Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ο πύργος της Ζήνας Κάνθερ ντε Τύρας παίρνει ζωή – (Βίντεο/ Φωτός)

Κύπριος αγόρασε τελικά το εξοχικό της μοναδικής πριγκίπισσας της Κύπρου Ζήνας Κάνθερ ντε Τύρας στον Πρόδρομο το 2018. Μετά από τον  πλειστηριασμός της τράπεζας Κύπρου, πωλήθηκε έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ και ο ίδιος όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αποκλειστικά προτίθεται να το κάνει πολυτελέστατη ξενοδοχειακή. Έχουμε επικοινωνήσει μαζί του και μας ανέφερε ότι τα πλάνα είναι έτοιμα για την ανέγερση του. Ήδη ο χώρος είναι κλειστός για τους επισκέπτες και ο Κύπριος επιχειρηματίας ο οποίος θέλει να κρατήσει προς το παρόν την ανωνυμία του μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας θα επιχειρήσει με απόλυτο σεβασμό να δημιουργήσει ένα υπέροχο κτήριο για τους επισκέπτες.

Ένα κορίτσι από πάμφτωχη οικογένεια, καταλήγει στα καμπαρέ και τελικά αποκτά τον τίτλο της πριγκίπισσας. Το 1952 γίνεται ο γάμος με τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Κριστιάν Κάνθερ και το 1967 απέκτησε, έπειτα από πνευματική υιοθεσία από τον Πρίγκιπα Παύλο Παλαιολόγο-Κριβέ τον τίτλο της Πριγκίπισσας ντε Τύρας.

«Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία, τα βήματα της σβήνουν μια θλιβερή ιστορία» της τραγουδούσε τη δεκαετία του εξήντα ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και της φιλούσε το χέρι, αφού θεωρείτο η «επίσημη» αγαπημένη του τραγουδιστή.

Η φιλανθρωπική της δράση στην Κύπρο και στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού ήταν τεράστια. Μεταξύ των έργων της περιλαμβάνονται η ανέγερση σχολείων, η οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, νοσοκομείων, Δήμων και κοινοτήτων, το κτίσιμο εκκλησιών. Δαπάνησε εκατομμύρια λίρες.

Χορήγησε σπίτια σε φτωχές οικογένειες και ορφανά, άνοιξε και συντήρησε τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα νεαρών κοριτσιών, σπούδασε παιδιά, επιχορήγησε την κατασκευή αθλητικών σταδίων και σωματίων, αναφέρει σε παλαιότερο της δημοσίευμα το woman.toc.

Η ιδιοκτήτρια του γνωστού κινηματογράφου Ζήνα Πάλας βρισκόταν σε κώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έφυγε το 2012 από την ζωή στα 85 της χρόνια. Ζούσε απομονωμένη χωρίς φίλους στην έπαυλη της στη Λευκωσία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νικολέτα Χρήστου

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

   

Related posts

Ανάστατοι οι Βρετανοί – Φόβοι για ελλείψεις σε…μπύρα στις παμπ

Πώς αντιδρούν οι αερομεταφορείς στο θερινό χάος των αεροδρομίων

Taste and Hospitality

Ήθελαν πράσινο σε κοιμητήριο στην Έμπα – Η δικαίωση του ιδιοκτήτη γης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!