Επιχειρηματικά

Οι Κύπριοι επιλέγουν επαύλεις για τις διακοπές τους

Από αύριο έχουν το δικαίωμα να επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη κάποια ξενοδοχεία (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) έχουν προβεί σε διαφημιστικές καμπάνιες για να προσελκύσουν ντόπιους επισκέπτες το τριήμερο του Κατακλυσμού. Οι τελικές αποφάσεις όμως για τα πλείστα ξενοδοχεία, αλλά και τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους που διαθέτουν αρκετά ξενοδοχεία θα παρθούν αυτές τις μέρες.

Η 20ή Ιουνίου είναι η μέρα ορόσημο- με τη δεύτερη φάση στο άνοιγμα των αεροδρομίων- και τότε είναι που αναμένεται να ανοίξει ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστικών καταλυμάτων. Ωστόσο, μιλώντας με διάφορους ξενοδόχους, είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες αλυσίδων, είτε μικρών καταλυμάτων, είτε στην Πάφο, είτε στην Αγία Νάπα, διαπιστώνει κανείς ότι ένα τους ανησυχεί: η απώλεια των Βρετανών και των Ρώσων. Έχουν τοποθετήσει τον μήνα Ιούλιο ως ορόσημο στο άνοιγμα των μονάδων τους, θέτοντας τον Ιούνιο ως χαμένο μήνα. Τα νεότερα γι’ αυτούς θα έρθουν τον Ιούλιο. Οι ξενοδόχοι δεν ποντάρουν στον εσωτερικό τουρισμό διότι ξέρουν ότι οι Κύπριοι προτιμούν να ενοικιάζουν επαύλεις με πισίνες. Ωστόσο, ελπίζουν ότι με τα προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού θα τονωθεί κάπως η ζήτηση.

Λίγοι αυτοί που θα ανοίξουν τον Κατακλυσμό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, εκτίμησε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι καθοριστικές στην επαρχία Πάφου όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα. «Δύσκολα θα ανοίξουν ξενοδοχειακές μονάδες από αύριο. Ακόμη δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι ξενοδόχοι θα ανοίξουν τα καταλύματά τους από τον Ιούνιο. Κι όταν λέμε Ιούνιο, η έμφαση δίνεται προς τα τέλη του μήνα», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Πρόσθεσε επίσης ότι λίγα θα είναι τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν για το τριήμερο του Κατακλυσμού. «Αυτή τη στιγμή μέριμνά μας είναι να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων με έμφαση στην ασφάλεια και υγεία των τουριστών και υπαλλήλων με βάση το πρωτόκολλο. Δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις», κατέληξε.


Δήμητρα Λάντου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα εποχή από σήμερα: Τερματικά για πιστωτικές σχεδόν παντού

Taste and Hospitality

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με «άρωμα» γυναίκας παίρνει ζωή το Βερεγγάρια

Το 2023… και αν η επιστροφή στην κανονικότητα για τις αεροπορικές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!