Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Carob King-Black Gold: Χαρούπι ότι πιο σημαντικό στον κόσμο – Η υγιεινή «σοκολάτα»!

Προϊόντα υψηλής ποιότητας χαρουπιού, Κυπριακής παραγωγής. Όλα παραδοσιακά φτιαγμένα και δημιουργημένα με φροντίδα και αγάπη. Το Carob King-Black Gold βρίσκεται στην όμορφη Πάφο, μαγαζάκι που διατηρεί στο Χάνι του Ιµπραήµ, αλλά μπορείτε να παραγγείλετε διαδικτυακά και να αποσταλούν σε όποια πόλη επιθυμείτε.

Ο Θύμιος και η ομάδα του με το Carob King-Βlack Gold, προσφέρουν προϊόντα χαρουπιού υψηλής ποιότητας, δικής τους παραγωγής. Η ιστορία µε το χαρουπόµελο άρχισε από δική του ανάγκη: «Έψαχνα το άρωμά και τη γεύση των παιδικών µου χρόνων». Αντ’ αυτού, βρήκε τα σύνεργα της γιαγιάς, το κατσαρολάκι, το καζάνι, τη σανίδα… Η πρώτη παραγωγή έγινε ανάρπαστη. Το ίδιο κι η επόμενη. Το μυστικό; Η αγάπη που δείχνει στις χαρουπιές του και η υπομονή µε την οποία ξεδιαλέγει τον καρπό: «Κάθομαι µε τις ώρες στο σκαμνάκι µου. Είναι διαλογισμός για µένα», δηλώνει ο ίδιος.

Το  Carob King-Black Gold έχει κερδίσει και μια θέση στο περιοδικό της Hermes όπου ταξιδιώτες ενημερώνονται για τον μαύρο χρυσό της Κύπρου μέσα από την παράδοση μας.

Δοκιμάζοντας τα χαρουπόμελα από προσωπική εμπειρία σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει πρόσθετη ζάχαρη, ενώ όλα τα προϊόντα φτιάνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πάντα φρέσκα. Λατρεύω το παστελάκι με μαύρη σοκολάτα (τα οποία έχουν γλυτώσει από τις σοκολάτες) και την ταχίνι με χαρουπόμελο. Στο μαγαζάκι μπορείτε να βρείτε και προϊόντα ομορφιάς /περιποίησης προσώπου επίσης από χαρούπι.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι χαρουπιές πρέπει να προϋπήρχαν στην Κύπρο από τους προϊστορικούς χρόνους, αφού το νησί είναι στενά συνδεδεμένο με την προώθηση του χαρουπιού στον πολιτισμό. Το χαρούπι ονομαζόταν χαρακτηριστικά και ως ο «μαύρος χρυσός της Κύπρου», αφού αποτελούσε το προϊόν με τις μεγαλύτερες γεωργικές εξαγωγές του νησιού, και για ορισμένα χωριά, αποτελούσε την κυριότερη γεωργική δραστηριότητα και κυριότερη πηγή εισοδήματος. Για ένα σημαντικό αριθμό οικογενειών, αυτό ήταν το μοναδικό τους εισόδημα, ο πανάκριβος θησαυρός τους. Εισόδημα που έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς Κύπριους να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως το πρώτο πνευματικό και επιστημονικό άλμα του κυπριακού λαού έγινε στηριζόμενο στο «μαύρο χρυσό» της.

 Μάλιστα, η Γερμανίδα αρχαιολόγος Magda Ohnefalsch-Richter, η οποία πέρασε πολλά χρόνια στο νησί, όπως αναφέρει σε έρευνα του το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά την περίοδο 1894-1912, σχολίασε εκτενώς ότι, «χωρίς αυτό το δώρο της φύσης το νησί θα μπορούσε να είχε από καιρό κηρύξει πτώχευση».

Αυτή η «σοκολάτα» λέγεται ότι τάισε τον  Ιωάννη τον Βαπτιστή κατά την παραμονή του στην έρημο,  τον άσωτο υιό της Παλαιάς Διαθήκης όταν ήταν πεινασμένος και χωρίς χρήματα, αλλά και τα στρατεύματα του Μωάμεθ. Αυτή η τροφή έσωσε τα παιδιά  από τον υποσιτισμό κατά τον Ισπανικό εμφύλιο και βέβαια πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Η διατροφική του ταυτότητα

Το χαρούπι αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου (περιέχει διπλάσια ποσότητα από το γάλα), ενώ δεν περιέχει οξαλικό οξύ (όπως π.χ. η σοκολάτα), που παρεμποδίζει την αφομοίωση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Επιπλέον, περιέχει υδατάνθρακες, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνες Α, Β1 και Β2, φυτικές πρωτεΐνες, καθώς και πολυφαινόλες και τανίνες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση, πηκτίνη και λιγνίνη, ενώ δεν περιέχει γλουτένη, επομένως είναι ιδανικό για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι θερμίδες του είναι 60% λιγότερες από αυτές της σοκολάτας.

Τηλέφωνα επικοινωνίάς: Ευθύμιος 99324096 / Χριστίνα 99629575

FB: Carob King-Βlack Gold

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Puressence: Η εταιρία καθαριστικών προϊόντων…με περιβαλλοντική συνείδηση (Αφιέρωμα)

Taste and Hospitality

Η Absolut παρουσιάζει μια σειρά από σόδες και κοκτέιλ βότκας

Taste and Hospitality

Το συλλαλητήριο των Οινοπαραγωγών στο Πέρα Πέδι – 4.000 άτομα, από εκατόν σαράντα χωριά

1 σχολιο

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 24/05/2020 at 8:52 πμ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΟΥΠΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Απαντηση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!