Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ανοίγουν σήμερα 120 ξενοδοχεία, μουσεία και λιμάνια (Δηλώσεις)

Επίσημη πρώτη επαναλειτουργίας ξενοδοχείων, βιβλιοθηκών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και λιμανιών σήμερα, στα πλαίσια άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ξενοδόχοι έλαβαν από την Κυβέρνηση πράσινο φως για να επαναδραστηριοποιηθούν σήμερα, ωστόσο άγνωστο παραμένει το ποσοστό αυτών που είναι έτοιμοι και τελικά θα το πράξουν, έχοντας μπροστά τους μία πρωτόγνωρη καλοκαιρινή σεζόν.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σίγουρα, δεν θα περάσουμε εύκολες μέρες, από την άλλη όμως πρέπει να το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Κύπρο στον τουριστικό χάρτη και σίγουρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε μία καλή χρονιά το 2020 – 2021» δήλωσε λίγο πριν την ημέρα επαναλειτουργίας στη Cyprus Times Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Κύπρου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παραμείνουν επί του παρόντος κλειστά, αναμένοντας την επαναλειτουργία και των αεροδρομίων στις 9 Ιουνίου, ενώ υπάρχουν και αυτά που δεν αναμένεται να ανοίξουν καθόλου. Όσοι τελικά επαναλειτουργήσουν, στρέφουν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους και στον εγχώριο τουρισμό.

Κατάλογο με τα 120 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Κύπρο έχει αναρτήσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων στην ιστοσελίδα του από την Παρασκευή, με ελκυστικές προσφορές και προτάσεις για όλα τα βαλάντια.

Σήμερα, πέραν των ξενοδοχείων, επαναλειτουργούν βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι και λιμάνια, με εξαίρεση την αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια.

Στο μεταξύ, έχοντας ως δεδομένα τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφει η Κύπρος, η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή ανάβει το πράσινο φως στην Κυβέρνηση για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε το Σάββατο, οι επιστήμονες «κλείδωσαν» εισηγήσεις τις οποίες και θα κοινοποιήσουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αύριο, στην προγραμματισμένη τους συνάντηση. Βεβαίως, ο τελικός λόγος για τις περαιτέρω αποφάσεις και ημερομηνίες επαναλειτουργίας του κάθε τομέα είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η εταιρεία που θα ανεγείρει το Grand Hyatt και πύργο στη Λεμεσό

Taste and Hospitality

«Δυστυχώς κύριοι, επτωχεύσαμεν» ξανά! – Η Κύπρος μια ζωή να πληρώνει «αμαρτίες» αλλονών

Δεν λυγίζει τίποτα τους Ιταλούς: Γιόρτασαν το Πάσχα και έγιναν viral (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!