Παρουσίαση Φιλοξενία

Το αρχοντικό στην Άχνα που… αρκετοί θεωρούν “στοιχειωμένο” (ΦΩΤΟΣ)

Ακούστηκαν βέβαια κατά καιρούς για το ξενοδοχείο Βερεγγάρια, για το λόγο που έκλεισε και για το τι γινόταν αλλά και το τι έβλεπαν τα βράδια καθώς και για το κάστρο του Άγιου Ιλαρίωνα. Στο εξωτερικό αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, είχαν γράψει για τους Michael και Wendy Holmes που όταν εμφάνισαν τις φωτογραφίες τους από τις διακοπές τους στην Κύπρο, στο κάστρο του Άγιου Ιλαρίωνα, εντόπισαν σε αυτές ένα φάντασμα. Μάλιστα ο κύριος Holmes μεταξύ άλλων, είχε πει: «Άκουσα ότι ο Άγιος Ιλαρίωνας βρίσκεται στη λίστα με τα στοιχειωμένα μέρη στο Trip Advisor, οπότε δεν είμαστε μόνο εμείς».


Το σπίτι για το οποίο έχουν ακουστεί αρκετές φήμες…

Βρίσκεται κοντά στο κατεχόμενο χωριό Άχνα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του και ο θάνατος του προήλθε από φυσικά αιτία. Το σπίτι μετά από μερικούς μήνες, πουλήθηκε σε μια εταιρεία από την Λευκωσία. Χτίστηκε το 1963 και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα αρχοντικά της περιοχής.

Πολλοί πήγαιναν τα βράδια, κατάστρεφαν και έκλεβαν ότι είχε στο εσωτερικό του σπιτιού και άλλοι απλά από περιέργεια, να δούνε τι απόμεινε.

Οι περισσότεροι από αυτούς…

Αναφέρουν ότι από το αρχοντικό αυτό, ξεπηδούν μορφές και σκιές, που ποτέ δεν προκάλεσαν κακό, ούτε πείραξαν κανένα, αλλά και μόνο στη θέα τους, τρόμαξαν.

Αρκετοί όμως ήταν και εκείνοι που έφυγαν τρομοκρατημένοι όταν…

Άκουγαν τις πόρτες να τρίζουν και έβλεπαν σκιές που κινούνταν μόλις λίγα μέτρα από την επιφάνεια του πατώματος.

Ο 23χρονος Ανδρέας από την Ορμήδεια αναφέρει στο ant1iwo:
«Τα παλιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια, σίγουρα αποτελούν τροφή για υπερφυσικές μυθοπλασίες όπως και το συγκεκριμένο κτίριο που παραμένει ακατοίκητο εδώ και 8 χρόνια περίπου.

Αν και από γειτονικό χωριό, άκουγα για τις κλοπές που γίνονταν σχεδόν καθημερινά και που είχαν ρημάξει το σπίτι.

Άκουγα για βρύσες που ενώ δεν είχε νερό έσταζαν αλλά και για πόρτες που τρίζουν τα βράδια καθώς και για περίεργες σκιές. Τις είδαμε κι εμείς…

Ένα βράδυ που είχαμε πάει μαζί με τον αδελφό μου και ένα φίλο μας, είδαμε σκιές να κινούνται μέσα στο σαλόνι. Ήμασταν σίγουροι ότι δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εκείνη την στιγμή εκεί. Τρομάξαμε πάρα πολύ και από τότε δεν πλησιάζουμε καν. Πιστεύω ότι αυτό το σπίτι κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος θεωρεί τον εαυτό του γενναίο, ας πάει να το λύσει…»


Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που δεν είδαν ποτέ τίποτα και θεωρούν ότι πρόκειται για φανταστικά σενάρια που προκαλεί ο έντονος φόβος.

Αλήθεια ή ψέματα, κανείς δεν γνωρίζει…

Πηγή: ant1iwo.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!


Related posts

Caffè Greco: Εκεί που βρέθηκαν βασιλείς, διανοούμενοι και καλλιτέχνες…από τον 18ο αιώνα

Taste and Hospitality

Αφροδίτη Στεργίου: Η εμφιαλωμένη ποίηση από ένα κορίτσι γεννημένο στα αμπέλια

Έκτισαν το Buckingham Palace στη γη που υπήρχε γκέι οίκος ανοχής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!