Νέα Νεα της Αγορας

Στα πόσα κρούσματα την μέρα θα μας “πάνε” πίσω σε στοχευμένο lock down


Την εκτίμηση της για τη θέση και την πορεία που έχει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο, καθώς και για το μέτρο που έθεσαν για την αύξηση των περιστατικών μετά την άρση των μέτρων μίλησε στο OMEGA, η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας Δρ. Μαρία Κολίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε «ο χαμηλός αριθμός νέων περιστατικών είναι πολύ ενθαρρυντικός και δείχνει ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Επίσης φαίνεται και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις εντατικές είναι πολύ χαμηλός τώρα και ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού είναι επίσης χαμηλός. Επομένως είμαστε σε μια κατάσταση που επιδημιολογικά θεωρείται πολύ πολύ καλή για να αρχίσουν να αποκλιμακώνονται τα μέτρα».

Ο ιός πάντα θα υπάρχει δεν θα τον εξαφανίσουμε τόσο εύκολα και δεν υπάρχει λόγος να μηδενιστούν τα κρούσματα. Είναι και θέμα πολλών άλλων παραγόντων αν θα αποκλιμακωθούν τα μέτρα. Ένας πολύ σοβαρός παράγοντας είναι το θέμα της οικονομίας. Δεν μπορείς να μείνεις επ’ αόριστόν κλειστός και από την άλλη και ο κόσμος κουράζετε, έχουν παρατηρηθεί και ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα σε πολλούς».

Μάλιστα η κ. Κολίου δήλωσε «αναμένονται αυξήσεις, θα είναι θαύμα να καταφέρουμε να μην έχουμε αυξήσεις. Το θέμα είναι ότι έχουν μπει κάποια κριτήρια, πέραν από τα οποία δεν θα γίνει ανεχτή η κατάσταση και θα παλινδρομήσουμε. Μπορεί να μη γίνει οριζόντιο Lockdown, αλλά να γίνει στοχευμένο ανάλογα με τους τομείς. Έχουν βάλει βέβαια και αριθμό είναι γύρω στα 130 περιστατικά για τρεις μέρες συνολικά.»

Την ίδια ώρα η κ. Κολίου μίλησε για τα μέτρα που θα ληφθούν με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αλλά και την επαναλειτουργία των χειρουργείων και τι θα γίνεται με τους ασθενείς που θα μπαίνουν για χειρουργεία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σε 48 ώρες, 2,370 έλεγχοι – Στα δικαστήρια και μαγαζάτορες

Taste and Hospitality

Ποια φρούτα και ζυμαρικά; Πασατέμπο και ποπ-κορν καταναλώνουν στην Ελλάδα

Taste and Hospitality

Hope For Children και ξενοδόχοι: Συνεργασία για τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!