Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

14 πράγματα που δε γνωρίζεις για το Βραζιλιάνικο καφέ!

Αναφορά στον καφέ, χωρίς να συνοδεύεται από τη λέξη “Βραζιλία” δε γίνεται! Ορίστε 14 πράγματα για το Βραζιλιάνικο καφέ, που σου διαφεύγουν:

  1. Ο καφές ήρθε στη Βραζιλία το 1727 από τη ΓουιάναΣήμερα η Βραζιλία παράγει το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης καφέ. Αποτελεί τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή του κόσμου.
  2. Αν και ο βραζιλιάνικος καφές παράγεται σε πολλές διαφορετικές περιοχές, σχεδόν όλα τα είδη του μοιράζονται τα εξής χαρακτηριστικά: ήπια – γλυκιά γεύση, μέτριο σώμα, χαμηλή οξύτητα.
  3. Περίπου το 80% των κόκκων ανήκουν στην ποικιλία arabica. Το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από την ποικιλία robusta, που προέρχεται από καλλιέργεια με διάφορες μεθόδους επεξεργασίας
  4. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Βραζιλιάνικου καφέ. Η ποικιλία Santos, ειδικά η Bourbon Santos, είναι η πιο αγαπητή λόγω της γλυκιάς, καθαρής γεύσης της.
  5. Ο πραγματικός Bourbon παρασκευάζεται από την πρώτη, μικρή σε ποσότητα, συγκομιδή, που φυτρώνει από σπόρους Μόκα.
  1. Μετά τον 3Ο και 4Ο χρόνο, οι κόκκοι του καφέ αλλάζουν. Από τον 6ο χρόνο, η ποικιλία αποκτά νέα ονομασία – λέγεται flat Bean Santos.
  2. Ο καφές Red Santos είναι γλυκός, ενώ οι κόκκοι του Bourbon Santos είναι πιο πικροί.
  3. Ο New Crop Santos είναι ξινός, αλλά όσο περνάει ο καιρός, η όξινη γεύση του μαλακώνει.
  4. Τα υπόλοιπα είδη (Rio, Parana, Victoria, Bahia) είναι κατώτερης ποιότητας και πολλές φορές καπνισμένα, επειδή ξεραίνονται σε φωτιές από ξύλα.
  5. Ο καφές φυτρώνει παντού στη Βραζιλία- οι ξαφνικές βροχές, οι θύελλες και οι άνεμοι όμως απειλούν τη σοδειά, σε σημείο που μπορεί να καταλήξει ελαττωματική ανά περιπτώσεις.
  6. Με το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του Cup of Excellence, 12 κούτες των 60 κιλών του καφέ Santa Ines, διατέθηκαν σε δημοπρασία και αγοράστηκαν από το Caffe Artigiano, μια καφετέρια στον Καναδά, και δύο Αυστραλούς παραγωγούς, έναντι 80 ευρώ / το κιλό. Ο Santa Ines διατίθεται μόνο στο Caffe Artigiano και σε λίγα εξειδικευμένα μαγαζιά ανά τον κόσμο.
  7. Από τα πολλά ονόματα καφέδων που κυκλοφορούν στη Βραζιλία, μόνο ένα, ο Santos, είναι σημαντικός για το εμπόριο καφέ. Ο Ρίο, είναι σημαντικός κυρίως λόγω του ότι δανείζεται το όνομά του από μια ιδιαίτερη θεραπευτική ουσία, που καλλιεργητές του καφέ αποκαλούν Rioy.
  8. Η Βραζιλία εξακολουθεί να ηγείται ως παγκόσμιος παραγωγός καφέ για περισσότερο από έναν αιώνα, μιας που το 1/3 της γης της είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια καφέ.
  9. Η χώρα παράγει τους καλύτερους καφέδες στις περιοχές Bahia και Minas Gerais.

Φωτό από: camanoislandcoffee.com

tsemperlidou.gr

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

   

Related posts

Αρκατένα Ομόδους: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Papa Mix food & Beverages: Μια δυνατή ιστορία, γεμάτη χρώματα, αγάπη και γεύσεις (ΦΩΤΟΣ)

Ο πλανήτης στερεύει από πρώτες ύλες – Εταιρίες κολοσσοί μετρούν πληγές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!