Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Στη νέα πραγματικότητα μπαίνουν από σήμερα τα πέντε malls της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μέτρα ασφαλείας και προστασίας, σημεία απολύμανσης, θερμομετρήσεις, μάσκες και γάντια από το προσωπικό, καθώς και περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ανεβάζουν και πάλι ρολά την Τρίτη,αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο συνάδελφος του inbusinness Μάριος Ιωάννου.

Παρόλο που οι προσδοκίες, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων, είναι συγκρατημένες όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, εντούτοις η προσμονή είναι μεγάλη, καθώς τα malls υποδέχονται τους καταναλωτές έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες.

Εκπτώσεις και pick up υπηρεσίες
Όπως και στο υπόλοιπο λιανικό εμπόριο, τα δεδομένα αλλάζουν και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα οποία καλούνται να προσαρμοστούν στην καινούργια καθημερινότητα. 

Εκπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν το 60%-70%, online παραγγελίες, αλλά και υπηρεσίες παραλαβής προϊόντων είναι μόνο μερικά από τα μέτρα, τα οποία επιστρατεύουν οι καταστηματάρχες εντός των malls.

Ήδη το Nicosia Mall ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία pick up, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στους καταναλωτές να παραλάβουν τα ψώνια τους σε προκαθορισμένο σημείο στάθμευσης και παραλαβής, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κεντρική είσοδο, μπροστά ακριβώς από τα εξωτερικά πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου.

Αναγκαστική η μείωση ενοικίων
Σε μειώσεις και διευκολύνσεις όσον αφορά τα ενοίκια προχωρούν οι ιδιοκτήτες των εμπορικών κέντρων της Κύπρου, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι καταστηματάρχες το τελευταίο τρίμηνο.

Μετά το Nicosia Mall, το οποίο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε χρέωση ενοικίου για τους τελευταίους τρεις μήνες, μειώνοντας ταυτόχρονα το ύψος των ενοικίων στο 50% μέχρι και την 31 Αυγούστου 2020, σε παρόμοιες κινήσεις ή συμφωνίες προχώρησαν και οι διευθύνσεις των υπόλοιπων εμπορικών κέντρων, σε συνεννόηση με τους ενοίκους των καταστημάτων.

Επιστρέφουν με… ευλαβική προσοχή
Mall of Cyprus, Nicosia Mall, Mall of Engomi, My Mall Limassol και Kings Avenue Mall ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με συχνές απολυμάνσεις, με την είσοδο του ανώτατου επιτρεπτού ορίου ατόμων, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι στις εισόδους, αλλά και τους χώρους των εμπορικών κέντρων θα υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα, ενώ θα διασφαλίζεται ότι στους χώρους των malls θα υπάρχει η σωστή αναλογία ατόμων ανά τ.μ. ωφέλιμου χώρου.

Δείτε πιο κάτω τα βίντεο με κάποιες από τις καμπάνιες επιστροφής των μεγάλων εμπορικών κέντρων της Κύπρου.

Κύρια φωτο:economytoday

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λευκωσία: Όχι μόνο δεν εφάρμοσαν τα μέτρα, αλλά λιθοβόλησαν και Αστυνομικούς

Taste and Hospitality

«Κλείδωσε» η έκπτωση στον ηλεκτρισμό

Taste and Hospitality

Η Τουρκία πνίγεται στον πληθωρισμό Ασφυξία στα ξενοδοχεία: «Μη βιώσιμο πλέον το all inclusive»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!