Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ξεβραστεί από τους ωκεανούς (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ωκεανός υποτίθεται ότι είναι η γενέτειρα όλης της ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να προστατεύουμε τις θάλασσες λίγο περισσότερο. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ρομαντική. Η μόλυνση των υδάτων αποτελεί πρόβλημα των ημερών. 

Και αν κρίνουμε από τα πράγματα που έχουν βρεθεί στους βυθούς των ωκεανών, μάλλον έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. 

Τηλέφωνα Γκάρφιλντ

https://twitter.com/burnsideulti/status/1254854516073103360/photo/1

Για 30 χρόνια, στην γαλλική περιοχή της Βρετάνης, κάτοικοι έβρισκαν τηλέφωνα με το σχέδιο του διάσημου γάτου κινουμένων σχεδίων, τον Γκάρφιλντ. Το 2019 λύθηκε το μυστήριο, όταν ακτιβιστές βρήκαν κοντέινερ με εκατοντάδες συσκευές. 

Προβολή εικόνας στο Twitter

Εκατομμύρια Legos 

Ήταν το 1997, όταν ο καπετάνιος του πλοίου Tokio Express εξηγούσε ότι ένα κύμα «που συμβαίνει ένα στα 100 χρόνια», κούνησε το πλοίο, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα 62 κοντέινερ που περιείχαν το δημοφιλές παιχνίδι. Ακόμα και σήμερα, βρίσκονται ξεβρασμένα σε παραλίες της Κορνουάλης, στη Βρετανία.

Εν μέσω κορονοϊού, ο καλλιτέχνης Ρομπυ Άρνολντ, μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι για να περάσει την ώρα του στην καραντίνα, μάζεψε 300 Lego από τις παραλίες της περιοχής. 

Ερωτικά γράμματα 

Η Κάθλιν και ο γιος της, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα που προκάλεσε ο τυφώνα Σάντι το 2012, βγήκαν βόλτα στην παραλία και βρήκαν 57 ερωτικά γράμματα από τον ίδιο αποστολέα προς τον ίδιο αποδέκτη.  Ο τυφώνας Σάντι (Hurricane Sandy) είναι το μεγαλύτερο σύστημα τροπικών καταιγίδων που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό.

Τα γράμματα ήταν από τα 1912. Τα έγραφε κάποια Ντοτ στον αγαπημένο του Λιν.

Σε ένα από αυτά έγραφε: «Αγαπητέ μου Λιν, μερικές γραμμές μόνο για σήμερα το πρωί, καθώς πρόκειται να είναι άλλη μία από τις πολλές πολυάσχολες μέρες μου».

Ελπίζουμε τουλάχιστον να πρόλαβε να τα διαβάσει ο Λιν, πριν καταλήξουν στα χέρια της Κάθλιν. 

Ραδιενεργά κοντέινερ

Το 2019, στην όχθη του Ποταμού Βέρκοβα, σε ένα μικρό χωριό της Ρωσίας, βρέθηκαν δύο κοντέινερ από πυρηνικό εργοστάσιο. Εικάζεται, ότι κατέληξαν εκεί μετά από πυρηνικό ατύχημα που προκάλεσε ο στρατός της Ρωσίας. Η ραδιενέργειά τους ήταν 38 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό. 

Τα βελέλα είναι κνιδόζωα της ομοταξίας των υδροζώων της τάξης των σιφωνοφόρων. Στην αρχή νόμιζαν ότι είναι μέδουσες. Τα βελέλα χρησιμοποιούν τα πτερύγιά τους για να μετακινούνται σε πιο ανοιχτά νερά. Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται περίπου κάθε τρία με έξι χρόνια, όταν αλλάζουν τα νερά. 

Μοτοσικλέτα από την Ιαπωνία στον Καναδά

Μετά τον μεγάλο σεισμό του 2011 στην Ιαπωνία, μια Χάρλει βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά, στον Καναδά. Λίγες μέρες μετά βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της, ο Ικούο Γιουκοχάμα, ο οποίος εκτός από την μηχανή κι άλλα υπάρχοντα, έχασε και μέλη της οικογένειάς του. Η εταιρεία Χάρλει πρότεινε να την επισκευάσει, αλλά εκείνος προτίμησε να γίνει έκθεμα σε μουσείο. 

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ξεβραστεί από τους

Εκατοντάδες αρχαία τεχνουργήματα (και όχι μόνο)

Ανακαλύφθηκαν μετά από εκσκαφές για να κατασκευαστεί μια τεχνητή παραλία στην Ολλανδία, γνωστή ως Σαντ Μότορ.  Η άμμος της μετακινείται  με τα χρόνια από τη δράση των κυμάτων, του ανέμου και των ρευμάτων κατά μήκος της ακτής. Αυτή η μέθοδος αναμένεται να είναι πιο οικονομικά αποδοτική και επίσης βοηθά τη φύση μειώνοντας την επαναλαμβανόμενη διαταραχή που προκαλείται από την αναπλήρωση των νερών. 

Στις εκσκαφές βρέθηκαν τεχνουργήματα από δόντια μαμούθ, δόντια των νεάντερνταλ και ανθρώπινα απομεινάρια. 

Παπάκια – Ναυαγοί

Το 1992 ένα κοντέινερ που περιείχε 29.000 πλαστικά κίτρινα παπάκια που κατασκευάστηκαν στην Κίνα για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας First Years Inc., έπεσε στη θάλασσα στη διάρκεια τρικυμίας από ένα πλοίο που έπλεε από το Χονγκ Κονγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κανένας εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να μαντέψει ότι τα ίδια αυτά παιχνίδια θα εξακολουθούσαν να επιπλέουν στους ωκεανούς του κόσμου σχεδόν 25 χρόνια αργότερα.

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ξεβραστεί από τους

Κεσεδάκι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 

Η εταιρεία γιαουρτιών Yoplait δεν κυκλοφορεί πλέον προϊόντα στην Ισπανία από το 2001. Και, όμως, η περιβαλλοντολόγος Μαϊτέ Μομπό βρήκε ένα πλαστικό κεσέ της μάρκας στην παραλία Ντένια, στην Κόστα Μπλάνκα, ληγμένο από το 1976. Το πλαστικό το περίβλημα είναι – 44 χρόνια μετρά – σε άριστη κατάσταση. Η Μομπό κάνει έκκληση για να αποκτήσουν πλέον οι πολίτες περιβαλλοντική συνείδηση. 

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ξεβραστεί από τους

Με πληροφορίες: huffingtonpost

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

O φάρος πλεύσης για το παρόν και το μέλλον το λιμάνι Λατσιού

Taste and Hospitality

Blue Air: “Kόβει” σύνδεση από Κύπρο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Taste and Hospitality

Όλα όσα έγιναν στην 1η Έκθεση κρασιού και ζιβανίας στην Κοίλη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!