Νέα Νεα της Αγορας

Λ.Κωστρίκης- «Ξέρω τι έκανες»…χθες στη Λεμεσό: Προειδοποιεί με επαναφορά μέτρων

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε χώρους εστίασης και παραλιακά μέτωπα, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο κάλεσε όλους να τηρούν ευλαβικά τις αποστάσεις και να μην συμπεριφέρονται ωσάν να έφυγε η πανδημία.

«Χτες κάναμε μια βόλτα με τη σύζυγό μου στην παραλιακή Λεμεσού και διαπίστωσα πως υπήρχε απειθαρχία και συνωστισμός. Τα άτομα, κυρίως νεαροί, είναι πως δεν πειθάρχησαν και αυτό με προβληματίζει. Χθες είχαμε και ένα εγχώριο κρούσμα κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν εγχώριες εστίες. Εάν βρεθεί ένα κρούσμα σε κάποιο χώρο που είχε συνωστισμό, δεν θα μπορούμε να το εντοπίσουμε. Θα είναι αδύνατο να κάνουμε οτιδήποτε».

Ο κ. Κωστρίκης απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους νέους να τηρούν τα μέτρα.

«Η παράκληση μου προς τους νέους είναι να λαμβάνουν και να τηρούν τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι τα συναισθήματά τους και την ανάγκη τους να βρεθούν με τους φίλους τους. Δυστυχώς, όμως, ο ιός δεν έφυγε από την Κύπρο και πρέπει να τον ξέρουν. Είναι σε μικρές εστίες, αλλά είναι ανάμεσά μας.

Εάν αρχίσουμε να βλέπουμε πολλά κρούσματα κάθε μέρα, δέκα και δεκαπέντε και ο επιδημιολογικός δείκτης ανεβεί πάνω από το ένα, δυστυχώς η επιστημονική επιτροπή θα δώσει συμβουλή στην Κυβέρνηση να επαναφέρει κάποια μέτρα. Δεν μπορούμε να χαλάσουμε την εικόνα για μερικούς. Ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να εξαφανίστηκε ο ιός. Δεν εξαφανίστηκε, είναι ανάμεσά μας. Σκεφτείτε να βρεθεί ένα κρούσμα στην παραλία και κάποιος δεν τήρησε αποστάσεις. Τι θα μας πει αυτός που θα ιχνηλατήσουμε τις επαφές του; Ότι ήρθε σε επαφή με 100 άτομα που δεν τα ξέρει; Πού θα τους βρούμε. Θα δημιουργηθεί μια συστάδα λοιμώξεων. Η επαναζωπύρωση μπορεί να γίνει σε μερικές μέρες, δεν θα πάρει μήνες».

Ο καθηγητής Μοριακης Ιολογίας, εξέφρασε την άποψη πάντως πως μπορεί να υπάρξουν τοπικές αναζωπυρώσεις, αλλά δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει τσουνάμι κρουσμάτων.

«Χτες είχαμε 7 κρούσματα από αφίξεις από Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να πούμε ότι η Βρετανία δεν είναι στις χώρες υψηλού κινδύνου. Και η γ΄ φάση θα είναι ελεγχόμενη πιστεύω, επειδή θα γίνονται τεστ.

Στην Κύπρο η εγχώρια λοίμωξη είναι σε χαμηλά επίπεδα και αποτελεί εξαιρετικά καλό προορισμό για χώρες που θέλουν να κάνουν τουρισμό. Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε. Πρέπει να διατηρήσουμε το χαμηλό επιπολασμό και όταν έρθουν οι τουρίστες».

Σ’ ότι αφορά την απόφαση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, έκανε λόγο για αστοχία της πολιτείας.

«Η πολιτεία κάνει ότι είναι δυνατόν. Υπήρχε αστοχία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά δεν ήταν εσκεμμένο. Πρόκειται για μεγάλο λάθος και προσπαθούν να το διορθώσουν».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Αστρολογικές προβλέψεις Δρ.Καραγιάννη: Το φθινόπωρο που θα προκύψει πρόβλημα…

Taste and Hospitality

Νέα πνοή και αναπτυξιακή δυναμική για τον Όμιλο Ιntrakat στην Ελλάδα

Taste and Hospitality

Δωρεάν αλλαγή εισιτηρίων στις πτήσεις του Ομίλου Lufthansa

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!