Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Συναγερμός για φαινόμενα «Μυκόνου»: Σκέψεις για άμεσο λουκέτο σε επιχειρήσεις

Την ώρα που στην Ελλάδα έγινε ένα ακόμα βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα φαινόμενα συνωστισμού «τύπου Μυκόνου» θέτουν σε συναγερμό τους επιστήμονες για να μη γκρεμιστεί ότι με τόσο κόπο χτίσαμε τόσο καιρό.

Ειδικότερα, συναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας καθώς συνεχώς πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε μπαρ, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή του συνωστισμού λόγω κοροναϊού.


Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι που προειδοποιούν εδώ και καιρό για τον κίνδυνο νέου κύματος κοροναϊού στη χώρα τις τελευταίες ώρες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες εικόνες ενδέχεται να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση επανεμφάνισης πολλών κρουσμάτων δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε νησιά ή περιοχές.

Προβληματισμός κυβέρνησης και ειδικών για τον συνωστισμό

Το τρίπτυχο της ξέφρενης διασκέδασης για το πρώτο μετά καραντίνας τριήμερο ήταν χορός, ποτό και συνωστισμός. Εκατοντάδες νέοι διασκέδαζαν ο ένας πάνω στον άλλον στα νυχτερινά μαγαζιά με τα νησιά να έχουν την τιμητική τους.

Πρωταγωνίστρια του τριημέρου η Μύκονος, όπου στα beach μπαρ επικράτησε το αδιαχώρητο. Οι σκηνές συνωστισμού προκάλεσαν την άμεση επέμβαση των αρχών, που επέβαλαν 20.000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 2 μηνών σε γνωστό παραλιακό μαγαζί, όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες επισκέπτες.

Τι και αν μαγαζιά σφραγίζονται για να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού. Τα πάρτι στη Μύκονο δεν σταματούν, απλά μετακομίζουν σε βίλες. Εκεί όπου κανένας έλεγχος δεν υπάρχει και κανένα πρόστιμο δεν μπαίνει. Μουσική στο διαπασών, χορός, ποτό και δεκάδες νέοι να διασκεδάζουν αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως φαινόμενα τύπου «Μυκόνου», θα φέρουν τοπικά lockdown στον τουρισμό, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος.

Το αδιαχώρητο επικράτησε και στην Ναύπακτο, όπου τα παραλιακά μαγαζιά γέμισαν και το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Όσοι έμειναν στην Αθήνα προτίμησαν τα αγαπημένα τους στέκια. Στο Κολωνάκι η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα συνωστισμού των τελευταίων ημερών έχουν ανησυχήσει τους ειδικούς. Όπως τονίζουν η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με την έλευση τουριστών και εισερχόμενων κρουσμάτων, είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.

Οι έλεγχοι

Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ έγιναν αυστηρές συστάσεις, σε πρώτη φάση, για φαινόμενα συνωστισμού.

Από την Παρασκευή έως χθες το βράδυ στην Αττική 39 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 23, συνόλου 4200 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη ελέγχθηκαν 78 καταστήματα και σε 14 επιβλήθηκαν πρόστιμα συνόλου 2100 ευρώ. Στην Αχαΐα σε κανένα από τα 46 μπαρ που ελέγχθηκαν σε σημειώθηκαν παραβάσεις.

Σκέψεις για λουκέτα ελέω κοροναϊού

Η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή άμεσου λουκέτο σε επιχειρήσεις οι οποίες διαπιστώνεται πως δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το Σκάι η κυβέρνηση εξετάζει αυστηροποίηση του νόμου που επιτρέπει να λειτουργεί η επιχείρηση που παρανομεί, για τουλάχιστον  4 μέρες ακόμα μέχρι να ασκηθεί έφεση.

Το παραπάνω συνεπάγεται επί τοις ουσίας, πώς όταν θα αποφασίζεται το λουκέτο για μια επιχείρηση, με την ύπαρξη σχετική ανακοίνωσης και επιβολής του απαραίτητου προστίμου, αυτή θα παύει την λειτουργία της την ίδια ώρα.

Πηγή:in.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ηνωμένο Βασίλειο: Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού σε κλαμπ και εκδηλώσεις

Taste and Hospitality

«Εφτασφράγιστο μυστικό» η αυριανή σύσκεψη – Έρχεται καθολικό Lockdown;

O Βασίλης Δημητριάδης στο Daleela…σαν Ηρακλής Πουαρό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!