Παρουσίαση Φιλοξενία

Amathus Beach Hotel: Σύμβολο της γαστρονομίας και ενός ξενοδοχείου με «προσωπικότητα»

 Απλή η ερώτηση: «Tι ορίζει τα ξενοδοχεία πολυτελείας;» Ο καθένας από μας μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία. Στην ουσία ένα «καλό ξενοδοχείο» ορίζεται από υπηρεσίες που παρέχει, όπως spa, γαστρονομία, ποικιλία κρασιών…

Η δικιά μου άποψη περιλαμβάνεται σε μονολεκτικές απαντήσεις: «κομψότητα», «προσωπικότητα» «τελειότητα»: Amathus Beach Hotel. Εκεί βρέθηκα Παρασκευή και 13 τον Μάρτιο του 2020, την μέρα που θα έμμελε να άλλαζε την ζωή όλων μας, αφού το βράδυ ακούσαμε το πρώτο διάγγελμα απο τον ΠτΔ σε ότι αφορούσε την πανδημία.

Έφτασα νωρίς το πρωί στην λατρεμένη Λεμεσό. Απόλαυσα τον καφεδάκι μου, περιηγήθηκα στους χώρους, κρατούσα σημειώσεις, γνώρισα τονσεφ, τα παιδιά πίσω από το reception, τα γκαρσόνια, είδα την αγάπη και το πάθος που κινούνταν στο χώρο. Παρακολουθούσα με πόση ευγένεια «έτρεχαν» να εξυπηρετήσουν τον κάθε πελάτη. Τότε συνειδητοποιώ πως η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα για το «Tι θεωρείται πολυτέλεια;» η απάντηση δεν έχει απαραίτητα να κάνει με τα χρήματα, αλλά με το διαφορετικό επίπεδο εξυπηρέτησης, προσαρμοσμένο στην φιλοξενία, δημιουργώντας το αίσθημα για μια μοναδική διαμονή. Όπως ακριβώς ήταν και η δική μου.

Η είσοδος ενός απο τα εστιατόρια της ξενοδοχειακής μονάδας

Ευαγόρας Λανίτης – Ένας οραματιστής

Ο Ευαγόρας Λανίτης (αριστερά) σε νεαρή ηλικία, φοιτητής στο Λονδίνο. Φωτο: Allaboutlimassol

To Ξενοδοχειακό Τμήμα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Αμαθούς Λτδ ιδρύθηκε το 1960 με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία ξενοδοχείων στην Κύπρο. Με αυτό σαν στόχο, η Εταιρεία αγόρασε γη στη Λεμεσό, στη Λευκωσία και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Ο αείμνηστος Ευαγόρας Λανίτης, είχε ένα όραμα: Να δημιουργήσει στον τόπο του ξενοδοχεία με τις καλύτερες προδιαγραφές, που θα έμεναν διαχρονικά. Γι’ αυτό επέλεγε πάντοτε τους καλύτερους αρχιτέκτονες και τους καλύτερους μαστόρους εκείνης της εποχής για το κτίσιμο των Ξενοδοχείων.

Ο διορατικός Ευαγόρας Λανίτης επέλεξε να κτίσει το πρώτο του ξενοδοχείο του πάνω στην παραλία, σε μία ερημική τοποθεσία, στην Αρχαία Αμαθούντα, που είναι ένα από τα εννέα αρχαία βασίλεια της Κύπρου. Η συστηματική ανασκαφή της περιοχής άρχισε το 1975 από μια αποστολή Γάλλων αρχαιολόγων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Κύπρου.

1973: Το Amathus Beach Hotel, ένα από τα πρώτα παραλιακά ξενοδοχεία της Λεμεσού -Φωτο: Allaboutlimassol

Η αποστολή αυτή έχει αποκαλύψει και έχει εξηγήσει πολλά από τα μυστήρια της Αρχαίας Αμαθούντας και των ανθρώπων που έζησαν εκεί. Ίσως είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο που στους κήπους του διαθέτει αρχαιολογικό χώρο (τέλη 7ου αρχές 8ου αιώνα και από τα ευρήματα φάνηκε ότι ανήκε σε μία εύπορη οικογένεια, δυστυχώς όμως τα ευρήματα του τάφου μεταφέρθηκαν στη Σουηδία από τους αρχαιολόγους που ανέλαβαν τις ανασκαφές) ο οποίος διατηρείται και συντηρείται και είναι ανοικτός για επίσκεψη από τους ένοικους του ξενοδοχείου. Εκτός του αρχαίου τάφου, υπάρχουν και δύο υπεραιωνόβιες ελιές (η μία είναι πάνω από 800 χρονών, από τον καιρό των Λουζινιανών και η άλλη πάνω από 300 χρόνια) που και αυτές συντηρούνται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Μάλιστα, η μία ελιά που βρίσκεται στην παραλία έπρεπε να κοπεί με βάση τα σχέδια που εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες. Όμως, ο αείμνηστος Ευαγόρας Λανίτης προτίμησε και ζήτησε την μετατροπή των σχεδίων, ώστε η ελιά να παραμείνει στη θέση της.

Οι εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές του Ξενοδοχείου έχουν σχεδιαστεί από τους γνωστούς Αμερικανούς αρχιτέκτονες American Architects Collaborative (T.A.C.), με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Peter Morton. Mετά από παρέλευση 47 ετών συνεχίζουν να είναι σύγχρονες και συνάμα επιβλητικές.

Το Ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel λειτούργησε τον Οκτώβριο του 1973.  Από το 2014 το Amathus λειτουργεί κάτω από καινούρια διεύθυνση και την ομπρέλλα της Muskita Hotels ltd.

Η μεγάλη ανακαίνιση

Ένα απο τα επιβλητικά δωμάτια του Amathus Beach Hotel

Η πολιτική του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel ήταν και είναι πάντα να βελτιώνει συνεχώς τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του προς όφελος της πελατείας της. Επομένως η διεύθυνση του Amathus δεν σταματά ποτέ τον προγραμματισμό για ανακαινίσεις, προσθήκες,  και πάντοτε προσπαθεί να προσφέρει ότι το καλύτερο σε μια προσπάθεια να προσφέρει τις βέλτιστες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες στους πελάτες μας προκειμένου να συμβαδίζουν με συνεχώς τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της εκλεκτής πελατείας μας. Η τελευταία μεγάλη ανακαίνηση έγινε το 2019 όπου μεγαλύτερος αριθμός δωματίων ανακαινίστηκε καθώς και 3 από τα εστιατόρια. Φέτος συνεχίζουν με τη δημιουργία καινούριας πισίνας και χώρου για ενήλικες μόνο, για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε για ζευγάρια.

Πολλοί είναι αυτοί που το χαρακτηρίζουν ως ένα από τους πιο παραδεισένιους προορισμούς της χώρας μας. Ποια είναι η κύρια φιλοσοφία σας η οποία το κάνει να είναι τόσο ξεχωριστό;

Βραδινή θέα απο το μπαλκόνι του δωματίου

To Amathus σαν ξενοδοχείο αποπνέει από μόνο του μια ηρεμία την οποία δύσκολα βρίσκεις σε άλλα ξενοδοχεία. Το γεγονός ότι είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα εστιατόρια και οι κοινόχρηστοι χώροι να βλέπουν τη θάλασσα και τους υπέροχους κήπους σε βάζουν αμέσως στο κλίμα των διακοπών.

Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά είναι η φιλοξενία του προσωπικού μας. Η κύρια φιλοσοφία του ξενοδοχείου μας είναι να φροντίζει πρώτα για την ευημερία του προσωπικού μας γιατί μόνο έτσι το προσωπικό μας μπορεί να φροντίζει τους πελάτες μας. Θα το νιώσετε αμέσως μόλις μπείτε το ξενοδοχείο, την αύρα που εκπέμπει η φιλικότητα των ανθρώπων του Amathus. Αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους και το ξενοδοχείο και συμπεριφέρονται στον κάθε πελάτη όπως σε ένα μέλος της οικογένειας τους. Γι’αυτό και το ξενοδοχείο έχει τεράστιο αριθμό επαναλαμβανόμενων πελατών οι οποίοι επιστρέφουν κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο Amathus.

Υπηρεσίες όπως ακριβώς αξίζει στους επισκέπτες

Είσοδος στο πολυτελές spa
  • Πολυτελή δωμάτια αλλά και σουίτες
  •  5 εστιατόρια από τα οποία τα 2 είναι πολυβραβευμένα. Πρόσφατα το The Grill Room βραβέθηκε με ένα χρυσό σκούφο αλλά και ως το εστιατόριο με το καλύτερο service στα Cyprus Eating awards. Επίσης το Limanaki έχει βραβευτεί ως TOP NOTCH εστιατόριο στους Χρυσούς σκούφους.
  •  4 πισίνες (η μια εκ των οποίων για οικογένειες με νεροτσουλήθρες και η άλλη η οποία είναι υπο ανέγερση θα είναι μόνο για ενήλικες). Επίσης το Amathus διαθέτει την μεγαλύτερη εσωτερική πισίνα στην Κύπρο με θαλασσίνό νερό.
  • Πολυβραβευμένο Spa
  •  Εγκαταστάσεις για οικογένειες όπως το kids club με εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα για τα παιδιά εως 12 χρονών, εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και παραλία ειδικά προσαρμοσμένη για οικογένειες

Η βιομηχανία ξενοδοχείων γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική. Που οφείλεται η επιτυχία του μοντέλου του Amathus Beach Hotel Limassol και ποιο κενό κάλυψε στην εγχώρια αγορά;

Η φιλοσοφία των Amathus είναι να διατηρεί πάντα πολύ υψηλό ποστοστό ικανοποίησης πελατών και το καταφέρνει μέσα από την συνεχή πρόοδο. Όλα τα σχόλια των πελατών μας αναλύονται σχολαστικά και συνεχής αλλαγές γίνονται τόσο στις εγκαταστάσεις αλλά και τις υπηρεσίες ούτως ώστε να τις προσαρμόζουμε στις προτιμήσεις των πελατών μας. Το Amathus είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να καλύψει με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα πελατών. Είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κύπρο για οικογένειες αλλά ταυτόχρονα έχει τους χώρους που απευθύνονται σε ενήλικες μόνο, και μπορεί να φιλοξενήσει ζευγάρια. Επιπλέον, έχει μεγάλη γκάμα αιθουσών συνεδρίων και ένα μεγάλο κομμάτι των πελατών μας προέρχεται από συνεδριακό τουρισμό.

Αν τολμούσα να σας ρωτήσω ποιο είναι το μότο της εταιρίας σας τι θα μου απαντούσατε;

Το μότο του ξενοδοχείου μας είναι Indoor Luxury, Outdoor paradise για όλους τους λόγους που έχετε δει και έχουμε αναφέρει…

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από τις 13 Ιουλίου και με όλα τα μέτρα προστασίας και σεβασμό στον κάθε πελάτη ξεχωριστά περιμένει να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

Για κρατήσεις επικοινωνήσετε στον αριθμό τηλεφώνου: 25 832000

 https://www.amathuslimassol.com/

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο «Σιδερένιος Θρόνος» του House of Dragon βρίσκεται σε ένα βουνό της Ελλάδας

Taste and Hospitality

Chef Μιχάλης Φίλος: «Ένα γαστρονομικό ταξίδι που δεν σταματά ποτέ»

Taste and Hospitality

Οδοιπορικό στη Χούλου: Το χωριό της «Αροδαφνούσας»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!