Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

«Δουλειές με φούντες» από Τούρκους σ’ότι αφορά το χαλλούμι

Εταιρείες στην Τουρκία συνεχίζουν τις «δουλειές με φούντες» σ’ ό,τι αφορά το χαλλούμι, που εξάγουν σε αραβικές και άλλες χώρες ανενόχλητες. Μια από αυτές είναι η τουρκική εταιρεία «PINAR», οι πληροφορίες για την οποία έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον. «Παράγεται στη Λευκωσία, Β. Κύπρος για την Pinar», αναγράφει η συσκευασία του τυριού που εξάγει με την ονομασία «Halloumi» η εταιρεία και είναι απορίας άξιον αν βρίσκεται στα υπόψη του υπουργείου Εμπορίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πόσα χρόνια συμβαίνει αυτό, αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

 Το προϊόν της PINAR, παράγεται στα κατεχόμενα κυρίως για αραβικές χώρες, και κυκλοφορεί με τον υπότιτλο (σε αγγλικά και αραβικά) «traditional hellim cheese». Η εταιρεία, που εδρεύει στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας αγνοεί τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλουτίζει εις βάρος του παραδοσιακού χαλλουμιού. 

 Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα όσα συνοδεύουν την εταιρεία που ανήκει στον όμιλο «Yasar Holding Group of companies», με πρόεδρο τον Σελίμ Γιασάρ και επίτιμο πρόεδρο τον Σελτσιούκ Γιασάρ. Από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν, ο όμιλος είναι από τους ισχυρότερους στον τουρκικό ιδιωτικό τομέα, με δουλειές στην Ευρώπη, στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή και όχι τυχαία.

 Ο όμιλος, μάλιστα, παρεμβαίνει και σε πολιτικές εξελίξεις κι ενδεικτική είναι η αντίδρασή του, όταν στο δημοψήφισμα για αλλαγή του συντάγματος (φέρνοντας το προεδρικό σύστημα στη διακυβέρνηση) τον Απρίλιο του 2017, η Σμύρνη ψήφισε αρνητικά κατά 68,80%. Γι΄ αυτό, ο όμιλος διέκοψε τη χορηγία στην ομάδα μπάσκετ «Karsiyaka», γνωστή ως «Pinar Karsiyaka». Άρχισε, όμως, ένα μεγάλο μποϋκοτάζ κατά των προϊόντων της και ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να απολογηθεί, επιστρέφοντας τη χορηγία στη δημοφιλέστερη ομάδα καλαθόσφαιρας της Μικράς Ασίας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πολλές τουρκικές πηγές, ο όμιλος Yasar απολαμβάνει πάντα την υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν. 
   

Αλέκος Μιχαηλίδης   

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Παράταση αιτήσεων για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της μεταποίησης

Taste and Hospitality

Κύπρος: Θέατρα και κινηματογράφοι ενώνουν δυνάμεις – Κραυγή βοήθειας

Taste and Hospitality

Περδίος: «Φάνηκε λίγο φως στην άκρη του τούνελ»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!