοκ απουσίαζε από τα ράφια, ιδιαίτερα σε ότι αφορά laptop, tablets,εκτυπωτές, κινητά τηλέφωνα τηλεοράσεις κτλ. Αρκετοί ήταν και οι καταναλωτές στην ένδυση και την υπόδηση οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν online αγορές, μέσω των ιστοσελίδων ή των σελίδων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των καταστημάτων, ωστόσο όπως σημειώνουν οι καταστηματάρχες οι αγορές δεν ήταν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό που να καλύπτουν την απώλεια εσόδων με το κλείσιμο των επιχειρήσεων.
   

Μυρτώ Ζουμίδου /Φιλελεύθερος

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Eνοικίαση πισίνας σε σπίτια – Ισπανία και Γαλλία «δείχνουν» την νέα τάση

Taste and Hospitality

Ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής:«Μας τιμωρούν με το άνοιξε – κλείσε»

Λεμεσός: Κατέβηκαν από το πλοίο πήγαν σε πάρτι και νόησαν πάνω 100 εμβολιασμένοι άνθρωποι!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!