Πρόσωπα Φιλοξενία

Σάββας Περδίος: Ένα χρόνο στο «τιμόνι» του τουρισμού – Το μεγάλο στοίχημα

Ο  Υφυπουργός δεν είναι μόνο ένας επαγγελματίας του χώρου με πολυετή εμπειρία, αλλά προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στο τομέα του τουρισμού.

O Σάββας Περδίος, διαθέτει επαγγελματική πείρα σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς της τουριστικής βιομηχανίας και πανεπιστημιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική και Λογιστική (Πανεπιστήμιο του Warwick) καθώς και στη Διαχείριση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Ανέλαβε μαζί με τη σύσταση του Υφυπουργείου Τουρισμού, από τον Ιανουάριο του 2019, την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού με εφαρμογή των απαραίτητων οριζόντιων πολιτικών, τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τη γενικότερη πολιτική εποπτεία του τουριστικού τομέα.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1981 και κατάγεται από την Έγκωμη Λευκωσίας.

Σπουδές

2004 – 2008 Ecole Hôtelière de Lausanne

Επιστημονικό πεδίο του πτυχίου – Study International Hospitality Management

2002 – 2004 Πανεπιστήμιο του Warwick

Warwick Business School

Εκτός από την μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά, μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά

Επαγγελματική Κατάρτιση

  • Ιανουάριος 2019 Υφυπουργός Τουρισμού
  • 2010- 2018 Louis Hotels
  • 2018 – 2018 Υπεύθυνος επιχειρήσεων (COO)

Κύπρος και Ελλάδα

Το Louis Hotels διαχειρίζεται 25 ακίνητα (κυρίως θέρετρα) στην Κύπρο και την Ελλάδα. Παρακολούθηση της οργάνωση των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων και ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την υλοποίηση των στόχων. Συμμετείχε ενεργά στις φάσεις προ-ανοίγματος και ανοίγματος όλων των νέων έργων, καθώς και σε ανακαινίσεις υφιστάμενων.

  • 2010 – 2017 Διευθυντής Quality & Branding

Κύπρος και Ελλάδα

Υπεύθυνος για τη δημιουργία, εφαρμογή και διατήρηση επιχειρησιακών προτύπων ποιότητας σε όλο το χαρτοφυλάκιο Louis Hotels.

2010 – 2012 Il Mondo Cafe Ltd

Διευθυντής και Outlet Supervisor

Κύπρος

Την εποχή εκείνη η Il Mondo Cafe Ltd διαχειριζόταν 4 καταστήματα Food & Beverage στο ίδιο συγκρότημα, στην καρδιά της Λευκωσίας, στην Κύπρο.

2009 – 2009 Mirador Kempinski Λίμνη της Γενεύης

Financial Controller

Υπεύθυνος Οικονομικών Αναφορών, Διοίκησης, Προϋπολογισμού, Ανάλυσης Λειτουργιών, Ελέγχου Κόστους Φ / Β, Προμήθειας και Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων (για Επιχειρήσεις).

2008 –   2008 Mykonos Theoxenia, Μύκονος

Διαχείριση αγορών, αποθήκευσης και Υπεύθυνος για όλα τα καταστήματα Food & Beverage

Κύριος στόχος του κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υφυπουργείο Τουρισμού είναι η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου πλάνου έχει στην ομάδα του έμπειρα άτομα κι όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει «Πόσο τυχερός είμαι που στην ομάδα μου έχω άτομα με εμπειρίες δεκαετιών στον τουρισμό».

Το μεγάλο στοίχημα….

Την πεποίθηση ότι οι μηχανές του κυπριακού τουρισμού θα μπορούν να πάρουν μπρος εντός Ιουλίου στην Γ’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, με αρκετές όμως ιδιαιτερότητες, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Στόχος η Κύπρος να στείλει το μήνυμα σε όσους τουρίστες φτάσουν στο νησί μας φέτος ότι είμαστε μια φιλόξενη και ασφαλής χώρα.

Οι διαβουλεύσεις του Υφυπουργείου τουρισμού με όλους τους φορείς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Από τη μια αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης και από την άλλη το εμπορικό κομμάτι και την προσέλκυση των τουριστών.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να ακούμε τις απόψεις των ενδιαφερομένων σε ότι αφορά τη λειτουργία ξενοδοχείων, εστιατορίων, παραλιών. Θα είναι μια διαφορετική λειτουργία σε σχέση με άλλες χρονιές. Η βάση της θα είναι ο αριθμός ατόμων που θα επιτρέψει το Υπουργείο Υγείας να είναι στον ίδιο χώρο. Άρα απ’ εκεί και πέρα μπαίνουν κάποια τεχνικής φύσεως θέματα όπως πόσοι μπορούν να προγευματίζουν την ίδια ώρα, πόσοι μπορούν να είναι σε μια παραλία την ίδια ώρα, ποιες αποστάσεις πρέπει να τηρούνται ενίσχυση των μέτρων υγιεινής εντός των επιχειρήσεων, πολλά και διάφορα τα οποία θα καταλήξουμε τις ερχόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Σάββας Περδίος.

Ίσως Ιούνιο οι πρώτες πτήσεις

Παράλληλα τρέχουν οι συζητήσεις με τους οργανωτές ταξιδίων, τις αεροπορικές εταιρείες την Hermes Airports και το Υπουργείο Μεταφορών για να διαφανεί από ποιες χώρες υπάρχει δυνατότητα να έρθει κόσμος. Έχει καθοριστεί επίσης τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ καθώς το θέμα των αεροδρομίων και των μέτρων ασφαλείας που θα λαμβάνεται όπως όλα δείχνουν θα αποφασιστεί από κοινού. Ο Σάββας Περδίος δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο οι πρώτες πτήσεις να αρχίσουν εντός Ιουνίου.

Ποιες αγορές θα στοχεύσουμε

Οι πρώτες ενδείξεις ανέφερε δείχνουν ότι η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, οι σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα και το Ισραήλ πάνε καλά και ενδεχομένως να αποτελέσουν τις αγορές που θα στοχεύσουμε φέτος.

Τόνισε την ανάγκη οι Κύπριοι να αντιμετωπίσουν τους τουρίστες με τη γνωστή κυπριακή φιλοξενία και όχι ως πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

«Δεν πρέπει να δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε καχύποπτοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κύρια φωτο:politis.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το blue bungalow του Πολ Γεωργίου στο Βαρώσι (BINTEO)

Taste and Hospitality

Ο πρώτος σεφ παγκοσμίως που μετέτρεψε τα πιάτα του σε κρυπτονομίσματα

Taste and Hospitality

Klaus-Michael Kühne: O μεγιστάνας που «εκθρόνισε» το Γερμανικό δημόσιο από τον έλεγχο της Lufthansa

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!