Παρουσίαση Φιλοξενία

LATCHI QUEEN…προς ολοταχώς για Ακάμα

Ο 36χρονος Δημήτρης Ματθαίου μας περιμένει στην είσοδο του πλοιαρίου Latchi Queen. Αν και έχει γεννηθεί Λευκωσία με σπουδές μηχανολογία στην Ελλάδα, η γνωριμία, ο έρωτας και ο γάμος με την Κούλα Ματθαίου τους κάνουν να μετακομίσουν στο Λατσί, όπου πλέον μένουν μόνιμα με τα δύο υπέροχα παιδιά τους.

Δημήτρης Ματθαίου τον χαρακτηρίζει η αγάπη και η υπευθυνότητα για την δουλειά του 

Κούλα Ματθαίου – Μια δυναμική γυναίκα γεμάτη ευασθησίες για τον τόπο της που δεν εγκαταλείπει ποτέ…Πλάι στο Δημήτρη χρόνια σαπλάρουν μαζί στην ζωή και στο πλοιάριο…

Στην Πάφο εργάστηκε ως Assistant Chief Engineer και στην συνέχεια ως Chief Engineer σε πολύ γνωστά ξενοδοχεία. «Σε κάποια στιγμή όταν άλλαξαν τα επαγγελματικά μου δεδομένα, κάναμε διάφορες σκέψεις με την σύζυγό μου για το μέλλον της οικογένειάς μας και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε δική μας επιχείρηση», μου λέει χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την επιχείρηση σας;

Εδώ και 35 χρόνια η οικογένεια της συζύγου μου δραστηριοποιείται στο Λατσί και πραγματοποιεί εκδρομές στον Ακάμα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι, αποφασίσαμε και εμείς να ασχοληθούμε με τον τουρισμό και κατασκευάσαμε ένα υπερσύγχρονο σκάφος. Δώσαμε στο σκάφος μας το όνομα LATCHI QUEEN, για να αναδείξουμε την περιοχή μας. Μαζί μας ο κόσμος ταξιδεύει με άνεση στα πιο ειδυλλιακά μέρη του νησιού μας, κατά την ακτογραμμή του Ακάμα και γνωρίζει μερικούς από τους πιο όμορφους θησαυρούς του νησιού μας.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις των ξένων και ντόπιων όταν τους φιλοξενείται στα σκάφη σας;

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση του κόσμου. Προσπαθούμε να έχουμε καλή επικοινωνία και επαφή με τους πελάτες μας και αυτοί με την σειρά τους πραγματικά μας έχουν αγκαλιάσει. Σε μια επιχείρηση δεν αρκεί μόνο να προσφέρεις ένα καλό προϊόν ή υπηρεσία, η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι πάνω απ’ όλα. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, γι’ αυτό πρέπει να ξεχωρίζεις. Καλό είναι να ξεχωρίζεις για την φιλοξενία σου. Αυτή την περίφημη κυπριακή φιλοξενία αναζητούν οι ξένοι τουρίστες, αλλά και οι ντόπιοι φίλοι μας. Όλοι ψάχνουν ένα μέρος να χαλαρώσουν και να περάσουν ευχάριστες στιγμές με ανθρώπους που προσφέρουν ποιοτική εξυπηρέτηση. Ο κόσμος μας συγκινεί με τις όμορφες κριτικές που μας αφήνει στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έμπρακτα μας δείχνουν την ικανοποίησή τους αφού παρά το σύντομο χρονικό διάστημα δραστηριοποίησης μας έχουμε αποκτήσει τακτικό πελατολόγιο και οι μόνιμοι κάτοικοι είτε είναι ξένοι είτε Κύπριοι επιστρέφουν ξανά και ξανά στο LATCHI QUEEN.

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όσο αφορά τα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησής μας, προς το παρόν θα αφοσιωθούμε στην προώθηση του σκάφους μας. Στο μέλλον αν αποφασίσουμε να κάνουμε άλλη επένδυση ίσως αυτή να σχετίζεται με τον τουρισμό, αλλά όχι απαραίτητα με την θάλασσα!

Σαλπάρουμε…

Οι εκδρομές του LATCHI QUEEN ξεκινούν από το λιμανάκι του Λατσιού. Το σκάφος ταξιδεύει κατά την ακτογραμμή του Ακάμα σε χαλαρούς ρυθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να φθάσουμε στον προορισμό μας. Κατά την διαδρομή μας συναντάμε τα περίφημα Λουτρά της Αφροδίτης, όπου σύμφωνα με την μυθολογία η Θεά Αφροδίτη έκανε τα μπάνια της με τον αγαπημένο της Άδωνη.

Στη συνέχεια περνάμε από το νησί του Αι Γιώργη, και επίσης παρατηρούμε το αρχαία εκκλησάκι του, το οποίο είναι μια από τις 100 χριστιανικές εκκλησιές που υπάρχουν σε ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα. Επίσης συναντάμε τις θαλασσινές σπηλιές του Μανώλη  και το αρχαίο λιμανάκι του κόλπου του Πλατζί. Στο τέλος αγκυροβολούμε στο  “Blue Lagoon” για μια ώρα, όπου ο κόσμος απολαμβάνει τα καταγάλανα και ήρεμα νερά του κόλπου.

Στο Latchi Queen από το πρώτο λεπτό θαυμάσαμε την φιλοξενία και την καθαριότητα του χώρου. Ταξιδέψαμε με έμπειρο πλήρωμα στον ωραιότερο κόλπο της Κύπρου. Αγκυροβολήσαμε περίπου 1 ώρα στο Blue Lagoon, για να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα και δροσερά νερά του Ακάμα. Κατά την παραμονή μας στο Blue Lagoon μας προσφέραν χωρίς καμία χρέωσή χυμό, κρασί και φρούτο. Όποιος επιθυμούσε  μπορούσε  να παραγγείλει κοκτέιλ, καφέδες ή άλλα ροφήματα και σνακ από το μίνι μπαρ. Ένα σκάφος είναι εφοδιασμένο με σωσίβια και μάσκες προσώπου χωρίς επιπλέον χρέωση, με έμπειρο πλήρωμα και γνώσεις της ναυαγοσωστικής.

Υπέροχη διαδρομή και σύντομα και πάλι κοντά στον Ακάμα

Το κολύμπι αν και δεν είναι το αγαπημένο μου άθλημα είχα αρκεστεί στο να απολαμβάνω την διαδρομή. Πίσω μου είχα αφήσει την κούραση της μέρα, είχα «πετάξει» κάθε σκέψη που με βάραινε και απολάμβανα τα καταγάλανα νερά. Με «κέρδισαν» τα παιδιά από την πρώτη στιγμή. Η Κούλα να μιλάει με κάθε επιβάτη ξεχωριστά, να συζητάει και να βοηθά ακόμη και μικρά παιδάκια να ξεπεράσουν την φοβία (πιθανόν λόγο πρώτης επαφής με το θαλασσινό νερό). Ένα κοριτσάκι 3 ετών πείθεται από την ίδια και  φοράει το σωσίβιο… «Εφοδιάζομαι» και εγώ με τον  εξοπλισμό και ακολουθώ την υπόλοιπη ομάδα. Βουτάω και νοιώθω το σώμα μου να διαπερνάει μια υπέροχη αίσθηση από τα πεντακάθαρα νερά της περιοχής, όπως ακριβώς φημίζεται το Blue Lagoon. Μια Κύπρια της Αυστραλίας με τον Ιρλανδό άντρα της μοιράζεται την εμπειρία μας μαζί και μας αποκαλύπτει ότι έχουν γυρίσει σχεδόν τον μισό πλανήτη και τίποτα δεν συγκρίνεται με την Κύπρο. Η κ. Αντρούλα είναι μια υπέροχη γυναίκα «θαμώνας» του Latchi Queen που στον ελεύθερο της χρόνο «κλέβει» λίγες στιγμές χαλάρωσης για να βουτήξει στα καταγάλανα νερά.

Ο ήλιος βουτάει στην θάλασσα…αφήνουμε πίσω μας το τελευταίο σχεδόν σημείο της Κύπρου και περνάμε ξανά από το επιβλητικό ξενοδοχείο «΄Άνασα», όπου ακόμη και στις 8 το βράδυ κολυμπούσαν…Μπαρκάρουμε στο λιμάνι κατεβαίνουμε τελευταίοι και πραγματικά ένοιωθα ότι αποχωριζόμουν την πιο όμορφη παρέα που θα μπορούσα να συναντήσω μέσα από τα τόσα δημοσιογραφικά οδοιπορικά που έχω κάνει. Για τον Δημήτρη και την Κούλα δεν το συζητώ, επαγγελματίες σε αυτό που κάνουν με πάθος και αγάπη. Το ραντεβού ανανεώθηκε!

To αφιέρωμα έγινε με αποκλειστική συνέντευξη στην δημοσιογράφο Νικολέτα Χρήστου/24h

https://www.facebook.com/latchi.quuen

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στην Πέγεια ο κοσμοπολίτικος προορισμός της Μεσογείου

Ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω από την Ελλάδα (BINTEO)

Taste and Hospitality

Δάσος Φρακτού: Εκεί όπου τα δέντρα πεθαίνουν όρθια

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!