Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

15 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκυ

Το τρίτο Σάββατο κάθε Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι (World Whisky Day), για να τιμηθεί το οινοπνευματώδες ποτό με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο.

Η ιδέα ανήκε στον σκωτσέζο φοιτητή Μπλερ Μπόουμαν, που την υλοποίησε για πρώτη φορά το 2012, και αμέσως υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο της Σκωτίας. Ο 21χρονος τότε φοιτητής της ισπανικής φιλολογίας θέλησε με την κίνησή του αυτή να τιμήσει το εθνικό ποτό της πατρίδας του, «που δεν είχε τη δική του παγκόσμια ημέρα, όπως άλλα ποτά», αλλά και να συμβάλει μέσω αυτού στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Σκωτία.


Τα επόμενα χρόνια, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι άρχισε να εξαπλώνεται σταδιακά σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμη και στο μουσουλμανικό Αϊζερμπαϊτζάν, με πρωτοστάτες τα μπαρ και τα ξενοδοχεία.

Την ημέρα αυτή, οι συμμετέχοντες στη γιορτή καλούνται φυσικά να πιουν το «νερό της ζωής» και να συνεισφέρουν τον οβολό τους στη φιλανθρωπική οργάνωση «Just a Drop», που αγωνίζεται για την πρόσβαση σε καθαρό και υγιεινό νερό στις φτωχές χώρες του πλανήτη.

Κάθε χρόνο, οι θαυμαστές καλούνται να συμμετάσχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζοντας μια εικόνα του ουίσκι που απολαμβάνουν παράλληλα με το hashtag #WorldWhiskyDay.

SanSimera.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Σφάζουν με το γάντι» την παραμονή πρωτοχρονιάς – Πλήγμα στη διασκέδαση τα νέα μέτρα

Tα «ριάλλια» των Κυπρίων διασκευάστηκαν στα Ινδικά: «Mehbooba Mehbooba» (BINTEO)

Taste and Hospitality

ΟΗΕ: Η κάνναβη δεν ανήκει πλέον στα «επικίνδυνα ναρκωτικά»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!